sesebe Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Măsurarea Beta la finali direct cu multimetru nu valorează foarte mult. Beta poate varia semnificativ între valoare la 1-10mA cit este folosit de multimetru comparativ cu valoarea la 1A-2A. Dacă vrei sa faci o sortare a finalilor în funcție de Beta fa măsurătoarea la 1A sau mai sus. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Aiurea , ăla e un caz general . In particular , se procedează puțin diferit ! La etaje Darlington cvasicomplementare , se sortează beta total al dubletului P cu cel al N-ului , adică în ecuație intră și prefinalul . Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2018 Multumesc pentru sfaturi, voi întări traseele. Chiar ma mir ca au înghesuit atât de mult cablajul la cât loc liber este în înterior. Și radiatorul e cam firav. Filtrajele vor fi EPCOS https://ro.mouser.com/ProductDetail/871-B41505A8688M000 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Mda , condensatoarele originale au curentul repetitiv de vârf minim 15 A , adică de 4,5 ori mai mare decât epcoasele sugerate . Condensatoarele " originale " chinezești TG sunt produse in fabrica chinezească din Shenzhen a celor de Cornell Dubilier . O serie veche , dar neînvinsă . Te vei convinge după . Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 (editat) Da chiar asa, electroliticii aia mari albastri daca sunt buni, de ce nu ii lasi acolo ? In general, cati electrolitici mari am masurat eu, proveniti din amplificatoare vechi chiar si mai bine de 30 de ani, nu am gasit unul sa fie uscat sau suspect in vreun fel. Daca conzii aia albastri sunt asa cum spune @Victor mai sus, inseamna ca nu degeaba au fost pusi acolo. Nu strica sa mai asculti si de cei care cunosc treburile astea mult mai bine Daca ai schema la amplificatorul asta, ataseaz-o pe forum. Editat Iunie 3, 2018 de maxente Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Va rog frumos , bla bla bla ... 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 @Victor , schema postata de tine e clar pentru versiunea de 2x40w (40202) , versiune pe care o am eu . Ce am gasit la o cautare rapida pt 75202 am gasit asta de mai jos . Acuma sa inteleg ca numai diferenta de la +/- 34 V la +/- 40 V este plusul de putere ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Am și eu schema variantei de 75W , dar schema nu este așa de clară și lizibilă ca cea a variantei de 40 W . De aia nu am atașat-o ... Cât despre putere , e aia care este . Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2018 Nu e o problemă în păstrarea condensatorilor, chiar pot face testul sugerat fiind ușor de montat/demontat. Mă întreb dacă faptul că au stat efectiv 20 ani are sau nu vreo influență. Victor ai vreo referință despre seria respectivă? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 Am avut , dar pe hârtie , nu în format electronic . Au trecut 30 de ani de atunci ... Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2018 Pare a fi seria nouă Cornell Dubilier tipul DCMC http://www.cde.com/resources/catalogs/DCMC.pdf In cazul C-ului de 4100uF la 63V avem ripple max. 3,6A Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 1 oră în urmă, Victor a spus: Am și eu schema variantei de 75W ... Am gasit o varianta acceptabila : Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2018 Multumim pentru upload, cu specificarea faptului ca este vorba de varianta mai putin potentă. Cea de 75W are codul PCB amplificator 0826.007.00. O întrebare: cu ce aș putea substitui BC251A (low-noise)? Din măsurători am pe canalul stânga 132 și 158 iar pe dreapta 137 și 164 (le-aș putea regrupa). BD-urile 139 existente pe placă au același beta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 3, 2018 Partajează Postat Iunie 3, 2018 BC251 are ca echivalent apropiat 2N3906 , vezi ordinea terminalelor ... Merita sa incerci . 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 3, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2018 Am disponibile 2N3906 si BC560C, însă acesta are beta cam mărisor (peste 400). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum