Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BITX20

Yo4You

Postări Recomandate

salut stie cineva inductanta unei infasurari de mixer sa o masor cu lcm cu pic 16f690. in idea de a realiza ambele mixere pe inele de plastic nu am ferite multumesc

Remus, n-ai pus corect problema. Trebuia sa scrii la topicul Donatii, schimburi, etc...cine are niste ferite ptr constructia unui transceiver etc? Radioamatorii in general se mai ajuta intre ei, cei in virsta sau mai vechi, pe cei tineri sau mai noi. Daca nu te ajuta cineva din zona ta, TgMures, Cluj, etc, trimite-mi adresa si iti trimit eu citeva ce mi-au ramas nefolosite din proiecte mai vechi. Ce mai e prin Cetate, n-am mai vazut-o de ani buni, mi-e dor de parc si de privelistile vazute de sus. 73!!!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 709
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosu20

113

• Yo4You

60

• Marele Savant

48

• yo6pir

46

Top autori în acest subiect

Imagini postate

merci mult ptr bunavointa aratata ,eu nu prea am vazut pe cineva aproape de mine, vb de jud mures. .cetate este tot asa cum a fost. poate ptr mine nu prea reprezinta ceva deosebit . trecand aproape zi de zi prin cetate ,ati fost prin sig sau sunteti din sig ,de sti de cetate?

Link spre comentariu

Cred ca mai am si niste binoculare de prin RTM-uri, daca te ajuta. Oricum, lasa o adresa, poate mai gasim cate ceva.P.S Si nu sunt in varsta sau mai vechi, cum zice Ywar2 (salut, Costi). Sunt tanar cat timp ma cred tanar (adica inca vreo 40 de ani)

Link spre comentariu

mii de multumiri domnul yo9hrb, am primit ieri torurile dv de ferita si ,supriza placuta este ca sunt gata bobinate va multumesc din suflet ! Cand treceti prin sighisoara fac cinste cu bere

Link spre comentariu

Nu e de la mine surpriza. Eu i-am dat in 11 feb. nr. meu de tel sa ma sune, ca-i dau torurile cand vine prin TgMures dar nu m-a sunat, asa ca sa ma scuze dar daca nu vrea, eu cu forta nu i le bag pe gat. icon_jook

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mama lor de cristale de cuart de doi bani cumparati de la o firma din bucuresti .din 10 bucati de 10 mhz .doar 2 bucati sunt apropiate ca frecventa.diferenta de 10 herti.adica cu un montaj de verificat cuarturi legat de frecventmetru am asa.10.004.84 si 10.004.85 .restul diferenta mai mare 120 herti .ce fac? sa pun doar astea doua ar merge asa temporar pana fac rost de altele.daca pun 4 cu diferenţa asa de mare scade sensibilitatea sau nu se mai aude nimic in ssb ?

Link spre comentariu

Salut. Nu-ti mai face atit probleme, construieste-ti filtrele cu ceea ce ai. Pune-le in transceiver si da-i bataie in continuare. Nimeni in trafic n-o sa sesizeze ca cealalta banda laterala nu este rejectata complet, asta daca nu i-o ceri tu. Dupa ce mi-am cumparat transceiver abea atunci am constatat cum se auzea in realitate emisiunea home-made-ului meu. In zeci de legaturi nimeni nu mi-a atras atentia. Alta solutie care ti-o recomand este sa cumperi un filtru, chiar si construit, gata facut si apoi daca nu este pe 10MHz, jonglezi din oscilatorul variabil. Nu trebuie sa bati prea mult pasu lpe loc, ca nu e asa sau asa, pierzi timp valoros si vine repede pensia. Cu timpul datorita experientei si posibilitatilor lucrurile se vor schimba. Succes!!!

Link spre comentariu

Buna Seara !O sursa buna si ieftina de cristale de calitate sunt filtrele folosite in RTP si RTM sau RTF.Acestea se pot gasi prin targuri sau pe la diversi amatori sau comercianti aproape gratis.Este adevarat ca sunt pe 10.7MHz dar din doua asemenea filtre se pot recupera suficiente cristale pentru filtru si purtatoare. Precizia lor insa nu este asa proasta ca la cele de doi lei. :nas: Cu stima,radioman_yo

Link spre comentariu

Buna Seara !Asa este daca nu ma gandesc inainte la tot ce vreau sa scriu HI !Multi sunteti blocati cu BITX Multiband din cauza mixerelor ADE-1, nu sunt sigur ca merge dar merita incercat cu mixere din aceleasi RTP-uri, daca nu ma insel cele de banda 1 au un mixer capsulat in capsula metalica cu pini scosi prin treceri sticla . Nu am studiat problema dar o fi un mod de a le inghesui pe placa.In general daca aveti in locatia dvs piata de vechituri, merita umblat in diversele gramezi de aparate si resturi mai mult sau mai putin soioase deoarece mai gasiti subansamble sau piese la pret de seminte de dovleac care nu semnifica nimic vanzatorului dar care sunt mici comori radioamatoricesti pentru constructori .Cu stima,radioman_yo :dans:

Link spre comentariu

ce inseamna rtm rtp rtf? vb de filtre ceramice cu 3 picioare .intrare iesire si masa de 10.7 din receptoare de uus domestice??.de cuarturile mele .yic a2 stiti ceva? aste le pun la bitx20 am terminat de lipit lucru de 2 zile la el .acuma trebuie sa fac bobinele.pcb lam cumparat de la domnul radiomanyo.impecabil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări