Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce au facut altii, si cate o sa mai faca

Postări Recomandate

On 6/4/2018 at 11:47 PM, maxente said:

Un mic off topic

Spuneti-mi si mie care era treaba cu,,, cautare acestor masini de cusut Singer, ce e asa de special la ele ?

La aceasta masina de cusut principiile de proiectare sunt neobisnuite pentru noi care traim in societatea de consum. Noi folosim multe produse de unica folosinta si nu ne asteptam ca un obiect proiectat in zilele noastre sa tina 100 de ani. Cele mai avansate salamuri si unele mezeluri abea daca au termenul de valabilitate de 3 ani.

Uite un test empiric la o masina de cusut Singer:

Link spre comentariu
19 minutes ago, area51 said:

La aceasta masina de cusut principiile de proiectare sunt neobisnuite pentru noi care traim in societatea de consum. Noi folosim multe produse de unica folosinta si nu ne asteptam ca un obiect proiectat in zilele noastre sa tina 100 de ani. Cele mai a.vansate salamuri si unele mezeluri abea daca au termenul de valabilitate de 3 ani.

Uite un test empiric la o masina de cusut Singer:

Intrebarea este: in caz ca trebuie sa coaseti ceva..nu aveti masina de CUSUT nici SINGER nici...ILEANA si nici macar una...''traditionala'',adica...NEVASTA ??:scarpin Ce-i de facut ? "That is the Questions '',sau...NU??:57

Link spre comentariu

Firul de nylon nici la viteza mica n-ai sa-l convingi sa se supuna.Exista ata sintetica, la fel de maleabila ca cea din bumbac, dar mult, mult mai rezistenta.Testul a fost facut doar pt naivi, de naivi. O masina casnica, oricat de bine reglata nu coase la viteza aia, dar e adevarat, poate suporta asemenea turatie.Doar cele industriale, dar acolo vorbim deja de alta mecanica, alte materiale, alta clasa.In momentul cand i-ai scos suveica cu graiferul, poti s-o antrenezi si cu 5000rot/min la arbore, singurul risc fiind cel de gripare.Nu mai are treaba cu impletire, cu tensionare fir si alte amanunte.Doar se  invarte un ax in lagare.Spun ca erau naivi si nu de meserie, pt ca la o masina de cusut nu lasi niciodata talpa jos, daca nu ai material pt antrenare, ori astia aveau o durere in cot ca masina mergea la turatia aia cu talpa coborata.Viteza de antrenare a materialului la maxim era aproape la fel de mare ca la o masina industriala, dar nici pe departe egala.La turatia aia, cureaua antrena o fulie fara ghidaje, deci te si miri cum de nu le-a sarit in cap...nu ca ar fi fost mare paguba.Pana la urma chiar nu-mi dau seama ce-au vrut sa demonstreze.In conditiile alea, orice casnica unsa bine si fara grupul graifer-suveica se comporta la fel.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Eu ma declar multumit prin faptul ca Singer a supravietuit motorului Miele. Cu ata sau fara ata, cu talpa sus sau jos, cu suveica sau fara, parca nici nu mai conteaza. Daca cineva repeta experienta cu orice casnica si rezista la fel ca Singer si "omoara" un Miele atunci imi schimb opinia.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut,

Ca tot s-au linistit apele aici, am decis sa mai postez si alte fotografii. Majoritatea sunt ASIC-uri dezvoltate in laboratorul lor de microelectronica  folosind tehnologii speciale pentru a fi tolerante  la erorile induse de radiatiile ionizante in semiconductor sau imune in prezenta campurilor magnetice intense (i.e 25 G). 

IMG_20180604_214849.jpg

IMG_20180604_214856.jpg

IMG_20180604_214902.jpg

IMG_20180604_214911.jpg

IMG_20180604_214918.jpg

Numai bine,

Vlad

Editat de Vlad Mihai
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări