Vizitator Boby Postat Iunie 30, 2007 Partajează Postat Iunie 30, 2007 Nu stiu daca am postat unde trebuie insa vreau sa construiesc un router de la 0 ca sa dau internet si la vecinii care nu au , dar nu am gasit nici o schema,sau daca exista???Daca da ajutati-ma si pe mine !!! Va multumesc anticipat !!! :smt006 Link spre comentariu
LostCell Postat Iunie 30, 2007 Partajează Postat Iunie 30, 2007 nu poti face asa ceva+ ca nu se merita..dute si cumpara un router! :axe: Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 30, 2007 Partajează Postat Iunie 30, 2007 ai nevoie de un P1 si vreo 5 placi de retea si ai router cu 4 porturi ! Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iunie 30, 2007 Partajează Postat Iunie 30, 2007 Sau un un p1 -p2 si 2 placi de retea +switch Link spre comentariu
aeromania Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 Ceva mai complicat decat a spus skaarj , gasesti in link-ul din acest topic, la arhiva din martie, rasfoind pana ajungi la sectiunea routere. :yawinkle: , http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=18864 . Link spre comentariu
Vizitator Boby Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 Va multumesc tuturor pentru raspunsurile clare si la subiect , ideea era sa incerc sa invat si eu tehnologii variate din domeniul transmisiunilor de date pe calea electronicii digitale , eu nu am de gand sa fac nici o ilegalitate ci pur si simplu am vrut sa construiesc ( aiurea ) un router !!! Stima :smt006 :yawinkle: Latter edit Initial asta am vrut sa fac dar , m-am interesat si am aflat ca este ilegal asa ca am renuntat ( e firesc zic eu , nu ? ) tot ce poti face este o retea pentru casa/apartamentul tau propriu sau firma , etc !!! Stima :smt006 :yawinkle: Tot ce vreau este sa construiesc unul si sa configurez softul pentru a vedea cum functioneaza !!! :smt006 Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 Daca inchei contract de reseller nu este ilegal....Daca faci server la tine si dai si la cei din retea, faci tu un abonament mai mare (si mai scump) si puneti toti bani in fiecare luna(mai bine zis le iei bani in fiecare luna) esti cam la limita legalitatii. Link spre comentariu
aeromania Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Sa faci un router si mai ales pe linux sau bsd sau altceva free nu este nimic ilegal . Imagineza-ti o firma cu 10-20 calculatoare si care are un singur IP extern (nu de alta dar nr IP libere in IPv4 se apropie vertiginos de 0), ce ar putea face? Achizitionand un router chiar si unul banal de 150 ron , nu presupune cumpararea unei licente sau alt ceva care sa te introduca in legalitate. Asa cum spunea @blind , daca ai de gand sa distribui la randul tau net altor persoane ( vecini , etc) poti vb de oarecare ilegalitate. Probelemel in cazul acesta pot apare mai repede daca printre cei carora le-ai dat net gasesti vreun mini haker si are chef sa faca flood sau alte bazaconii altora, atunci singurul care raspunde este proprietarul adresei IP externe(adica tu). Deci realizarea unui router nu este ilegala. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 atentie: chestia asta nu acopera alocarea automata de IP de la DNS, ci doar IP-urile scrise manual. Daca vrea cineva si pt IP automat, o sa revin alta data cu detalii.Happy HackingVasea Cand poti chiar te rog sa detaliezi si faza cu alocarea automata de ip.......care daca nu ma insel inseamna atribuirea unui ip pt fiecare mac (ca de fapt asta m-ar interesa).P.S. vad ca distributiile de FreeBsd cuprind cate 2-3 cd-uri . Trebuie trase toate....sau pt ce s-a discutat in topicul asta e suficient doar un cd (primul ) ? Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Cand poti chiar te rog sa detaliezi si faza cu alocarea automata de ip.......care daca nu ma insel inseamna atribuirea unui ip pt fiecare mac (ca de fapt asta m-ar interesa).Asta se face simplu prin activarea si configurarea serverului DHCP Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Ma gandeam ca ti-o pierit cheful de tutoriale . Insanatosire grabnica :smt039 ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2008 Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Daca vrei sa faci si nu sa cumperi un router pentru ca e scump, atunci solutia cu calculatorul 486 e si mai scumpa daca tu esti cel care plateste curentul... Un calc, chiar si un laptop, consuma mult mai mult decat un router dedicat. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 18, 2008 Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Nu stiu daca te refereai la mine sau la autorul topicului ....insa pt retele cu mai multe calculatoare (asa cum vreau sa fac eu) cred ca e mai buna varianta cu router din pc +placi de retea . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2008 Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Pentru mai multe calc poti sa pui router dedicat, mai toate au cel putin 4 porturi + wireless. Pe cele 4 porturi poti pune switch-uri dedicate. Au si DHCP incorporat, in plus consuma mai putin, ai si wireless, e mai fiabil, mai usor de administrat, nu-ti crapa sitemul daca ai pana de curent, si nu are ventilatoare care fac galagie.Nu vreau sa te conving sa folosesti solutia asta, alegerea e a ta, eu vreu doar sa spun ca se poate. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 19, 2008 Partajează Postat Aprilie 19, 2008 Bineinteles ca e alegerea mea...oricum multumesc pt sfaturi . Initial ma gandisem si eu la un router de asta dedicat (deci nu facut dintr-un pc) , dar am inteles ca pt un numar mai mare de calculatoare conectate in retea un router hardware nu face fata....nu se ridica la nivelul unuia facut cu un pc (pc-ul are procesor mai puternic, mai mult ram etc ). De wireless nu prea e nevoie in cazul meu pt ca distantele sunt cam mari ca sa poata merge wirreles-ul fara antene directionale . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum