Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnet difuzor desprins de sasiu.

Vizitator SIG

Postări Recomandate

Vizitator SIG

Hai noroc,Am doua difuri de Kasthan si ma gandeam sa fac ceva cu ele,insa problema este ca magnetul nu e fixat rigid pe sasiu,are joc.Cand am aplicat semnal vibreaza magnetul,facand zgomot.Magnetul e fixat nu prin lipire ci cumva mecanic.Sa fi slabit sistemul de fixare?Cum se poate rezolva problema,cum sunt prinsi magnetii in general de sasiu?Mersi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

2

• Blind

2

• Mircea Bartic

1

• Sonic

1

Top autori în acest subiect

Sunt unele difuzoare care au prinderea magnetului facuta cu suruburi, piulitele fiind sub suspensia de rigidizare (aia de jos, de unde se prinde bobina, nu cunosc termenii prea bine).Palpeaza cu degetul si vezi pe unde sunt suruburile, desfa cu mare atentie suspensia si strange suruburile (daca le gasesti) apoi ca sa o lipesti la loc centrat, trebuie sa desfaci si "conul" care acopera bobina. Dupa ce scoti conul ala, iei o bucata de film fotografic de lungime egala cu desfasurata miezului de fier care este in bobina si o pui (bucata de film) intre bobina si miezul de fier. Treci apoi la lipirea suspensiei, iar dupa rigidizarea adezivului scoti bucata de film cu atentie, verifici daca bobina freaca de partea metalica sau nu, apoi lipesti si "conul" inapoi. Daca freaca, dezlipesti iar suspensia si repeti operatia de mai sus, cu atentie mai mare.La difuzoarele romanesti facute acum 30-40 de ani (cele ce veneau montate pe radiourile cu lampi) magnetul era prins cu 3 suruburi, capul surubului fiind in partea de sus a magnetului iar piulita la interior, sub suspensie (ca sa o strangi cat de cat, presai suspensia si invarteai cu cheia surubul...dif-urile tale se pare ca sunt mai speciale)

Link spre comentariu
Vizitator SIG

L-am desfacut.Are trei suruburi de fixare.dinspre interior.Suruburile sunt cu cap innecat si se autocentreaza in gaurile din sasiu ,pentru ca bobina sa fie centrata.Ma gandesc ca degeaba le strang,cu timpul se vor desface iar.Eventual sa pun poxipol intre magnet si sasiu si dupa aceea sa le strang.Ce ziceti?Mersi.

Link spre comentariu

Pui silicon pe partea filetata a suruburilor apoi strangi. Nu se vor mai desface de la vibratii. La role de exemplu, asa se practica :yawinkle: Daca pui poxipol sau mai stiu eu ce lipici, o sa injuri cand o sa fii nevoit sa redesfaci difuzorul (odata si odata tot se va ivi nevoia, nu te baza ca nu il mai desfaci niciodata)

Link spre comentariu
Vizitator SIG

Acum la montare inapoi e distractia.Tot ansamblul calota+spider sunt intr-una.Incerc sa bag un negativ de film intre bobina si magnet,dupa care lipesc calota la partea superioara,iar dupa uscare ,sper sa si pot scoate filmul de acolo(cam anevoios).Mersi de sfaturi.

Link spre comentariu

25 VA nominal...pe eticheta, pe limba noastra scria 25GDN-4(8), daca era de 4 sau 8 ohmi; iar tweeter`ul de 6 VA; de 4, 8 sau 16 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări