bobo_romania Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Fiind dreptaci,prefer ca mufa de microfon sa fie in partea dreapta a statiei ca sa nu o trag dupa mine cand sunt putin mai departe de statie sau cablul microfonului sa incurce controalele panoului frontal..Asta oricum e o chestie minora.Felicitari!Dai bataie!! Link spre comentariu
yo8rqp Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Felicitarile mele pentru realizare.A iesit foarte frumos.Sper sa ne auzim in frecventa! Link spre comentariu
MARLANU Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Multumesc pentru aprecieri,si o inregistrare din seara aceasta banda de 80m Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Din intimplare am ascultat acest qso intre yo3yx si yo6pmx si avind termen de comparatie pot sa spun ca functioneaxa foarte bine jucaria, lucru deloc surprinzator. Ascultind secventa respectiva mi-a venit inima la loc deoarece credeam ca "antena" mea nu este buna de nimic dar se pare ca asa este banda, cu ceva zgomote, si ca pina la urma sa am surpriza sa mearga si pe emisie, numai sa nu se deoache, hi. Cum functioneaza jucaria in 20m? Ai apucat sa faci vreun test pe acolo?Felicitari din nou pentru finalizare. Link spre comentariu
MARLANU Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Nici eu nu am o antena buna, este vorba de un sloper de aproximativ 21m cu care lucrez in 20,40,80m,pentru benzile superioare am o verticala de 6m http://233sp186.webs.com/apps/photos/ph ... =152508630 Link spre comentariu
yo4hhp Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Felicitari pt constructie! Nici eu nu am o antena buna, este vorba de un sloper de aproximativ 21m cu care lucrez in 20,40,80mCe n-as da sa am si eu un long asa degajat Inv V-ul meu e si jos (et.2) si printre copaci: http://yo4hhp.files.wordpress.com/2012/12/antenna.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Ca sa vezi ca totusi YO e pe banda! Intr-adevar merge bine jucaria! Felicitari! Aproape imi pun problema daca nu merge mai bine decat TS450-ul meu. Acuma ar mai fi de vazut cum face la semnale slabe, ca la cele puternice merge superb. Mult succes si astept sa ne auzim in banda. Pana la urma ai apucat sa ii faci vreun fel de etaj final? Varianta cu IRF-uri in push-pull este cea mai buna si mai ieftina. Daca reusesti sa scoti un 10-15W e suficient, mai departe poti ataca un liniar cu GU-18 sau un tranzistorizat cu IRFP250, cum a descris Emil, Igbt....73 de YO6PMXMarcel Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Ca sa vezi ca totusi YO e pe banda!In mod sigur sunt foarte multi "urecheati" YO pe banda, neinchipuit de multi. De cind am inceput din nou sa lucrez ascult tot timpul cit mesteresc cite ceva si nici nu iti inchipui cite minuni se aud si, in plus se "simte" fojgaiala celor care asculta, hi. Sa fiu cinstit, m-a impresionat ceeace ai spus despre nenea Victorin, Dumnezeu sa il odihneasca in pace. Pentru mine a fost, dincolo de toate, un adevarat prieten iar ca radioamator, indiferent de parerile altora, a fost unul dintre cei care a stiut sa mentina flacara aprinsa chiar daca uneori a incalcat regulile. Referitor la BITX, ce sa spun, mie imi place cum lucreaza. Deocamdata sunt in faza "imbracarii" celui pentru 80m, varianta3 si sunt foarte nehotarit cum sa il fac. Oricum, i-am facut un costum mai largut deoarece sunt hotarit sa il pastrez ca exemplar experimental cu ajutorul caruia sa ma dumiresc cam ce se poate scoate din el in final. Deocamdata i-am introdus automatica pentru CW si FLL-ul lui IK3OIL. Pe urma mai vedem. Cred ca il echipez cu un alt amplificator de microfon deoarece acesta doarme pe el de subnutrit ce este, hi. Dupa asta o sa ma incumet sa il incerc pe emisie.Spor la treaba tuturor!73's YO7DJF Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Fiecare dintre noi incalcam uneori regulile, este important insa si scopul pentru care o facem. Nu intamplator ma asez pe 3,702 MHz, in ultima vreme nu am mai auzit statii romanesti sub 3,705, e un "cleste" rusesc intre 3,700 si 3,704. 3,702 si niscaiva putere e "excelenta" pentru ambele statii, si cea de la 3,700 si cea de la 3,704 Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Pai, daca nu ar fi incalcate, regulile ar fi inutile. Care ar mai fi distractia daca nimeni nu ar incalca nici o regula macar. Cum s-ar mai enerva 7FBM daca nimeni nu ar sufla in microfon sau nu ar baga un pic de CW peste el? Serios vorbind, referindu-ma la 6QW m-am gindit doar la faptul ca a reusit sa treaca peste nedreptatile provocate de incalcarea unor asazise reguli create de oameni cu mintea strimba. De fapt asa a fost mereu. Cele mai mari orori au fost savirsite in numele credintei, democratiei si in numele legii. Ticalosiile se ascund in spatele cuvintelor mari mereu si din pacate sunt prea putini cei care vor sa vada acest lucru.In alta ordine de idei, pentru a avea si o nota optimista, vreau sa spun ca ca acest mereu surprinzator BITX se comporta foarte bine si la semnale mici, cu un pic de ajutor. Am bibilit un pic la transmach-ul cu doua circuite acordate (intre noi fie spus niciodata nu am stiut cum se calculeaza un transmach de genul acesta) si in final am obtinut o atenuare pronuntata a zgomotului de banda fapt ce a permis sa receptionez in conditii foarte bune o statie care emitea din districtul 5 cu 1W si pe care marea majoritate dintre cei aflati pe frecventa nici macar nu reuseau sa o sesizeze ca prezenta. Asta m-a convins ca pot sa am incredere in jucaria aceasta si, in plus, sunt tot mai convins ca o coborire paralela in cazul antenelor simetrice este mult mai avantajoasa decit o coborire cu coaxial.73's! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Bietul Mircea (7FBM) iarasi are probleme cu transceiverul, asa ca nu a mai aparut in ultima vreme. BitX nu am construit niciodata, dar am facut un MKARS80 de care sunt foarte multumit, avand in vedere simplitatea schemei. Ma bucur sa constat ca si BITX e ok. In ceea ce priveste coborarea simetrica, toata lumea zice ca e ok, doar ca e radianta, si daca trce de la parter pana pe acoperis prin dreptul ferestrelor vecinilor... Bine, poate la 10-20W nu se intampla nimic, dar la 600W eu unul cu linie paralela nu cred ca as putea lucra... Oricum, astept un QSO in banda cu posesorii de BITX...73 de YO6PMXMarcel Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Mircea a revenit, hi. Acum chinuie televizorul, probabil.Referitor la coborire trebuie sa nu fiu de acord. Pina la aparitia televiziunii prin cablu ca orice radioamator care se respecta am facut prapad printre televizoarele vecinilor. Asta avind un prapadit de RBM-1 care scotea cca 1W. Desi nu prea imi raspundea nimeni eu chinuiam manipulatorul si ochii vecinilor. Am gindit ca daca fac un QRO care sa se pupe corect cu antena scap de probleme asa ca am facut ceva cu un GU50 atacat in grila 1 care functiona excelent pe rezistenta de sarcina asa ca l-am cuplat la antena si m-am ferit repede de facaletul zburator lansat de sotia care voia sa vada Dalas-ul. Ce sa spun, caloriferele parca erau xilofon dat pe mina vecinilor. Cred ca daca ieseam pe scari ma fluierau ca la meci. Am stat atunci si am cugetat si mi-a dat dumnezeu gindul cel bun. Eu foloseam o linie paralele tip scarita. Am dat antena jos, am scos repede distantierii si am torsadat cablul de coborire dupa care am asteptat pina la sfirsitul emisiunii TV si am lansat o serie de apeluri. Televizorul statea cuminte si, in plus, imediat am primit raspunsuri de la statii din toata Europa. Adevarul este ca m-am fisticit, m-am chinuit sa lucrez un francez si am inchis statia. De atunci nu am folosit nimic altceva decit cablu torsadat, cam 2,5-3 ture/10cm si nu am avut niciodata probleme cu TVI-ul desi am dublat puterea. Cred ca se merita incercat. Eu am folosit maxim 2 GU50 atacate in grila, nu stiu cum se comporta cu puteri mai mari dar nu vad de ce ar face figuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Eu am folosit doar coaxiale de cand am inceput ca radioamator de emisie. Ai mei aveau doar televiziune prin antena clasica, dar nu am interferat niciodata cu vreun post TV, in ciuda celor 500W cu care dadeam. Nu contest ca am facut si greseli, unele copilaresti, dar macar am invatat ceva din ele. Am inceput cu RG-58, au trecut vreo 2 ani pana sa-mi dau seama ca ala nu e cablu ci sfoara de rufe. Am trecut la H-155, a mai trecut 1 an pana mi-am dat seama ca nici acela nu e cablu ci doar surogat utilizabil la mare necaz. Anul acesta am aflat ca nici macar RG-213 nu poate fi de incredere, decat daca scrie "MIL" pe el. Daca subiectul prezinta interes, am o poza cu tresele la RG-213 simplu si RG-213 MIL. Diferenta de la cer la pamant! Actualmente folosesc doar RG-213 MIL si sunt multumit, de altfel e singurul care la 1KW nu se incalzeste. RG-58 s-a topit complet la 1KW iat H-155 se incalzeste (desi poate fi totusi folosit, daca acceptam pierderile respective) dar nu s-a topit. Toate antenele mele au balun corespunzator, verificat pe analizor si sunt acordate 1:1,0 in centrul benzii de lucru... Singurul necaz il am cu inaltimea la dipolul de 3,5 MHz, care e la doar 3m de sol, MUUUULT prea putin fata de necesar. Scuze ca am fost ata de lung, am vrut doar sa spun ca experientele mele cu coaxiale m-au dus pana la urma la o varianta acceptabila.73 de YO6PMXMarcelPS. Dupa venirea RDS-RCS am avut mari necazuri deoarece opream efectiv decodoarele digitale de tip HUMAX ale RDS-ului. Oricat am incercat sa explic cunoscutilor ca eu OPRESC decodoarele, NIMENI DIN YO NU A FOST CAPABIL SA INTELEAGA CA NU INTERFEREZ CU VREUN POST CI CA PUR SI SIMPLU DECODORUL SE INCHIDE. Pana la urma problema s-a rezolvat extrem de simplu.Seara placuta! Link spre comentariu
Vizitator yo8sct Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 @dyogenesSeara buna,offtopic: ptr. 1kW ce tor folositi la balun ? Nu am folosit pana acum mai mult de 100W, iar balunurile construite de mine le-am facut pe ft 140-43.Costel, YO8SCT Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Buna seara, Folosesc FT240-43 cumparate de aici: http://www.ebay.com/itm/Ferrite-Toroid- ... 1c2e02d9be Bobinajul il fac bifilar (ma refer la balunurile 4:1 pt delta loop), 11 spire cu fir litat de 2,5mm izolat in PVC. Un pont extraordinar (dai icon_jook la primul festival radioamatoricesc la care ne intalnim) : FERITELE DE LA BOBINELE DE DEFLEXIE VERTICALA DIN MONITOARE CLASICE COLOR SUNT EXCELENTE PENTRU BALUNURI DE PANA LA 3KW ! Le-am testat la 1 KW, cu sarcina de 200 Ohm/1KW, nu pierd putere si nu se incalzesc. Daca folosesti acest tip de ferita, ai nevoie de doar 6 spire (sectiunea fiind mult mai mare decat la FT240-43). Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum