morocanosul Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Cum va spalati masina? Cu totii stim ca spalarea masinii aduce(in timp) la deteriorarea lacului/vopselei,evident,depinde de metoda de spalare... Cum distrugem vopseaua masinii?? 1.Periile pe care le folosesc unele spălătorii auto se îmbâcsesc adesea cu mizerie, iar în timpul spălării acestea zgârie.. 2.Nu spălaţi maşina când soarele bate puternic Condiţiile cele mai bune pentru a spăla maşina sunt când soarele nu bate foarte tare, astfel încât tabla acesteia nu frige. În plus, poţi vedea bine zonele murdare, iar apa nu se evaporă rapid şi nu va lăsa urme. 3.Greşeala de a folosi substanţe necorespunzătoare Deşi poate părea greu de crezut, există mulţi şoferi care folosesc lichid de spălat vase, şampon sau alte substanţe chimice care nu trebuie folosite la curăţarea autovehiculului. ”Este recomandată folosirea de substanţe speciale care protejează stratul de ceară, au un PH echilibrat şi oferă un grad de alunecare ideal între suprafaţă şi laveta'' 4.Cum trebuie curăţate dejecţiile de la păsări Îndepărtarea găinaţului de pe maşină doar cu o cârpă uscată poate afecta iremediabil vopseaua. De aceea, este recomandată folosirea unor pulverizatoare şi înmuierea petelor, după care se va folosi cârpa. 5.Utilizarea unor materiale necorespunzătoare Când vrei să cureţi maşina, nu folosi prosoape de hârtie, prosoape de baie, bucăţi de tricouri sau bureţi. Pe piaţă se găsesc lavete speciale din microfibre, care nu zgârie vopseaua şi nu lasă urme după folosire. 6. Care este ordinea în care se spală zonele unei masini...etc. Citeste mai mult: adev.ro/p9zc9j Link spre comentariu
Vizitator Dani.. Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 (editat) Masina o spal de fiecare data cand este nevoie, cel putin o data pe saptamana in functie de ce trasee am parcurs. Uneori dureaza cel putin o jumatate de ora sa scoata noroiul. Nu mi-am pus niciodata problema ca daca spal masina stric vopseaua, ca n-am luat-o de bibelou. Nu o spal niciodata la instalatii automate cu perii. Daca e nevoie,se vopseste, da-o in colo de fieratanie. Apropo,ai masina sau intrebi pentru un preten? Editat Iunie 8, 2018 de Dani.. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 (editat) Ma duc la lukoil, iau doua jetoane de 3 lei, ma misc repede ca speedy gonzales, ies cu masina curata ! Pana acasa este si uscata. Daca nu e coada in 5minute e gata. Daca e coada ori aman pe mai tarziu (seara-noaptea nu spala nimeni si e nonstop) ori astept si beau si un suc. Asa de bine am optimizat procesul ca fac stocuri de jetoane, cumpar mai multe odata ca sa nu stau sa cumpar de fiecare data. PS: folosesc doar lancea de spuma activa si apa de clatire, nu perie sau alte tratamente. Editat Iunie 8, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator Dani.. Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Dar ce masina ai,frate, de un metru cub? Daca te straduiesti putin o speli si cu stropitoarea de la parbriz. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 Cu juma' de fisa ai terminat ... Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2018 On 6/9/2018 at 1:44 AM, Dani.. said: Dar ce masina ai,frate, de un metru cub? Daca te straduiesti putin o speli si cu stropitoarea de la parbriz. In vremuri de mult apuse,aveam un ..LASTUN ! Acum intrebam pe cei care au masini ''superioare''...Lastunului,Trabantului etc.! Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 La 09.06.2018 la 0:25, dany_cta a spus: Scuzati offtopic, dar ce reprezinta piesa de cupru rotunda din colt? Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 O fi un waterblock, pare ceva timpuriu cand nu exista piata pentru racirea lichida a PC-urilor prin romania. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 De fapt e ceva mult mai de performanta decat gasesti pe piata. Oare cate waterblockuri de pe piata sunt frezate din bucata masiva de cupru de jumatate de kg ? E un waterblock pentru racirea unui peltier. 1 Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Secretul nu era in masivitatea obiectului, ca nu e oala sa ai nevoie de inertie termica. Dar imi place Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 (editat) Eu spal masina de vreo doua-trei ori pe an.....nu am chef sa-i bag rugina in oase. Jetul ala de presiune intra pe la toate incheieturile si daca nu iesi la plimbare cu ea imediat ce ai spalat-o ca sa o usuce vantul....rugina la greu scrie pe ea. O spala destul tata Dumnezeu...cand ploua! Mi-am cumparat nebulizator si aquatak 1500x...am achizitionat si un bidon de 20l de spuma activa...si cand am chef si e prea murdara o spal singur...nu vizitez deloc spalatoriile. In interior fac curat mai des...ma ajuta si doamna mea...ea imi spala interiorul cu diferite solutii ca sa miroasa si frumos. Canapele le trag cu aspiratorul, apoi le suflu cu compresorul si le sterg cu spuma de vanish sau biocarpet. In rest...sa ploua...ca praf e destul pe strazi! Au astia grija sa inlocuiasca zonele verzi cu betoane! Editat Iunie 16, 2018 de mac01 Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 (editat) 19 minutes ago, Predator said: Secretul nu era in masivitatea obiectului, ca nu e oala sa ai nevoie de inertie termica. Dar imi place Mai documenteaza-te un pic. Inertia termica e o sabie cu doua taisuri. Taie si intr-o parte, taie si in cealalta. Da-i un debit serios de apa si vezi ce se intampla. Asa cum am zis eu vreau racire performanta, nu ceva ce gasesti tu pe piata. Tu n-ai decat sa le folosesti pe alea. Pe piata nu exista nimic capabil sa raceasca peltierul de 15A. Nu o sa il racesti niciodata cu o foita de cupru, o pompita cu paletuta inclusa in waterblock si un radiator putin mai mare ca palma. Editat Iunie 16, 2018 de dany_cta 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 Iarna spal cel mai des masinile , sarea si nisipul nu iubesc caroseriile , noi traind in evul mediu tirziu .....nu avem parte de clorură . Am un fix , motoarele trebuie să fie curate , așa că la anumite perioade de timp spal si motoarele . Nu spăl masinile în instalații care sunt in benzinarii. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 25, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2018 4 hours ago, Faust2018 said: Iarna spal cel mai des masinile , sarea si nisipul nu iubesc caroseriile , noi traind in evul mediu tirziu .....nu avem parte de clorură . Am un fix , motoarele trebuie să fie curate , așa că la anumite perioade de timp spal si motoarele . Nu spăl masinile în instalații care sunt in benzinarii. Daca speli motoarele des,din cauza jetului de apa,nu ai avut probleme cu instalatia electrica??(sa intre apa in diverse mufe/oxidare contacte etc?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum