Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari

Vizitator Talleyrand

Postări Recomandate

Vizitator Talleyrand

salut. am si eu cateva intrebari. am ceva cunostinte teoretice de electronica...cred :rolleyes: , da la practica mai putin. am un ciocan de lipit pe acasa , dar e cam grosolan si vreau sa imi iau altul cu varf mai subtire. 1)Cam de cati watti ar trebui sa fie sa nu incalzeasca prea tare??2) Am gasit la copdimonte chestia din poza(FeCl3 x 6H2O). e clorura ferica (sa nu ma :axe: daca nu am zis bine) folosita la confectionarea circuitelor pe PCB??? si daca e clorura ferica... cum o prepar ( in ce cantitati) ?multumesc anticipat :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• Blind

1

• Yo4You

1

• edy_wheazel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

1) Pentru lipiri curente in electronica se recomanda un ciocan cu o putere de 40W2) este intr-adevar clorura ferica, folosita pentru cablaje. Ai intuit bine. Mod de preparare? Ai scris chiar tu: (FeCl3 x 6H2O) o parte de clorura, 6 de apa. Modul de "preparare" difera in functie de concentratia pe care o are clorura in sticla in care ai cumparat-o.PS: Vezi ca clorura pateaza urat atat haine cat si maini (de pe maini se ia, de pe haine...cu foarfeca)

Link spre comentariu

Asa este, eu folosesc PENSOL SR965B de la capodimonte, au si varfuri de diferite grosimi. Nu te complica cu punga de granule este de cumparat clorura ferica la flacon din belsug.

Link spre comentariu

depinde pentru ce ai nevoie de letcon,eu folosc unul de 25w,la 110v(da,el e de fapt pt 220v :smt005 )asta merge pentru plantat piese,lipit fire etc,dar pentru treburi mai grele,unul de 40w e indicattoate au de fapt aproape aceeasi temperatura(ala de 40w nu e ami cald ca cel de 20w),dar cand il pui de ex pe un cablu gros de cupru,ala de 20w nu face fata,se raceste,adica ala mic produce mai greu caldura

Link spre comentariu

aia de la flacoane e bunicica,dupa parerea mea aia granule e mai buna(acum depinde de producator cel mai mult decat de forma clorurii)sugerez sa incepi cu clorura lichida,e mai simplu :smt001

Link spre comentariu

Eu am unul de 30Wati si i-am montat un o dioda 1n4007 si un intrerupator.Ptr lipituri fine intrerupatorul e deschis si ciocanul de lipit merge la 15wati si ptr lipituri mai greoaie inchid intrerupatorul si execut lipiturile.

Link spre comentariu
Vizitator Talleyrand

ms de raspunsuri.mai am o intrebare...pot folosi pt inceput si pentru circuite mai simple marker :rolleyes: pentru desenarea circuitelor pe PCB?? e buna solutia pentru inceput??

Link spre comentariu

da,markerul e ok pentru cablaje,eu inca cu markerul le facia-ti d-alea pt cd-uri ca sa nu ai probleme la corodare+ca sunt de diferite grosimiincearca intai sa faci un cablaj simplu(ex: clipitoarea aia cu 2 leduri),sa vezi cum merge

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări