Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator

eugenbosss

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
On Wednesday, June 06, 2018 at 6:52 PM, eugenbosss said:

Ai si PCB cumva sa nu-i  mai fac eu proiectarea ?

Schema originala si cu explicatii a acestei surse se gaseste aici:
http://www.trifolium.de/netzteil/kap3_2_7.html

In privinta PCB-ului, te poate ajuta @alex mm care a abordat aceasta sursa cu ceva timp in urma (Posted February 17, 2008).

Editat de alcon
Link spre comentariu
On Tuesday, June 19, 2018 at 3:41 PM, eugenbosss said:

Ms mult am facut eu proiectarea o postez maine da vezi daca e bine

Azi este Duminica, postezi proiectul, ca sa ne dam si noi cate o parere constructiva?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat și eu sursa de 50V/5A și sunt parțial mulțumit de ea deoarece în anumite situații radiatorul, destul de generos și cu ventilare forțată nu face fata disipării termice. Prin urmare am decis sa construiesc o varianta SMPS. As dori să știu dacă cineva a construit-o și ce probleme a întâmpinat.

reg60v (1).png

Link spre comentariu
On 8/7/2018 at 7:02 PM, Dayo said:

Am realizat și eu sursa de 50V/5A și sunt parțial mulțumit de ea deoarece în anumite situații radiatorul, destul de generos și cu ventilare forțată nu face fata disipării termice.

Ca sa ne dam cu parerea, se poate o poza cu radiatorul destul de generos și cu ventilare forțată care nu face fata disipării termice?

Link spre comentariu

Daca o fi aia 0-60V 5A cu 60V pe intrare conceputa acum 50 de ani cred ca si eu ca fierbe radiatorul ala, nu inteleg rostul unei astfel de surse ce disipa  250W sau mai mult in anumite conditii.

Mai mult de 5V intrare - iesire nu cred ca este acceptabil la o sursa liniara ( sau o disipare de 25 - 30 W pe elementul serie). Fie faci trafo cu prize comuata de relee, fie utilizezi smps in fata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări