Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuning sursa ATX(pocnitoare :-) )

Golem

Postări Recomandate

Iata datele problemei:Fiindca mi-am cumparat azi o sursa serioasa(Seasonic S-12), am hotarat sa "modific putin vechea sursa "Premier" de "350W"- i-am pus filtru EMI pe intrare, in locul celor doua strapuri care existau in locul in care ar fi trebuit plantat respectivul filtru+ condensator de 0,22uF/275Vca-si asta lipsea...:toimonster: -i-am inlocuit condensatorii de filtraj pe 3,3V;5V;12V(pe iesire) care erau G-luxon 1000uf/10V cu Rubycon 2200uF/35V;-i-am pus bobinutzele cu miez de ferita la intrarea condensatorilor, respectivele bobinutze lipseau, in locul lor erau...ati ghicit, tot shtrapuri pe cablaj,:toimonster: - fiindca pe cablaj mai erau doua gaurele pt. fan2 langa firele ventilatorului, i-am pus un LED albastru serie cu 560 ohm, - i-am taiat grilahjul de tabla din fatza ventilatorului, si am pus un gratar de sarma ca la sursele "profi"Rezultate:-pe osciloscop ripla care exista la iesirea celor trei tensiuni principale, a disparut:smt107 - sursa "emana" o feerica lumina albastra din interior :arme - a crescut evident, siguranta sursei-una e Rubycon alta G(jeg)-LuxonPoate o vand!!! :weedman: Glumesc... :toothy2:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Golem

2

• Dr.L

2

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

daca vrei,poti sa-i maresti radiatoarele(eu vroiam sa indes 2 de la cpu in ea+ o bucata mare de al,bine ca am facut rost de o antec,s-o fac p-asta :smt005 unde ai gasit condesatorii?-adica de unde i-ai cumparat,ca daca i-ai gasit prin casa :smt003

Link spre comentariu

Condensatori Rubycon gasiti la importatori de tip asociatie familiala, la preturi superbune, (1000/16V-0,4RON) si aia avantajul ca itit aduce componentele acasa. :drinkers:

Link spre comentariu

Sursele profi au toate componentele de putere, diode, tranzistoare montate pe o bucata de tabla de cupru ( forma identica cu foliile de izolatie siliconica) si apoi montate pe radiator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări