Vizitator Stefan Petrache Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 pentru necunoscatori un spirit box este un aparat su care se presupune sa se poata face contact cu spiritele. conceptul este usor de inteles, am nevoie de un simplu radio care sa scaneze banda fm inainte & inapoi si sa treaca rapid prin fiecare canal astfel creand un zgomot pe care spiritele il pot controla. nu am decat cunostinte foarte de baza in electronica si nu imi pot da seama cum as putea duce acest proiect la sfarsit am cumparat un radio dar acesta are o rotita pentru tuning si nu un buton, ma gandeam ca pot schimba cumva rotita sau sa ii adaug un cablaj separat cu un circuit integrat si alte componente care s-ar ocupa de schimbat canalul automat Link spre comentariu
validae Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 (editat) Acordul se face de obicei printr-un condensator variabil la acel aparat, exceptând cazul în care e un receptor dotat cu DSP și în loc de condensator variabil e un potențiometru. O modificare a acelui aparat ar fi dificilă și pentru un avansat în electronică, pentru un amator e practic imposibilă.Eu zic să lași aparatul cuiva care vrea să asculte emisia celor vii... Dacă spiritele cu care vrei să iei legătura ar avea puterea să influențeze recepția unui radio FM, cred că (dacă ar dori) ar putea să-ți deseneze mesaje și pe o oglindă aburită, sau în zaț de cafea.... Biserica zice să nu te iei după vise și să nu cauți să comunici cu spirite, că nu știi de fapt cu cine vorbești..... Editat Iunie 3, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Stefan Petrache Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 (editat) mda... este doar un proiect cu scop recreational, nu o luati prea in serios va rog.... Editat Iunie 3, 2018 de Stefan Petrache corecție ortografică Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 La un receptor FM cu acord cu varicapuri, comanda se va face cu un generator de semnal triunghiular sau "dinte de fierastrau" cu amplitudine si frecventa reglabile. Condensatorul variabil dublu pentru FM se poate inlocui cu doua varicapuri. Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Mai in detaliu ar fi aici ceva: https://electronics.stackexchange.com/questions/167051/how-to-properly-connect-and-drive-varicap-diodes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum