Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver ptr placa audio RME Hammefall HDSP 9632

Toader

Postări Recomandate

Mi-am facut un calculator ultrasilentios, cu consum mmic de energie, componente de calitate, dar l-am facut cu o placa de baza care suporta doar de la Win7 in sus.Am o placa de sunet RME Hammefall HDSP 9632 care are drivere pana la XP.Stiam ca RME face update de soft ptr placi mai vechi.Nu prea ma pricep sa fac sa mearga placa de sunet in Win 10 sau 7.A reusit un prieten sa imi faca sa mearga pe Win 10, dar la un moment dat am lasat  sistemul din greseala sa faca updatye si n-am mai putut folosi placa.E cineva care ma poate ajuta?Daca e din Timisoara cineva, pot veni, contra cost evident, ptr ajutor?Multumesc de intelegere.

Editat de Toader
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu problema mea cu placa RME.S-a defectat ceva chip care continea memoria flash.Am cumparat alta , in stare perfecta.N-am montat-o inca in comp.Am Win 7 ptr care sant drivere, updateuri.Ce sa fac cu cea veche?Amicul care  se pricepe la electronica zice ca ar putea sa scoatem chipul de pe placa buna si sa copiem  softul in chipul cel defect, adica defectat la nivel de soft.Nu e ars sau altceva.Ce parere aveti?Mersi anticipat.

Link spre comentariu

Ce "cip" e ala ? Daca-i ceva microcontroller nici o sansa ca e protejat la copiere. Nici daca-i memorie ce se poate citi pe programator nu-i prea sigur ca va functiona pe alta placa, dar merita incercat.  Probeaza continutul memoriei din placa "buna" in memoria de pe placa veche mai inainte.

Eu nu as mai fi cumparat alta placa tot din asta ca-i foarte veche.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca este memorie buffer ce sa rescrie in ea? Probabail este vorba despre AM29LV040B de langa CPLD-ul XC9536XL.

Se poate incerca copierea softului din memoria placii functionale,

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Posibil sa fie asa.Am sa ma uit.Am montat placa noua in Win 7, cu drivere de pe siteul lor.Merge perfect, dar as vrea sa o repar si pe prima.O sa trimit un mail celor de la RME.Mersi.Zicea cineva ca placa e veche.Uite cat de veche e incat se mai produce

https://www.thomann.de/ro/rme_digi_9632_hdsp_pcikarte.htm

https://www.zeedoshop.ro/produs_rme-hammerfall-hdsp-9632_32306_0

Cine nu a ascult cum suna placa, degeaba ii explic caci nu am cum.

Link spre comentariu

Linkurile alea doua sunt magazine online , cum ai ajuns la concluzia ca inca se mai produce placa aia de sunet ?

O fi ramas pe stoc din cauza ca are interfata PCI ( sistemele noi nu mai au port PCI ), nu exista driver pe 64 biti ( cum toate sistemele actuale folosesc ) si are un pret de iti vine sa sari in sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări