Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA1514A revine?

Postări Recomandate

La 03.06.2018 la 21:52, maxente a spus:

Aia de la adelaida nu sunt sanatosi la cap cand cer atatia bani pe un rahat de integrat !

In general magazinul ala are nite preturi nesimtit de mari.

Am si eu un modul de sunet dintr-un Philips...am fugit repede sa ma uit prin vechituri. Din pacate...teapa originala...are doua buc 1512 pe el.

Link spre comentariu
La 04.06.2018 la 23:36, mac01 a spus:

Am si eu un modul de sunet dintr-un Philips...am fugit repede sa ma uit prin vechituri. Din pacate...teapa originala...are doua buc 1512 pe el.

Nu e deloc teapa !

1512 este varianta de tensiune mai mica decat 1514 .

Inauntru sunt perfect identice !

Link spre comentariu
La 04.06.2018 la 21:55, maxente a spus:

Ar fi vreo 3 variante: ori mai cauti prin recuperari originale, ori risti niste comenzi pe la ''chineji'' sa vezi cat de bune sunt, ori a treia varianta, abandonezi acest tedea si faci ceva cu LM3886.

Nu e decat vreo 25 de lei un LM3886 la Mouser. Pe aia sigur nu ii poti acuza de catastrofe chinezesti.

Desigur, ale lor sint produse pe Marte!

Link spre comentariu

Camioanele au instalatia electrica la 24V - indiferent de tara. Cele mai noi au prize de 12V in cabina; si radioul de bord este legat tot la 12V.

Puterea maxima de 2x12W este pt d=10%. Pt d=0,1% este de doar 2x4W. Vezi ca scrie in pdf-ul integratului.

Alimentarea la 24V este cam dubioasa, mult peste limita maxima (18V). Poate erau ceva exemplare selectionate...

Editat de Shambala
Link spre comentariu
1 hour ago, Shambala said:

Camioanele au instalatia electrica la 24V - indiferent de tara. Cele mai noi au prize de 12V in cabina; si radioul de bord este legat tot la 12V.

Puterea maxima de 2x12W este pt d=10%. Pt d=0,1% este de doar 2x4W. Vezi ca scrie in pdf-ul integratului.

Alimentarea la 24V este cam dubioasa, mult peste limita maxima (18V). Poate erau ceva exemplare selectionate...

Pai scrie pe aparat ca se alimenteaza la 24v,nici eu nu am intalnit asemenea situatie pana acum.

Link spre comentariu

Mi-am făcut cind eram student un amplificator pt" boxe de calculator " cu TDA2005 parca (ceva stereo de 2x5W la 12V) si l-am alimentat stabilizat cu ceva controlat de LM317 la 17.5V pt ca maximul era 18V. Totul era făcut stil păianjen pe un radiator mare un U, inclusiv transformatorul. După citiva ani am măsurat tensiunea de alimentare. Din cauza ca se rupsese una din rezistentele de setare tensiune, tensiunea de alimentare ajunsese sa fie 24-26V. A funcționat citiva ani asa cu 24-26V și încă funcționează și azi în aceleași condiții. 

Nici eu nu am o explicație cum de n-a crăpat integratul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări