Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromures AS75202

paul_ral

Postări Recomandate

Acolo vine rezistenta ce in schemă este de 51k iar in realitate 33k. D113 este imediat sub acea inscripție. Este un 1N4148. D115 apare marcată în dreapta firului roșu.

Link spre comentariu

Kemet-urile au aceleași dimensiuni ca Epcos, însă au un ripple de 8A față de 3,6A. Deci, nu întotdeauna dimensiunea contează:)

WqsXATG.jpg

Cum am spus, am înlocuit ceramicii de 22pF cu mică, pentru stabilitate

INKPdBR.jpg

Iată de ce semireglabilii trebuie înlocuiți. Pe canalul defect semireglabilul măsura 800 ohmi în loc de 250, reglajul fiind undeva pe la 400 ohmi. Am folosit Bourns seria 3386, foarte ok pentru că are piciorușe suficient de lungi pentru inlocuirea semireglabililor clasici.

lebVhhC.jpg

AE9IlE9.jpg

Link spre comentariu

Am finalizat și preamplificatorul: ceramicii au fost înlocuiți cu WIMA și C0G după caz, tranzistorii cu BC550B low noise, electroliticii cu Silmic II și Cornell Dubilier

ifIj1bf.jpg

VTsmKBL.jpg

CmXClTv.jpg

Link spre comentariu

Protecția: completat cu piesele lipsă pe placă, demontat releul în vederea înlocuirii. Condensatorii sunt Nichicon PW iar cel de 1uF este Nichicon KL.

sCLzq7u.jpg

Releul este de tipul RM-6 acționat la 24V

E9k8MNw.jpg

IOkprE2.jpg

Link spre comentariu

Ușor, ușor, amplificatorul capătă forma inițială. M-am apucat de înlocuirea cablurilor din interior și a întrerupătorului care refuză să revină după apăsare sau revine greu. Ciudată opțiunea de a monta întrerupătorul pe panoul din spate și acționarea să fie făcută prin intermediul unei tije. Era mult mai simplă varianta montării pe panoul frontal. L-am înlocuit cu cel din deckul Electromureș. Dacă aveți așa ceva doresc să cumpăr 2-3 bucăți. Sunt foarte sensibile la căldură, lipitura le poate deteriora, mai ales că firele ce vin la ele sunt de foarte proastă calitate.

6AvEVK4.jpg

c3iyfFO.jpg

Link spre comentariu
On 6/15/2018 at 1:28 PM, paul_ral said:

Ciudată opțiunea de a monta întrerupătorul pe panoul din spate și acționarea să fie făcută prin intermediul unei tije. Era mult mai simplă varianta montării pe panoul frontal.

Probabil s-au gandit la zgomotul produs de un traseu de retea prin interiorul jucariei, fara masuri de ecranare, sau chiar la consumul de conductor pe unitate produsa.La cum se zgarceau la tarate in acele vremuri, acum e greu de inteles rationamentul. O sa ma uit pe la mine sa vad ce mai am pe stoc. O vreme stiu ca erau cateva, dar de unde iei si nu mai pui la loc, se termina.Nu le-am mai tinut socoteala, dar verific luni si daca am disponibile, dau de stire.

Link spre comentariu

In regulă, multumesc mult.

Am verificat, inclusiv tunerul are aceeași problemă. Încerc să termin amplificatorul săptămâna viitoare și apoi mă apuc de el. Tunerul i-a fost oferit cadou de un prieten, mai mult să scape de el, fiind nefuncțional. Am căutat ceva despre el, am înțeles că se numeste ANDA iar codul de la Unitra este AS 632. Am găsit și schema, vedem ce facem să-i dăm de cap. Cam așa arată după vreo 20 de ani de stat prin pod

tF0ig6A.jpg?1

Link spre comentariu

Incearca sa adaptezi alt intrerupator, mai de calitate...astea romanesti erau sub orice critica....nu tineau mult, se rupeau acea tija de metal in forma de u sau se strica sania pe care culisa.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Da, este o soluție, inițial m-am gândit la ea, trebuie un pic decupat capacul din spate. O altă variantă ar fi montarea pe panoul frontal cu ajutorul unor distanțiere, dar și acolo trebuie un pic tăiată tabla. Varianta 2 este mai trainică, elimin astfel tija care flambează, fiindcă nu s-au gândit să-i facă o ramforsare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări