paul_ral Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 (editat) The show must go on! Un amplificator de care sunt legat sentimental. Este al tatălui meu și stă, împreuna cu tunerul și deck-ul din linia Electromureș de aproximativ 20 de ani, fiind defect. După spusele tatălui meu un canal e dus (lipsă componente, potențiometre blocate) iar la prima vedere sunt urme că s-a încercat reparația sa, fără rezultat. Cum până acum am adus în stare de funcționare o grămadă de troace din vest, după Fisherul TX-55 prezentat aici și un Scott 342B - faină sculă, american, am zis că trebuie să-l fac să sune din nou. Am citit cele câteva topice deschise pe seama sa, dar informatiile sunt puține. Asadar Voi schimba cam tot ce se poate schimba: rezistori Dale 1%, condesatori electrolitici de calitate, filtraje EPCOS, tranzistori noi. Toate vor fi prezentate, la timpul lor, pe secțiuni. Nu m-a interesat costul pieselor, dacă se merită sau nu toată afacerea, vreau ca aparatul să meargă. O zi bună tuturor! Editat Mai 31, 2018 de paul_ral 2 Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Hmmm! Foarte invidiate la vremea lor si sincer chiar aratau foarte interesant drept pentru care mi-am luat si eu ceva destul de asemanator (2x4ow doar dar in rest identic) prin 93-94 parca . Il am si acuma depozitat undeva . Astept cu interes sa vad ce bijuterie va iesi din mainile Dvs . Succces si voi urmari topicul cu drag ,poate prind si eu curaj sa vad ce e cu al meu . Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2018 Le rezolvăm pe ambele. Am salvat lista componentelor, dacă e nevoie ti-o pot trimite. Știu că se discuta despre două versiuni ale amplificatorului, după etichta de pe panoul frontal și însemnările existente pe PCB-ul preamplificatorului, amp-ul tatălui meu ar fi varianta de 75W. Comanda pentru piese am făcut-o după schemă, nu am comparat-o cu ce este în aparat. Posibil să fie și ceva diferențe, nu-i bai, piese se găsesc. Am o comandă în lucru la Mouser și se pot strecura multe piese acolo. 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Al meu va mai astepta probabil pana la iarna deoarece ca nu prea mai am timp pentru asa ceva . Oricum , prima data trebuie sa-l gasesc prin cutiile si pachetele facute cand m-am mutat ceea ce e o misiune destul de grea . Succes Dvs in schimb si ma voi delecta cu ce voi vedea aici pana atunci. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 Astazi am "ridicat" amplificatorul de la tatăl meu și m-am apucat de treabă. Am început cu botezul și acum arată foarte curat: Încă aștept comanda de la Mouser, a venit foarte repede in tară, dar aici problemele durează. Le trebuie mai multe zile decât traversarea oceanului și a Europei. Până luni, când sper să ajungă, m-am apucat de etajul final. Demontat finalii și măsurați cu chinezăria mea. Valorile sunt împrăștiate: Voi folosi din stocul meu MJ21194G Etajul final după curățare. Calitatea lipiturilor lasă de dorit, ca și calitatea fludorului dealtfel. Demontat și măsurat tranzistorii existenți pe placă. Tranzistorii din diferențial BC251A au valori diferite. Vor fi înlocuți cu alții avand același beta. BD-urile 139 și 140 vor fi înlocuite cu BD237-238. Am înlocuit electroliticii cu Nichicon KL pe calea de semnal, ceilalți cu Nichicon Muse și Fine Gold. Câteva măsurători ale vechilor condensatori IPRS Au mai rămas de înlocuit rezistorii. Până atunci, luăm o mică pauză 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 In cazul rezistorilor de 0,47 ohm la 3W se observa in poze tolerantele inscriptionate de 5% si 10%, ce ati ales, in special din punct de vedere al inductantei ? Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 Acolo trebuie folositi rezistori non-inductivi. Am unii de 0,5 ohmi recuperati dintr-un JVC quadro Link spre comentariu
orgasmo Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Din acestea : Sau: 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 N-aș avea încredere în ce vând chinezii. Mai am în rezervă pe cele de aici: https://ro.mouser.com/ProductDetail/594-AC05W0R470J Link spre comentariu
orgasmo Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Note (1) For special windings or the non-inductive versions, please contact: [email protected] Au uitat sa precize inductanta...Non-inductive (NI) version available Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 (editat) Am rezolvat și cu rezistoarele de emitor, a trebuit să umblu la plăcile din rezerva strategică. "Noile" piese sunt de 5W, cu atât mai bine. E un pic de înghesuială, noroc că rezistențele din jur vor avea un body mai mic, cu toate că sunt de 0,5W. Exact ca cele Dale de 5.6k montate pentru a avea o referință. Condensatorii ceramici au fost înlocuiți cu MLCC C0G, excepție cei de 22pF care vor fi înlocuiți cu mică. Cred că la acest amplificator au lucrat 2 echipe. Preamplificatorul este mai bine realizat, piesele sunt marcate. Etajul final este lucrat mai neîngrijit, nu prea au ținut cont de dimensiunile pieselor. Editat Iunie 2, 2018 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 Final de zi de muncă: rock&roll baby. Mâine pauză! 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Ceva frumos pentru cine stie/cunoaste! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Sunt convins ca electroliticii de filtraj originali sunt superiori din punct de vedere al curentului repetitiv de varf , al tangentei de pierderi si al slew rate-ului ( se masoara in A / micro Secunda ) . Capacitatea sau temperatura maxima de functionare a nicicoanelor ( ) din poza nu spun totul despre cat de bine functioneaza un electrolitic ... Evident , toate pe lumea asta au o durata de viata limitata . Electroliticii au cea mai mica durata de viata dintre componentele electronice ... Merita sa ii pastrezi pe cei originali ( cei albastri ) si la sfarsit , poate faci o comparatie auditiva . Daca doresti si ai suficienta rabdare , suntem interesati de concluzii . Multumesc anticipat in numele celor ce urmaresc acest subiect ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Ar mai trebui intarite cu sirma plina din cupru de la conductor de FY 2,5mm^2, traseele la electrolitici. Designul cu traseul lung la electroliticul +Vcc fata de masa, nu este chiar inspirat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum