Vizitator Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Am cumparat radioul din titlu si credeam ca este stereo, de fapt este stereo pentru ca are doua trafuri de iesire. Nedumerirea mea se afla in cele 2 lampi finale, un ECL 86 si un EL84. De ce nu au folosit doua lampi identice ? Atasez schema schematic.pdf Link spre comentariu
validae Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 (editat) Eu zic că-i de fapt bifonic (cu două difuzoare), nu stereo....uită-te la semnalul ce atacă grilele celor două amplificatoare, e același pentru ambele. Editat Iunie 3, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Acuma am vazut, nu prea le am eu cu lampile. Multumesc oricum. Link spre comentariu
peternan Postat Iunie 4, 2018 Partajează Postat Iunie 4, 2018 23 hours ago, fluffy37 said: Am cumparat radioul din titlu si credeam ca este stereo, de fapt este stereo pentru ca are doua trafuri de iesire. Nedumerirea mea se afla in cele 2 lampi finale, un ECL 86 si un EL84. De ce nu au folosit doua lampi identice ? Atasez schema schematic.pdf Erau necesare doua triode una din tubul EABC 80 si alta din ECL 86 Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 E stereo toata ziua. Balansul se face din potentiometrul dublu P4-P4a. S-au folosit lampi diferite din ratiuni economice. Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 Mono bifonic pt. radio si stereo pt. sursa externa. 2 Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 (editat) Adica are amplificatorul audio stereo, dar ii lipseste "decodorul" dupa demodularea pe calea FM. Interesant. Probabil ca s-a construit asa in ideea ca existau pick-up-uri si magnetofoane stereo, insa transmisiile radio stereo erau doar ocazionale, iar un decodor cu lampi, scump si poate instabil? Cam cum a fost si cu sistemul color PAL, pana ce un numarator de linii / semicadre a ajuns sa fie accesibil tehnic/economic, s-a utilizat varianta NTSC, fara compensarea prin mediere optica a distorsiunilor de culoare.... Editat Septembrie 3, 2018 de blazeu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum