surubarila Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) Acum 4 ore, Toni Marginean a spus: Nu mai este o optiune la ora actuala! Sanatate permanenta ! Off-topic : si totusi mai exista....L-am "tras" in poza pe al meu. Generarea "mirelor" se face cu TTL-uri CDBxxxx. Editat Iunie 7, 2018 de surubarila Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 Ok, ce tensiune trebuie verificata pentru RAA? Eu am 5V, reglabila din R162. Am doua selectoare identice, cu trei tranzistori, patru conexiuni cu placa principala. Acele conexiuni au cu selectorul montat: alb = 5V, rosu = 15V, galben = masa, albsatru = 215V din care se formeaza 28,5V printr-un rezistor de 27K (reglabila si aceasta tensiune). Aceste selectoare sunt de tipul cu regleta de contacte la interior, contacte care sunt cam negre. Am spreiat putin spray de contacte pe ele insa fara efect. Cred ca fara generator de mira imi va fi greu sa deduc daca calea comuna este ok sau nu. Am facut cum m-a indrumat Dl. Toni Marginean (multumesc), am pus surubelnita pe cablul coaxial care ajunge de la selector la placa principala, cu sonor la maxim si am pocnituri in difuzor la atingere, de asemenea la intradea in grila primului tub EF, la iesirea din acest tub acelasi lucru. Pentru video nu am facut niciu test. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 - tensiunile din triunghiuri sint tensiuni masurate fara semnal - tensiunile din dreptunghiuri sint tensiuni masurate in prezenta semnalului -etajul RAA este in jurul tranzistorului T100 -verifica T100- C336-R114 - pe schema sint notate toate nivelurile de tensiuni , toleranta admisa este de + /- 20-30%, daca nu se incadreaza trebuie cauta cauza. -R108 regleaza intirzierea cu care actioneaza asupra selectorului. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Am uitat sa mentionez , toate tensiunile au referinta minusul,sasiul , gnd,. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Sper ca pt măsurători utilizați un traf de izolare la tv. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Asta da! Să știi că pe vremea decedatului umblam cu traful separator în geantă de câte ori mergeam la unul acasa să-i repar televizorul. Cu excepția tv-ului Sport (care era făcut să meargă la 12V) și a celor doua color-uri (Telecolor și Cromatic - care numai românești nu erau) niciunul nu avea separare față de rețea (doar intrarea de antenă era separata cu niste C-uri). Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2018 Am verificat T100, BC108 pe tester este ok, C336 l-am inlocuit demult cu unul nou, R114 este ok. Nu cred ca am probleme cu RAA ci cu selectorul. Nu folosesc trafo de izolare pentru ca nu am. Verific insa intotdeauna sa nu am faza pe sasiu. In acest moment sunt blocat la verificarea cale comuna cu un selector valid. Dupa aceasta verificare voi avea totusi nevoie de un selector bun si intentionez sa construiesc un convertor UIF/FIF pentru a putea folosi ca sursa de semnal un videorecorder. Atasez schema convertorului. Link spre comentariu
naebv Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 O solutie mai simpla ar fi sa adaptati un selector FIF-UIF functional. Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 8, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2018 (editat) Revin cu tensiunile masurate fara semnal si cu tuburi rusesti in loc de EF183, de pe care s-a sters marcajul. Astfel in T101 avem: pin1,3=73mV, pin2= -7,4V, pin7=206V, pin8=205V fata de schema sunt diferente foarte mari. In T102 avem: pin1,3=0,856V, pin2= -6mV, pin7=212V, pin8=56,3V nici aceste valori nu sunt chiar ca in schema (nu prea se vede bine in schema mea) inT103 avem: pin1,3=2,192V, pin2=0V, pin7=212V, pin8=172V cu tub EF184 conform schemei insa si aici sunt diferente destul de mari la tensiuni. Am verificat tensiunea continua ce se formeaza dupa redresarea cu D300 si este 282V - de aici toate tensiunile sunt mai mari decat in schema. Pe undeva mi se pare normal avand in vedere ca la mine in retea sunt 238V la ora asta, fata de 220V la care a fost aparatul proiectat sa functioneze. Credeti ca ar fi bine sa maresc rezistenta lui R302 ca sa micsorez tensiunile +1, +2 si +3? @naebv: aveti dumneavoastra cumva unul? L-as cumpara si v-as ruga sa ma ghidati un pic cu adaptarea. Editat Iunie 8, 2018 de romulus_iosifescu Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 T101 primul etaj FI este blocat in privinta amplificari. Nu functioneaza etajul RAA corect. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Acum 17 ore, NOSTALGIC a spus: T101 primul etaj FI este blocat in privinta amplificari. Nu functioneaza etajul RAA corect. Verifica etajul RAA echipat cu a doua pentoda din PFL200.Regleaza din R151 vezi daca se modifica nivelul RAA in punctul M104. Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 10, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2018 Ok, am revenit. Multumesc lui Nostalgic pentru indicatii. Am masurat in punctul M4 si am reglat din R151, plaja de reglare fiind intre -41,7V si -19,7V. Am masurat si tensiunile indicate in schema in jurul PFL200 si am asa: Pin1=34V (in loc de 10-12V), Pin3=211V (in loc de 85V), pin4= -61V oscilant(in loc de -42V, Pin2= 39,4V (in loc de 20V). La T101 in Pin2 tensiunea a devenit -9,3V, dar in Pin1,3=23mV(in loc de 0,6V). Ce parere aveti? Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 10, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) Intre timp am reusit sa pierd FIT. Am mers la calculator lasand TV-ul alimentat si cand m-am intors imaginea disparuse iar PL 500 era incandescenta. Este vreun depanator prin zona Brasov care doreste sa preia depanarea? Contra cost desigur. Consumul masurat in pin3 PL500 este de 375mA in gol adica cu DY86 afara din circuit. Editat Iunie 10, 2018 de romulus_iosifescu Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Sper sa nu gresesc , a trecut ceva timp....Inrosirea anodului pentodei finale linii e cauzata de lipsa negativarii grilei de comanda , nu exista impulsuri de la PFL200. , Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 PFL200 nu da impulsuri pt ca este finala video. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum