sere Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 uite si o alternativa --- http://www.smoothwall.org/. Trebuie sa fii atent ca formateaza tot hardul pe care este instalat. In rest este super ok , configurabil si in mod grafic..DMZ. Link spre comentariu
puiu Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 1. Pentru mai multe calculatoare cea mai buna solutie este tot routerul dedicat (deci realizat hard). Toate resursele sunt dedicate activitatii de routare deci si rezultatele sunt mult mai bune ca la routarea soft a PC-urilor.2. Nu vreau sa fac o dizertatie pentru routerele hard, dar cele care sunt cele mai bune, se pare ca sunt CISCO, si nu au preturi prea mici. Pentru aplicatii mici si domestice sunt routere mici si foarte ieftine care se pot folosi cu succes in aplicatii. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 cica revin si din lipsa de timp si ca stau prost cu memoria. lumineaza-ma si pe mine ce anume vrei sa faci, vrei sa cuplezi un calc cu unix prin DHCP la net sau vrei sa faci un server de unix care sa dea el net la altii prin dhcp? A doua varianta, adica un sever care sa de-a ip-uri la cei care se conecteaza la el.....astfel incat respectivivilor sa ai posibilitatea de a se conecta atat intre ei (retea locala....pt jocuri , file sharing etc), cat si la internet (sau la alta retea) .... . Sper ca s-a inteles... Ms anticipat si in numele celorlanti interesati de subiect . Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Sunt cam greu de cap la ora asta . Practic eu vreau sa fac un server de IP-uri care sa de-a ip-uri la pc-urile unor amici . Vreau ca amicii sa poate juca un joc in retea, sa poata trage un fisier ceva de la unul la altul etc . Pe viitor ....sa vedem cum merge treaba si poate conectam reteaua asta si la net . Deci cam asta vreau eu . Nu stiu care-i diferenta intre DHCPD si DHCP daemon......o sa ma documentez si o sa precizez dupa aia care din alea doua mi se potriveste mai bine . Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Practic eu vreau sa fac un server de IP-uri care sa de-a ip-uri la pc-urile unor amici . Vreau ca amicii sa poate juca un joc in retea, sa poata trage un fisier ceva de la unul la altul etc .Pentru asta ai putea folosii si un banal switch si setezi ip-urile manual.PS: e vorba de un LAN, nu? Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Stiu ca pot folosi doar switch-uri si sa setez manual ip-urile.....dar vreau un control mai mare asupra retelei....+ ca e si mai simplu pt ce-i mai putin pricepuri....din moment ce are MAC-cul pus in server....poate sa reinstaleze windows-ul ....sa-si puna linux sau ce-o mai vrea el...si apoi e suficient sa bage cablul de retea si gata....e conectat . + ca asa cu server de ip-uri poti da afara pe cineva daca nu-ti place de mutra lui :smt036 . Sau poti introduce diverse limitari....aici evident mai trebuie studiat...dar oricum stiu ca se poate . P.S. nu ma intereseaza ajutorul "fizic" al cuiva.....vreau sa incerc s-o fac eu, mai invat si eu ceva cu ocazia asta . Asa ca am nevoie doar de sfaturi de la cine poate si vrea sa le dea :smt006 . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Si din router dedicat poti sa dai IP-uri numai MAC-urilor cunoscute (bagate de tine intr-o tabela in router), poti sa le limitezi viteza, etc. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Si din router dedicat poti sa dai IP-uri numai MAC-urilor cunoscute (bagate de tine intr-o tabela in router), poti sa le limitezi viteza, etc.Evident, la asta ma gandeams si eu . Link spre comentariu
Nemesis Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Nu ti-a mai trecut gripa....sau ai uitat de "alocarea automata a ip-urilor in functie de mac-uri" ? As mai cauta (si mai caut de fapt) in manuale , documentatii etc. dar cred ca nu nimeresc prea bine cuvintele cheie . Asa ca daca mai ai timp si chef de explicat, eu unul sunt inca interesat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum