Marele Savant Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Trebuie cel cu 8 pini nu cu 14, dar presupun ca se poate minari pentru probe ca sa nu mai folosesc un alt amplificator. Astept, multumesc mult!Emil Link spre comentariu
yo7but Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Da, LM386 este cu 14 pini daca vrei cu 8 pini am LM386. Spune de care sa fie.73's Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 V-am trimis un MP sa nu mai deranjem aici!Multumiri, EmilP.S. Nu se mai incumeta nimei sa-l testeze ? Pare realizabil, are cablajele gata proiectate si daca ne uitam pe forumurile dedicate este destul de OK! la cel care vinde kit-uri vad ca se sta la rind ca nu face fata cu productia lor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Deja ma irita "isteria" BITX, versiunea asta seamana mai degraba cu modulul Belthorn al lui G4GXO. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 A mai fost o isterie care s-a numit A412 si care a permis multor radioamatori sa-si construiasca un echipament decent cu care sa poate face trafic. Am inteles ca si acum inca sint multe in functiunesi se descurca onorabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Nu asta am vrut sa spun, ai inteles (poate) gresit. Circuitul AGC este copiat dupa o schema popularizata de W7ZOl. Si G4GXO a preluat aceasta schema in celebrul modul Belthorn, dar nu a uitat sa specifice de unde provine schema. Pentru conformitate: http://www.arrl.org/files/file/Technolo ... 912018.pdf http://www.jessystems.com/SSB%20Transce ... rt%202.pdf Sunt in continuare de parere ca BITX in versiunea originala este o scula cat se poate de proasta. Ba chiar si in a doua versiune. Iar cand a inceput sa "plagieze" portiuni de schema de la alte realizari, a incetat sa mai fie BITX. 73 si spor la BITX-uit Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Ce ar trebui sa schimbat la actuala schema , pentru a deveni un urmas demn al lui A412 , adica RTX ul radioamatorului roman in prezent ? Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 BITX nu e chiar o unealta grozava pentru traficul de azi, si ca sa fie competitiv trebuiesc o gramada de modificari, adica facut altul cu alte cuvinte. Nici A412 nu ar face fata fara interventii si cosmetizari minime cel putin in ceea ce priveste VFO. Aud in 80m diferite versiuni de A412 de la colegii de trafic, dar au deja VFO-ul schimbat cu VXO sau PLL. Parca am auzit un singur A412 original, de prin Bacau de undeva, nu mai retin, dar cand incepi QSO-ul cu dansul, urmaresti emisiunea cu RIT-ul vreo 200Hz pana termina tot ce are de vorbit. Asta e, si nu ai ce-i face! In alta ordine de idei, in constructiile Home-Made, daca iei idei si parti de schema de la alte aparate consacrate, si faci imbunatatiri la al tau, nu se cheama plagiat. Se numeste schimb de experienta. Parerea mea, atata vreme cat nu faci "biznis" din asta, pe bani. Iar numele aparatului final se poate schimba dupa, sau nu, daca se doreste a fi ceva legat sufleteste de proiectul initial. Vedeti de ce, pe al meu il cheama FT412, dupa toate cosmetizarile? HI! Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Salutari tovarasesti! Daca tot se discuta de bitx si alte home made-uri, ce ati zice de versiunea multiband inbunatatita a acestuia?? Se remarca fata de versiune anterioara prezenta unui circuit AGC, inlocuirea mixerelor cu diode cu mixere monolitice ADE-1, modificarea schemei amplificatorului de microfon si a amplificatorului de FI ( MC 1350 ). De asemenea se poate observa ca filtrele trece banda sint construite pe un alt modul si lipsa VFO-ului care se va construi separat. Se poate folosi schema VFO de la cunoscutul A412 sau un circuit FLL sau chiar un DDS. Eu am facut astazi cablajele pentru el si daca miine reusesc sa ma scol inainte de a pleca la job incerc sa si lipesc cite ceva pe ele.Eu unul as zice ca de fapt conteaza ideea de a face ceva. BITX, la inceput, daca il urmariti ca istorie, era facut in "aer", folosea niste inele de plastic de la cravatele soimilor patriei pentru modulatoare, etc. Totul era conceput in ideea ca orice om care are un letcon si niste aparate de radio de la rebuturi sa poata face un TCVR. Nici la indieni si nici la altii nu traiesc oamenii numai in palate. Si pe acolo o paine se cistiga destul de greu, se pare. Din acest punct de vedere BITX este un paleativ pentru ca un om cu posibilitati materiale mai modeste sa poata sa intre intr-o lume unde ar trebui sa domneasca intelegerea si intrajutorarea. Bineinteles ca la capitolul asta multi vor avea si dezamagiri Poate ca de aceea pare o isterie de grup dar nu este nimic altceva decit dorinta de a accede catre un alt fel de comunicare, cred eu. In plus, satisfactia de a face ceva cu propria manuta.Nu cred ca BITX trebuie sa ajunga un alt A412. Pur si simplu fiecare jucarie de genul acesta isi are parcursul ei. Sa nu uitam cind a fost proiectat A412 si cum au evoluat lucrurile de atunci. Daca imi aduc bine aminte costa cam 5000 lei pe vremea aceea sa iti procuri piesele ceeace insemna cam 2 salarii medii. Inmultiti cu 2 un salariu mediu de acum si vedeti cam la ce nivel se situeaza BITX. Practic discutam de lucruri diferite. Daca ne gindim cu cit se vinde un XF9 acum cred ca nu are rost sa mai discutam despre ce inseamna un BITX.Am vazut si eu varianta aceasta de BITX si am cautat pe internet sa vad de unde pot cumpara mixerele monolitice si amplificatorul de FI si negasind o sursa prin tara am renuntat la idee. In plus, nu am gasit de unde sa descarc cablajele asa ca am trecut totul la "proiecte putin probabil a fi relizate". Oricum, voi incerca sa vad cum merg filtrele de banda. Posibil, daca ma satisfac, sa le fac cu 4 celule. Sa il termin pe acesta si dupa aceea vad eu ce mai fac.Spor la surubarit tuturor si numai succes. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Pt mosu20:daca va lipseste MC1350,va pot eu oferi unul fara nici o obligatie. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 OK, iti voi trimite un mp. Multumesc mult pentru ajutor. Sper sa gasesc sursa pentru modulatoarele monolitice. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Zilele astea, in timp ce detectorul de radiatii gamma piuia zglobiu, am reusit sa termin obiectul -care a iesit ca in poza. Am folosit pentru teste un set de FTB facut mai demult urmind a-l planta si pe cel original care este mult mai mic decit al meu. N-am avut timp de bibilit filtre de SSB asa ca am folosit un KVG. De asemenea am inlocuit unul din mixere despre care aveam ceva dubii. Final audio am folosit deocamdata un lm386 care a fost mai usor de adaptat in loc de lm380. Am primit unul cu 14 pini de la YO7BUT caruia am uitat sa-i multumesc dar o fac acuma insa nu am reusit sa-l proptesc usor asa ca am renuntat si am comandat versiunea cu 8 pini. Am comparat cu TS430 in benzile de 80,40,30 si 20 m: concluzia este ca merge absolut decent. Statiile foarte slabe se aud mai bine pe TS desigur dar nu am avut statii care sa se auda in TS si sa nu le aud cu BITX-ul ( exeptind statiile care erau deja aproape neaudibile ). De la 18 Mhz in sus se simte clar nevoia un preamplificator de RF in fata. De fapt mare lucru nu am auzit in benzile superioare nici cu TS. La emisie se comporta bine in toate benzile, modulatia fiind placuta la ureche iar atenuarea purtatoarei fiind foarte buna. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Foarte frumos,Emil!A iesit super!Mai ales FTB! Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Foarte frumos,Emil!A iesit super!Mai ales FTB!Ai dreptate. Daca te uiti bine, comanda cu relee este cireasa de pe tort. Folosind si un filtru de fabrica nu prea are cum sa nu functioneze asa cum trebuie. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Emil,o intrebare am:imi spuneai intr-o discutie particulara ca nu folosesti de regula acel condensator intre pinii 1 si 8 la LM386.Vad ca totusi l-ai lasat acolo.De ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum