Lantean Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Multumesc pentru raspunsuri! Am cateva HDD-uri defecte si as vrea sa le folosesc la ceva. Imi place cu arata encoderul cu motor de HDD, o sa incerc varianta asta mai intai. Motoarele care le am eu sunt cu 4 pini, este alta schema pt ele? Sau functioneaza cu un pin liber? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Multumesc pentru raspunsuri! Am cateva HDD-uri defecte si as vrea sa le folosesc la ceva. Imi place cu arata encoderul cu motor de HDD, o sa incerc varianta asta mai intai. Motoarele care le am eu sunt cu 4 pini, este alta schema pt ele? Sau functioneaza cu un pin liber?Probabil ca sunt legate intern in conexiune stea(ca la motoarele trifazate);asa cred. Link spre comentariu
mosu20 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Lucrurile evolueaza. Din cite vad si prietenul BITX la fel. Este interesant de vazut cite pasiuni stirneste. Recunosc faptul ca si eu, chiar daca nu m-am manifestat. am urmarit subiectul. Jucaria functioneaza neasteptat de bine. As vrea doar sa semnalex faptul ca exista si o varianta in care se utilizeaza un huff-puff care se pare ca functioneaza foarte bine. Bineinteles, este vorba tot de un monoband.Este vorba de MKARS80. Este comercializat sub forma de chit la adresa: http://www.radio-kits.co.uk/mkars80page.html dar asemeni tuturor celor de aici as fi mai interesat sa il fac decit sa il cumpar. Singurul impediment este faptul ca nu am gasit cablajul proiectat. Poate altcineva, cu mai multa maiestrie in scotocitul pe internet il va gasi si il va face public. Spor la lucru tuturor! Link spre comentariu
yo9how Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Pe grupul de discutii de la yahoo poate fi gasita o varianta de pcb, postata in 2009 de catre hamlab3.Trebuie urmarit si manualul deoarece am impresia ca si pe partea cu piese mai sunt cateva trasee scurte. MKARS 80.pdf Link spre comentariu
mosu20 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Multumesc mult. Am vazut in manual ca si pe partea cu componente sunt citeva trasee. Voi vrdea cum o descurc pina la urma. Important, in primul rind va fi sa fac acel huff-puff sa ma dumiresc daca este chiar asa de bun. Intr-un final ar putea sa fie o solutie acceptabila pentru transceiverele monobanda. Din pacate dat fiind faptul ca nu stiu prea multe despre programarea PIC-urilor trebuie sa ma limitez la ce ofera programul baietilor. Multumesc din nou pentru cablaj. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Multumesc mult. Am vazut in manual ca si pe partea cu componente sunt citeva trasee. Voi vrdea cum o descurc pina la urma. Important, in primul rind va fi sa fac acel huff-puff sa ma dumiresc daca este chiar asa de bun. Intr-un final ar putea sa fie o solutie acceptabila pentru transceiverele monobanda. Din pacate dat fiind faptul ca nu stiu prea multe despre programarea PIC-urilor trebuie sa ma limitez la ce ofera programul baietilor. Multumesc din nou pentru cablaj.Buna ziua!In link-uri gasiti mai multe variante de Huff n Puff care v-ar putea inspirahttp://www.merakit.com/2010/08/vfo-stabilizers_13.htmlhttp://radioaficionsdr.es.tl/VFO-Stabilizers-_-PLL.htm Link spre comentariu
mosu20 Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Multumesc. Este de studiat. Sa vedem care va fi varianta care ma aranjeaza. Link spre comentariu
gabimix Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Am terminat de plantat cu piese placa pentru un Bitx20. 1) Nu am bobine "Toko- 10.7 mhz" pentru band pass filter. Folosind mini Ring Core Calculator (http://www.dl5swb.de/html/mini_ring_core_calculator.htm) am construit un BPF cu doua toruri T37-6 dupa schema de aici - http://www.kitsandparts.com/bpf2.php - dar nu functioneaza corect...nu detaliez. Ca sa nu-mi mai bat capul cu bobine de TV tip A412 ecrananate individual sau asemenea, doresc sa cumpar trei bobine. Chestia este cu nu stiu ce bobine Toko trebuie sa cumpar (cod Toko?) pentru Bitx20 - astept recomandari si eventual oferte pentru cele trei bobine. 2) Referitor la filtrul pe 10 mega...Farhan zice asa: "Calculate the value of the capacitors of Fig.2 (metoda G3UUR cu condensator de 33p on/off) like this: 1. Calculate the average frequency shift of the four chosen crystals as F (in KHz). 2. C1 = 21 * F, C2 = 40 * F. La mine, media "shifturilor celor 4 cristale alese ", F, este de 2.16khz ...deci conzii ar trebui sa fie de 45/86/45 pf...dar pentru ce largime de banda? Pe de alta parte, amicul yo4you afirma intr-o postare din 12 aug 2009 ca de fapt F reprezinta largimea de banda a filtrului! Acum am in filtru conzi de 100/220/100 dar nu stiu daca filtrul "arata" corect. Folosind softul de la PA2OHH am obtinut urmatoarele imagini atasate...prima este de la Bitx si a doua de la FT-450. Cum pot sa imbunatatesc forma filtrului de la Bitx? Cu multumiri, Gabi, 3CEN Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 La filtrul de la intrare am folosit bobine recuperate din rtm-uri iar la filtru, cristale tot din rtm-uri f=11,155mhz.Cristalele le-am selectat sa fie pe aceiasi frecventa(diferente de max 50hz intre ele).Filtrul de intrare trebuie facut numai cu bobine pentru ca sa poata fi acordat exact,in caz contrar sufera receptia(sensibilitatea)cat si emisia(putere mica). Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 A folosit cineva cristale de 8MHz? Ca am o sacosa si as vrea sa le folosesc in locul celor de 10MHz. La ce valori ajung condensatoarele? Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Ai grija sa le selectezi bine sa nu ai diferente intre ele mai mare de 20Hz si condensatoarele pot fii aceleasi. Autorul transceiverului BITX a facut o descriere aici: http://www.phonestack.com/farhan/xcvr1.html cum se poate confectiona, calcula, masura si testa filtrul. Daca urmezi sfaturile lui nu are cum sa nu-i iasa bine. SUCCES! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 A folosit cineva cristale de 8MHz? Ca am o sacosa si as vrea sa le folosesc in locul celor de 10MHz. La ce valori ajung condensatoarele?Craciun fericit!Uita-te in pagina mea de web si vei vedea un filtru SSB cu quartz-uri de 8MHz, poate iti este de folos. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Ovidiu, in link-ul pus de tine, autorul spune ca metoda lui este valabila numai pentru cristale de 10MHz. Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Eu am citit bine ce a scris Farhan in articolul sau. Printre altele scrie urmatoarele: Calculate the value of the capacitors of Fig.2 like this:1. Calculate the average frequency shift of the four chosen crystals as F (in KHz).2. C1 = 21 * F, C2 = 40 * F. Choose the nearest available fixed capacitorCred ca e destul de clar. Sarbatori fericite! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 M-am lamurit si am inceput sa injghebez oscilatorul si frecventmetrul.O zi buna si sarbatori fericite!Multumesc de ajutor.L.E.Am facut socotelile, am reusit sa imperechez cristalele pentru filtru.In atasament veti gasi un fisier excel pentru calcule, cu mentiunea ca eu am folosit un capacitor cu valoarea de 39pF ca sa aflu cele doua frecvente, deci pentru alta valoare trebuie modificat in formula lui Cm (inlocuiti 39 cu cat aveti inseriat cu cristalul).Folosind DISHAL2026 am gasit si valorile pentru capacitatile utilizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum