Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromures AS75202

paul_ral

Postări Recomandate

Măsurarea Beta la finali direct cu multimetru nu valorează foarte mult. Beta poate varia semnificativ între valoare la 1-10mA cit este folosit de multimetru comparativ cu valoarea la 1A-2A. Dacă vrei sa faci o sortare a finalilor în funcție de Beta fa măsurătoarea la 1A sau mai sus. 

Link spre comentariu

Aiurea  , ăla e un caz general .

In particular , se procedează puțin diferit !

La etaje Darlington cvasicomplementare , se sortează beta total al dubletului P cu cel al N-ului , adică în ecuație intră și prefinalul .

Link spre comentariu

Mda , condensatoarele originale au curentul repetitiv de vârf minim 15 A , adică de 4,5 ori mai mare decât epcoasele sugerate .

Condensatoarele " originale " chinezești TG sunt produse in fabrica chinezească din Shenzhen a celor de Cornell Dubilier .

O serie veche , dar neînvinsă .

Te vei convinge după .

Link spre comentariu

Da chiar asa, electroliticii aia mari albastri daca sunt buni, de ce nu ii lasi acolo ? In general, cati electrolitici mari am masurat eu, proveniti din amplificatoare vechi chiar si mai bine de 30 de ani, nu am gasit unul sa fie uscat sau suspect in vreun fel.

Daca conzii aia albastri sunt asa cum spune @Victor mai sus, inseamna ca nu degeaba au fost pusi acolo. Nu strica sa mai asculti si de cei care cunosc treburile astea mult mai bine 

Daca ai schema la amplificatorul asta, ataseaz-o pe forum.

Editat de maxente
Link spre comentariu

@Victor , schema postata de tine e clar pentru versiunea de 2x40w (40202) , versiune pe care o am eu . Ce am gasit la o cautare rapida pt 75202   am gasit asta de mai jos  .

ttlepSf.jpg

v0Bx1Z9.jpg

Acuma sa inteleg ca numai diferenta de la +/- 34 V la +/- 40 V este plusul de putere ?

Link spre comentariu

Am și eu schema variantei de 75W , dar schema nu este așa de clară și lizibilă  ca cea a variantei de 40 W .

De aia nu am atașat-o ...

Cât despre putere , e aia care este .

Link spre comentariu

Nu e o problemă în păstrarea condensatorilor, chiar pot face testul sugerat fiind ușor de montat/demontat. Mă întreb dacă faptul că au stat efectiv 20 ani are sau nu vreo influență. Victor ai vreo referință despre seria respectivă?

Link spre comentariu

Multumim pentru upload, cu specificarea faptului ca este vorba de varianta mai putin potentă. Cea de 75W are codul PCB amplificator 0826.007.00. O întrebare: cu ce aș putea substitui BC251A (low-noise)? Din măsurători am pe canalul stânga 132 și 158 iar pe dreapta 137 și 164 (le-aș putea regrupa). BD-urile 139 existente pe placă au același beta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări