Vizitator cristian ro Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Multumesc de lamuriri. Dar daca s-ar folosi o plita cu inductie si sa-i modificam bobina, nu ar fi mai simplu pentru un afon (ca mine)? Acolo sursa e deja facuta sa se pupe cu bobina si are si ceva protectii. Am gasit si un exemplu dar tot facut de un diletant, care a infasurat bobina pe un cilindru de hartie. Puterea unei plite cu inductie cu 1 zona de incalzire este de 2 kw, deci ar incalzi ceva mai repede decat inductorul de 1 kw. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Plita poate incalzi o tabla (fundul tigaii sau oalei cu mancare) pana la o temperatura modesta, dupa care intra in protectie. Bobina plitei (din sarma Litz) este legata in serie cu condensatorul si are multe spire. Nu se poate inlocui cu cu cateva spire de teava legate in paralel cu condensatorul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Atentie! Din ce stiu eu bobina plitelor nu este izolata galvanic pt un cost redus. Nu te poti juca cu o bobina pe care o atingi fara izolare! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Se poate incepe studiul cu o chinezarie din asta! Sint si de puteri mai mari! cea din foto, cu ceva racire la tranzistori, ar fi utilizabila pentru casa! Desi acasa, piese mici, pot fi incalzite la fel de bine pe aragaz! Link spre comentariu
Vizitator cristian ro Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 La 05.06.2018 la 11:17, miticamy a spus: Oare cati condensatori speciali o fi bagat rusul in cutia lui? Aici cred ca este constructia : Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 (editat) Ce am zis ieri: Posted yesterday at 10:51 AM 2cm diametru inseamna 3cm^2 iar bara de 70 x 10 cam 7cm^2 deci 3kW acopera mult mai bine nevoile. Nu mi-a placut fizica dar cred ca lungimea barei influenteaza la randul ei incalzirea. Si eu nu ma prind daca in cutia atasata invertorului de sudura este un convertor Royer complet sau a scos alternativul din invertor si l-a introdus intrun circuit rezonant. Conteaza si daca invertorul este semipunte sau forward. Deci a scos alternativul si l-a introdus intrun circuit rezonant. Ca sa fie alternativ invertorul trebuie sa fie semipunte, se vede ca are 3 cose de forta, priza mediaa si 2 capete. Deoarece invertorul scoate poate 70V intre capete a pus un traf reducator de tensiune dar muntiplicator de curent. Lucreaza rusii mai rudimentar dar sunt mai harnici ca noi. REVIN: m-ai scutit de o munca de durata, vroiam sa testez pe o sursa ATX de 500W aceasta metoda. Editat Iunie 8, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
iop95 Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Trebuie avut in vedere ca circuitul LC sa rezoneze in gama de frecventa respectiva. Cum pentru o sursa data, nu se poate scadea prea mult frecventa pt ca apare riscul saturatiei si nici nu se poate creste f mult, pt ca o sa creasca pierderile de comutatie, circuitul LC tb. calculat corespunzator; piesa va modifica putin frecventa de rezonanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Rusul a pus un potentiometru pt o plaja suficienta sa se pupe cu tolerantele circuitului. Link spre comentariu
iop95 Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 Rezonanta serie e simpla, buna pt. puteri mici. La puteri mari, devine mai putin eficienta si se foloseste circuit paralel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum