Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ziua videocasetofonului

Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean

Astazi este Ziua videocasetofonului!

Cati dintre noi mai detin asa ceva? Eu mai am cateva aparate si zeci de casete video cu amintiri dragi legate de familie, anii tineretii si filmele acelor ani.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

3

• norad

1

• nationalistu

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Detin cateva modele de videocasetofoane atit standard VHS cat si BETAMAX,Unele perfect functionale...altele isi asteapta randul la servisare.

Link spre comentariu

Am si eu doua recordere. Le-am trecut in conservare, acum cativa ani. Le foloseam frecvent, la inregistrarea unor programe TV. Nu tineam inregistrarile. Dupa vizionare, reinregistram caseta. Ajunsesem sa scriu o caseta de zeci de ori. Bucata de banda de la inceput o taiam cand calitatea inregistrarii nu mai era acceptabila.

Dupa ce mi-am cumparat televizor LCD cu inregistrare, nu le-am mai folosit decat foarte rar, la trecerea in format digital ale unor casete VHS ale unor cunostinte - majoritatea, daca nu chiar toate, erau inregistrari cu nunti sau botezuri si cumatrii.

Apropo, un videorecorder Saba stia ce durata are caseta imediat ce introduceam caseta in aparat, fara sa derulez cap-coada. Dupa ce stia lucrul asta?

Link spre comentariu

Un prieten care sa intors din Spania,a lucrat ca electrician,a adus niste casete video(VHS), si se gandea sa le transpuna pe DVD-uri,nu are nici aparatura/cunostintele necesare pt. a face aceasta operatiune...! Aprox.12 casete(chestii tehnice...nu va ganditi la prostii).Cam care ar fi un pret...rezonabil? :nas:

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! E de la "mama lui" -Victor Company of Japan , cumparat din UK , am cutia si actele originale.Foarte putin folosit , functioneaza ireprosabil insa nu mai are telecomanda.E multisistem , patru capete etc.Mai multe info gasiti pe net.

SPM_A0680.jpg

Link spre comentariu

Pina in 1988 se faceau "seri video", era 25 lei participarea, vedeai 4 filme, unul de actiune, unul de groaza, o comedie si unul xxx.

Am fost 2 seri la rind, cel de groaza fusese X-Tro, prima parte, iar in a doua seara am vazut Manitou, cu Tony Curtis (mi s-a facut pielea gaina instant).

Unul din filmele de actiune a fost Hands of Steel.

https://www.imdb.com/title/tt0086610/

https://www.imdb.com/title/tt0077904/

https://www.imdb.com/title/tt0091166/

Ce vremuri.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Toni Marginean

Primele imagini pe bandă magnetică le-am văzut în armată, la Ploiesti în 1978, următoarele în Timișoara pe un magnetoscop în 1980 (era un meci de fotbal) iar în 1981 am văzut primul film pe un video la căminul studențesc. Era cu Bruce Lee! 

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Buna

Eu astept sa pun mana pe un Betamax nerulat prea mult.

Peste 200 casete.Vecinul are 77 ani,sper sa se rezolve ceva cu el.

Nepotii lui vor fi mai "indulgenti".

Poi Betamax a fost unul din razboaiele pierdute de Sony impotriva VHS.

Referitor la organizarea de videoteci pe vremuri,era un banc:

Vine mama lui Stefan cel mare,Stefane vin cata,turcii cata iarba:

-Poi Stefane ce sa facem cu astia?

_Poi mama nu stiu unde o sa-i bag

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări