Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spalarea masinii...un moft?


morocanosul

Postări Recomandate

Cum va spalati masina? Cu totii stim ca spalarea masinii aduce(in timp) la deteriorarea lacului/vopselei,evident,depinde de metoda de spalare...

Cum distrugem vopseaua masinii??

1.Periile pe care le folosesc unele spălătorii auto se îmbâcsesc adesea cu mizerie, iar în timpul spălării acestea zgârie..

2.Nu spălaţi maşina când soarele bate puternic Condiţiile cele mai bune pentru a spăla maşina sunt când soarele nu bate foarte tare, astfel încât tabla acesteia nu frige. În plus, poţi vedea bine zonele murdare, iar apa nu se evaporă rapid şi nu va lăsa urme.

3.Greşeala de a folosi substanţe necorespunzătoare  Deşi poate părea greu de crezut, există mulţi şoferi care folosesc lichid de spălat vase, şampon sau alte substanţe chimice care nu trebuie folosite la curăţarea autovehiculului. ”Este recomandată folosirea de substanţe speciale care protejează stratul de ceară, au un PH echilibrat şi oferă un grad de alunecare ideal între suprafaţă şi laveta''

4.Cum trebuie curăţate dejecţiile de la păsări Îndepărtarea găinaţului de pe maşină doar cu o cârpă uscată poate afecta iremediabil vopseaua. De aceea, este recomandată folosirea unor pulverizatoare şi înmuierea petelor, după care se va folosi cârpa.

5.Utilizarea unor materiale necorespunzătoare Când vrei să cureţi maşina, nu folosi prosoape de hârtie, prosoape de baie, bucăţi de tricouri sau bureţi. Pe piaţă se găsesc lavete speciale din microfibre, care nu zgârie vopseaua şi nu lasă urme după folosire.

6.
Care este ordinea în care se spală zonele unei masini...etc. :n1

Citeste mai mult: adev.ro/p9zc9j

only-in-romania-15.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Dani..

Masina o spal de fiecare data cand este nevoie, cel putin o data pe saptamana in functie de ce trasee am parcurs. Uneori dureaza cel putin o  jumatate de ora sa scoata noroiul.

Nu mi-am pus niciodata problema ca daca spal masina stric vopseaua, ca n-am luat-o de bibelou.  Nu o spal niciodata la instalatii automate cu perii.

Daca e nevoie,se vopseste, da-o in colo de fieratanie.

Apropo,ai masina sau intrebi pentru un preten?

Editat de Dani..
Link spre comentariu

Ma duc la lukoil, iau doua jetoane de 3 lei, ma misc repede ca speedy gonzales, ies cu masina curata ! Pana acasa este si uscata. Daca nu e coada in 5minute e gata. Daca e coada ori aman pe mai tarziu (seara-noaptea nu spala nimeni si e nonstop) ori astept si beau si un suc.

Asa de bine am optimizat procesul ca fac stocuri de jetoane, cumpar mai multe odata ca sa nu stau sa cumpar de fiecare data.

 

PS: folosesc doar lancea de spuma activa si apa de clatire, nu perie sau alte tratamente.

 

mcKMtc8.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
On 6/9/2018 at 1:44 AM, Dani.. said:

Dar ce masina ai,frate, de un metru cub?  Daca te straduiesti putin o speli si cu stropitoarea de la parbriz. :rade:

In vremuri de mult apuse,aveam un ..LASTUN ! Acum intrebam pe cei care au masini ''superioare''...Lastunului,Trabantului etc.!:ras:

Link spre comentariu

De fapt e ceva mult mai de performanta decat gasesti pe piata. Oare cate waterblockuri de pe piata sunt frezate din bucata masiva de cupru de jumatate de kg ?

E un waterblock pentru racirea unui peltier.

Link spre comentariu

Eu spal masina de vreo doua-trei ori pe an.....nu am chef sa-i bag rugina in oase. Jetul ala de presiune intra pe la toate incheieturile si daca nu iesi la plimbare cu ea imediat ce ai spalat-o ca sa o usuce vantul....rugina la greu scrie pe ea. O spala destul tata Dumnezeu...cand ploua! Mi-am cumparat nebulizator si aquatak 1500x...am achizitionat si un bidon de 20l de spuma activa...si cand am chef si e prea murdara o spal singur...nu vizitez deloc spalatoriile. 

In interior fac curat mai des...ma ajuta si doamna mea...ea imi spala interiorul cu diferite solutii ca sa miroasa si frumos. Canapele le trag cu aspiratorul, apoi le suflu cu compresorul si le sterg cu spuma de vanish sau biocarpet.

In rest...sa ploua...ca praf e destul pe strazi! Au astia grija sa inlocuiasca zonele verzi cu betoane!

Editat de mac01
Link spre comentariu
19 minutes ago, Predator said:

Secretul nu era in masivitatea obiectului, ca nu e oala sa ai nevoie de inertie termica. Dar imi place 

 

Mai documenteaza-te un pic.

Inertia termica e o sabie cu doua taisuri. Taie si intr-o parte, taie si in cealalta. Da-i un debit serios de apa si vezi ce se intampla.

 

Asa cum am zis eu vreau racire performanta, nu ceva ce gasesti tu pe piata. Tu n-ai decat sa le folosesti pe alea. Pe piata nu exista nimic capabil sa raceasca peltierul de 15A. Nu o sa il racesti niciodata cu o foita de cupru, o pompita cu paletuta inclusa in waterblock si un radiator putin mai mare ca palma.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Iarna spal cel mai des masinile , sarea si nisipul nu iubesc caroseriile , noi traind in evul mediu tirziu .....nu avem parte de clorură .

Am un fix , motoarele trebuie să fie curate , așa că la anumite perioade de timp spal si motoarele .

Nu spăl masinile în instalații care sunt in benzinarii. 

 

Link spre comentariu
4 hours ago, Faust2018 said:

Iarna spal cel mai des masinile , sarea si nisipul nu iubesc caroseriile , noi traind in evul mediu tirziu .....nu avem parte de clorură .

Am un fix , motoarele trebuie să fie curate , așa că la anumite perioade de timp spal si motoarele .

Nu spăl masinile în instalații care sunt in benzinarii. 

 

Daca speli motoarele des,din cauza jetului de apa,nu ai avut probleme cu instalatia electrica??(sa intre apa in diverse mufe/oxidare contacte etc?):da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări