Radiotelegrafist Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 (editat) Merge,eu am construit acum cati va ani un amplif dupa schema din kashtan,avea ca finali 2XKT805,capsula TO220 si l-am alimentat la 70v si mergea perfect,doar ca am pus un radiator baban plus un cooler de racire.Mentionez ca acest amplif se alimenta din mag la tensiunea de 48v Editat Iunie 9, 2018 de Giorgi tv Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 (editat) Asa cum exista 2N3055 care tin la peste 100V probabil exista si integrate care functioneza la tensiuni mai mari decat cele specificate in catalog; exista numeroase mentiuni pe forumurile de electronica. Poate unele sunt selectionate cumva de catre producator si eventual marcate cu un cod sulimentar. Este posibil ca si altele sa se incadreze in aceeasi clasa chiar daca nu au trecut prin vreun proces de sortare. A nu se face din asta vreo regula. Editat Iunie 9, 2018 de Shambala Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 De parca ar conta ... Orice componentă electronică trebuie folosită doar conform cu recomandările producătorului . Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Claudiu nu ti-ar da dreptate Link spre comentariu
geomx Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 (editat) am gasit pe un site al unui vanzator un tz 2n3906 si din ce vad afisat diferentele-s cam mari, eram constient ca un tranzistor difera de la un producator la altul dar parca mi se pare cam mult: unul are 0,35w iar celalat 0,625w ... mi se pare cam mare diferenta ... eu ma asteptam la un 10-20% maxim ... sau poate ca cel de-al doi-lea e "chinezarie" si deja datele respective sunt supraevaluate? Editat Iunie 9, 2018 de geomx Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Eu zic sa consultati foaia de catalog pentru datele corecte, nu niste pagini de net scrise de diversi. Link spre comentariu
geomx Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 (editat) in datasheet vazusem 0,625w , dar m-a mirat faptul acelasi vanzator avea doua "tipuri' de tz la preturi si caracteristici diferite .... magazinul mi se parea serios, adica nu era miva**m dar nici mous*r ... tinand cont ca intentionez sa fac o comanda la ei as fi luat si vreo 20 bucati 2n3906 si bineanteles ca ma orientasem, prin prisma pretului la cei ieftini, dar sunt un pic depasit de situatie ca nu-mi pot da seama daca chiar ar fi corect ce au scris ei acolo .... si decat sa cumpar ceva rebuturi, mai bine lipsa, nu ca ar conta banii dati, dar paguba ar fi mai mare daca, dupa ce-i achizitionez, ma bazez pe ei si in montajele ce le voi realiza imi va da cu virgula ..... Editat Iunie 9, 2018 de geomx Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Eu nu as cumpara deloc de la un magazin care are la vinvare si componete originale dar si falsuri stiute. Puterea maxima a unei componente depinde foarte mult de capsula ei si de felul cum se face transferal de caldura. Cele doua tranzistoare au o capsula identica si deci transferul de caldura intre capsula si ambient este identic, prin urmare si puterile ar trebui sa fie identice sau cel putin foarte asemanatoare. In cazul specificat de tine eu banuiesc ca s-a incercat sa se faca artificial o delimitare intre cele doua tranzistoare care s-ar presupune ca sint identice. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Trebuie considerat si aspectul comercial. Multe magazine (dau ca exemplu de unde cumpar eu: Mouser, Farnell/Newark) vor uneori sa scape de resturile de stocuri. Astfel, cumperi ultimele bucati (stocuri mici) la un pret redus. Mentinutul stocurilor costa si firmele isi fac calculele in consecinta. Nu e chestie de bun si contrafacut. Cine ar contraface un tranzistor atat de ieftin? E ca si cum ai contraface bancnote de 1 leu. Contrafacerea trebuie sa aduca profit, deci se contrafac piese care costa suficient cat sa merite contrafacerea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 14 hours ago, sesebe said: Eu nu as cumpara deloc de la un magazin care are la vinvare si componete originale dar si falsuri stiute. [...] https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/03-07-2017/olaf-helps-partners-seize-over-one-million-counterfeit-semiconductors_en Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Acum 15 ore, geomx a spus: in datasheet vazusem 0,625w , dar m-a mirat faptul acelasi vanzator avea doua "tipuri' de tz la preturi si caracteristici diferite .... magazinul mi se parea serios, adica nu era miva**m dar nici mous*r ... tinand cont ca intentionez sa fac o comanda la ei as fi luat si vreo 20 bucati 2n3906 si bineanteles ca ma orientasem, prin prisma pretului la cei ieftini, dar sunt un pic depasit de situatie ca nu-mi pot da seama daca chiar ar fi corect ce au scris ei acolo .... si decat sa cumpar ceva rebuturi, mai bine lipsa, nu ca ar conta banii dati, dar paguba ar fi mai mare daca, dupa ce-i achizitionez, ma bazez pe ei si in montajele ce le voi realiza imi va da cu virgula ..... Stiu ca e pe linga subiect, dar nu are rost sa deschid un topic pentru asta. Intrebarea mea este: de ce se mai scriu cu o litera-doua lipsa nume de magazine consacrate in Ro si in lume, pentru ca oricum toata lumea stie despre ce e vorba. Ca si exprimari de genul ''...rog sa se stearga daca se considera reclama''! Dupa parerea mea oe o abordare infantila care nu ajuta la nimic doar lasa impresia ca se protejeaza interesul forumului! P.S. rog sa se stearga acesta postare daca se considera neadecvata! Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 11 hours ago, thunderer said: Nu e chestie de bun si contrafacut. Cine ar contraface un tranzistor atat de ieftin? E ca si cum ai contraface bancnote de 1 leu. Contrafacerea trebuie sa aduca profit, deci se contrafac piese care costa suficient cat sa merite contrafacerea. De regula, producatorul original (cel care a depus setul de parametri la JEDEC) nu a specificat sau nu a permis publicarea întregului set de parametri. Si atunci ceilalti care produc tranzistorul respectiv, fac ce cred ei de cuviinta. Rezultatul respecta cât de cât parametri originalului dar nu se comporta întotdeauna identic. Exemplu clasic: 2N3055. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Atunci nu ii dai denumirea de 2N3055!Bine inteles daca vrei sa fi corect. Link spre comentariu
ALVIN Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 (editat) Vazand ca e aproepe imposibil sa gasesc TDA1514 originale m-am gandit la varianta unor colegi de a cauta in televizoarele mai vechi, in acest sens ar fi bine de stiut in ce familii de televizoare s-au folosit asfel de componente sau asemanatoare. Stie cineva vreun site cu multe scheme de televizoare Philips? Am gasit televizorul din imagine la 10 euro, pot intreba modelul exact si cred ca merita efortul de a-l cara pana acasa daca contine multdoritele integrate. https://es.wallapop.com/item/tv-tubo-philips-28-pulgadas-232857394 Editat Iunie 11, 2018 de ALVIN Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 (editat) Se gaseau la Philips-uri...la vechiturile in carcasa de lemn. Pe vremuri era important sunetul la televizoare, sa fie cat mai HI-Fi...acum nu se mai pune pret pe asa ceva, sunetul la tv este din butoi. Sunau Match Line-urile nemaipomenit... @Alvin: Vezi ca la rubrica vanzari vinde un user doua TDA1514....la 50 lei ambele. Editat Iunie 11, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum