Yo4You Postat Iulie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2013 Corect sunt de aceeasi parere, urmatorul pas constructia unui SDR avala, eu l-am facut deja de un timp bun si inca studiez problema oscilatorului care trebuie sa fie de 4X frecventa care urmeaza a fi receptionata.Sa spunem ca pana in 14Mhz nu ar ridica probleme insa benziile de mai sus sunt putin mai greu de atins fara acel SI570.Gasisem la un moment dat pe internet decodarea audio a semnalelor I/Q cu operationale, acuma sap si nu gasesc, poate ma puteti ajuta.Multumesc cu stima yo2mho! Link spre comentariu
M1cutzu Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Semnalele IQ se pot demodula cu filtre RC polifazice, vezi transcieverele Juma. Mixerele Tayloe din SDR-uri au nevoie de semnale dreptunghiulare cu factor de umplere 50%, Si570 e cea mai buna solutie, te pot eu ajuta sa il procuri daca vrei. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Am reusit sa schimb cutia bitx-ului,am mai facut ceva modificari la agc,merge mai bine zic eu. Am reusit sa fac cateva legaturi locale cu 2w in 80m,nasul de botez fiind YO9IPZ,amicul Alin,apoi modulatia mi-a fost confirmata de YO9FNJ. Modulatie normala,toate sunt in regula,urmeaza sa ma apuc de un amplificator cu un sigur GU29. Atasez 2 inregistrari uploadate pe youtube. Orice comentariu este bine-venit! 73! YO9IER,Bogdan Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Faina treaba am doar o intrebare:pe ce putere contezi cu GU29? Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Multumesc!Ma gandeam undeva in jur de 50w. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Am reusit sa schimb cutia bitx-ului,am mai facut ceva modificari la agc,merge mai bine zic eu.Am reusit sa fac cateva legaturi locale cu 2w in 80m,nasul de botez fiind YO9IPZ,amicul Alin,apoi modulatia mi-a fost confirmata de YO9FNJ.Modulatie normala,toate sunt in regula,urmeaza sa ma apuc de un amplificator cu un sigur GU29.Atasez 2 inregistrari uploadate pe youtube. Orice comentariu este bine-venit!73! YO9IER,BogdanFelicitari pentru realizare. Sper ca vei finisa masca frontala a aparatului. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Da,v-a urma o finisare,voi revopsii capacele cutiei si o sa incerc sa fac o masca mai frumoasa.Am reusit sa cablez placile deoarece am avut concediu .Acum ca am inceput munca,stau mai prost cu timpul.. Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Multumesc!Ma gandeam undeva in jur de 50w.Nu este o problema sa se obtina 50w cu GU29 dar eu nu sunt entuziasmat de el chiar daca are citeva lucruri bune. Cred ca principala lui deficienta (fara sa vorbim de partea electrica) este ca emisia electonica se diminuaza astfel icit se cosuma ca o luminare incetul cu incetul. Chiar daca are probleme la frecvente inalte un GU50 are avantajul ca da tot ce poate pina cind moare subit. In principiu unui GU50 nu i se poate reprosa scaderea curentului anodic cu trecerea timpului. In ceeace priveste raspunsul la frecvente inalte, rusii au folosit GU50 in plaja 21-48 Mhz la seria de amplificatoare UM1, UM2, UM3, amplificatoare care se foloseau pentru corectia de propagare in cazul statiilor R105...R109, statii cu modulatie in frecventa care solicitau destul de mult tubul si scoteau, garantat, 50w la 650v Ua. Din proprie experienta pot spune ca un PA cu GU50 atacat in grila cu maxim 1W scoate comod in 100W PEP alimentat la 1000v (in sarcina). Nu am calculat niciodata cite ore de functionare au rezistat tuburile dar la cca 10.000 QSO-uri am schimbat de 2 ori tuburile ceeace nu mi se pare deloc rau. Nefiind adeptul puterilor mari nu am incercat niciodata sa fac ceva cu mai multe tuburi asa ca nu ma pot pronunta. Felicitari pentru punerea in functiune. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 +1 pentru campioana GU50 folosita in " corectoarele de propagare " !Sub 40W disipati anodic din DATA SHEET rezulta minim 1850 ore ( dar in minim 3000 / de ore la 120W disipati , practic peste 5000 ore , depinde de experienta / viteza operatorului in acordul optim al filtrului PI al antenei ) de functionare garantata fara diminuarea performantelor HF .O adevarata lampa rezistenta la abuzuri . Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 Din punctul meu de vedere a fost o gaselnita extraordinara acest GU50. Eu unul am avut intotdeuna o rezistenta de sarcina in cutia transmach-ului si desi la inceputuri stateam cu ochii pe lampa sa vad cum se comporta nu am vazut-o niciodata cu anodul inrosit sau orice altceva decit acel fux albastrui normal a fi vazut. Link spre comentariu
bobo_romania Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Statie locala de putere mare...baga ton de acord..mi-a zburat primul mixer..asta este..Pacat.Mergea tare bine jucaria..Se pare ca si in Romania a ajuns moda cu kilowatt-ul..nu ii intereseaza de celelalte statii locale.. Link spre comentariu
gica70 Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Pai n-ai avut pe intrare acele diode antiparalel? Link spre comentariu
mosu20 Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Asa a fost de cind lumea. Chestia aceea cu acordul folosind rezistenta de sarcina sau putere redusa este doar o gogorita. De ce le-ar pasa daca stiu ca nu le poti raspunde cu aceeasi moneda? Trebuie sa te protejezi singur altfel se va repeta dragalasenia. Chiar daca diodele antiparalel nu rezolva totul reprezinta totusi o metoda de protectie destul de eficienta. Etajul amplificator de dinaintea mixerului este asa cum trebuie sa fie sau si-a dat si el obstescul sfirsit? Cred ca in situatia in care este vorba de o statie cu asemenea putere ar trebui niste masuri de protectie mai severe. Link spre comentariu
bobo_romania Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Culmea ca etajul de amplificare de pe intrare este intact,doar diodele din mixer s-au busit.Inca nu stiu ce masuri de siguranta sa iau.Nici nu am schimbat mixerul,nu are rost sa mai prajesc inca unu.Cred ca o solutie ar fi sa renunt la banda de 3.5Mhz... Link spre comentariu
yo7but Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Nu prea cred sa se duca mixerul , ARF-ul sa ramina intreg (poate se comporta ca o sirma) de la un simplu acord al unei statii locale. Am lucrat si eu cu "scula" home made, cu un vecin radioamator care avea putere mare, dar nu mi s-a intimplat asa ceva. Sa nu fi facut un scurt din greseala pe acolo si sa fi coincis cu acordul vecinului. Am locuit linga o statie locala pe UM care avea vreo 500 kW si nu mi-a ars nici un receptor cu tranzistori pe unde medii. Parerea mea !73's... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum