Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BITX20

Yo4You

Postări Recomandate

Cred ca o sa-l fac si eu, sa vad cum merge. Iar dupa aceea ma gandesc sa inlocuiesc cele 6 amplificatoare, si ce mi-a venit prin cap acum e TL074 :nebun: Contine 4 ao-uri, si voi folosi 2 ic-uri. Cate unul pentru parte de Rx, respectiv Tx.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 709
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosu20

113

• Yo4You

60

• Marele Savant

48

• yo6pir

46

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti eventual sa inlocuiesti amplificatoarele cu tranzistori cu mmic-uri, cu toate ca nu se cistiga prea mult la economie de spatiu plus ca trebuie reproiectat cablajul. Incearca sa nu folosesti tranzistori tip BC, pune tranzistoare de RF. Si foloseste varianta de bitx care are 2 tranzistoare in ampl. FI nu unul, se simte diferenta. Emil

Link spre comentariu

Oricum am reproiectat cablajul :da L-am facut de 100x80, exact cat imi permite Eagle Free. Pa aceasta placa nu am inclus VFO si PA, acestea urmand a le face pe inca doua cablaje. Chiar mai am loc sa pun si un AGC si un generator de ton, si chiar un mic VOX. Acum nu stiu cum sa fac, ma gandesc sa pun generatorul de ton direct la intrarea amplif de mic si sa mentin alimentarea permanenta pe lm386 pt monitor de cw, dar in lucrul ssb se va auzi si acesta, si nici nu vreau sa ma complic cu comutari....cred ca pana la urma renunt la monitorizarea tonului, pot sa o obtin din bug.Ca tranzistori cred ca voi pune 2n2222.

Link spre comentariu

Salutare, Ma intreb: daca as construi BITX-ul in varianta pentru 80 metri, cu FI original de 10 Mhz, (caci asta vreau sa fac, pentru ca FORTY m-a dezamagit complet !), care trebuie sa fie frecventa VFO-ului si care trebuie sa fie frecventa BFO-ului ca sa fie corect acordat ? Am doua variante:1) VFO = FI - Frec = 10 - (3,5...3,8) = (6,5...6,2) Mhz; BFO(USB) = 10,0015 Mhz. (?)2) VFO = FI + Frec = 10 + (3,5...3,8) = (13,5...13,8) Mhz; BFO(LSB) = 9,9985 Mhz (?)Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie. Multumesc anticipat.73!

Link spre comentariu

Ambele versiuni sunt corecte si merg, eu am filtru pe 11,0592 cu 4 cuarturi si frecventa la benziile 3,5 , 7Mhz folosesc frecventa cu minus FI - frecventa receptionata = frecventa oscilatorului

Nu te supara dar mie forty mi s-a parut o chestie simpla ca si bitx care nu are agc , RAA etc si ma suparat rau si pe mine bitx-ul , insa i-am adus o serie de imbunatatiri.

Eu ti-as fi recomandat o chestie mult mai smechera taurus transceiver http://www.sp5ddj.pl/tauruspol.htm simplu si foarte eficient are agc , raa intern in mc3362 plus rf gain automat.

Link spre comentariu

1) VFO = FI - Frec = 10 - (3,5...3,8) = (6,5...6,2) Mhz; BFO(USB) = 10,0015 Mhz. (?)

Asta asa e?

In antena ai in 3.5Mhz modulatie LSB, demodularea trebuie facuta cu un BFO LSB.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca am facut estimarile corecte si la frecventa BFO, pentru cazul VFO = FI - Frec ?Adica in cazul acesta BFO = 10, 0015 Mhz?Referitor la Forty m-a deranjat sensibilitatea la intrarea de RF de "toata jena" . Am inteles din multitudinea de postari pe internet despre BITX, ca este un trcv. reusit si apreciat de toata lumea, si de aceea m-am oprit la el. Si Taurus este interesant dar nu am integratul ala MC3362. Deocamdata mi-a atras atentia BITX-ul si vreau sa-l fac pentru 80 metri. Vreau sa-i pun si VFO separat si FLL + scala. Am vazut si varianta finala a lui BITX cu final pe IRF-uri (2xIRF510); pare foarte interesant. Cred ca ma apuc de treaba cat de curand, ca vreau si un trcv. portabil. 73!

Link spre comentariu

Aoileu.. :nebunrau: poloneza aia mi-a zapacit toti creierii.. Interesant transceiverul acela, in plus sunt si variante pentru mai multe benzi, si modelul Aquarius pentru telegrafie.MC-ul se gaseste la TME 13 lei si la Ad Electrocom 8 lei.

Link spre comentariu

Vezi daca tot vrei sa faci bitx-ul sa faci versiunea 3 cea de pe radioamator.ro aia este buna , iar tranzistorul de intrare trebuie sa fie unu selectat cu beta mare si frecventa de taiere la fel.

Link spre comentariu

Am sa incerc versiunea 3 a lui Bitx cea de aici:

http://golddredgervideo.com/kc0wox/bitx ... rsion3.htm

Am facut cablajul, si urmeaza piesele, dar inca nu sunt lamurit ce frecventa sa aiba VFO-ul si BFO-ul.

Cum calculez frecventa BFO in cazul supradina, si in cazul infradina? E vreo regula sau nu? Nu conteaza cum fac FI prin scadere sau adunare cu Frec? Cine ma poate lamuri? Multumesc.

73!

Link spre comentariu

Aoileu.. :nebunrau: poloneza aia mi-a zapacit toti creierii.

Daca vrei sa citesti un site intr-o limba incalcita te sfatuiesc sa folosesti optiunea de "Unelte lingvistice" din pagina de start a lui GOOGLE. Dar sa nu faci greseala sa-i dai sa traduca in Romana ca te baga in sperieti traducerea. Cel mai bine traduci orice site din orice limba in engleza. Iese foarte bine traducerea si pe deasupra intelegi ce vrea sa zica autorul acolo. Succes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări