radiomanyo Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Disponibile cablaje imprimate pentru transceiverul BITX-20 V3. Pret 20 RON/buc +taxe transport. Relatii PM. Link spre comentariu
Vizitator yo2bzv Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Disponibile cablaje imprimate pentru transceiverul BITX-20 V3. Pret 20 RON/buc +taxe transport. Relatii PM.15.12.2010Va multumesc frumos ptr. placa de calitate trimisa si onestitatea colaborarii.73 de yo2bzv Link spre comentariu
radiomanyo Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Disponibile in continuare placi pentru bitx20.Contact PM.Cu stima,radioman_yo Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Gaurite sau ba? Link spre comentariu
radiomanyo Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 In poze intr-adevar sunt fara gauri.. HI. Le livrez gata pentru plantare, deci gaurite. Link spre comentariu
radiomanyo Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Disponibilizez placa da baza BITX montata cca 90 % . Mai trebuie facute transformatoarele pe ferita , circuitele de intrare si oscilator in functie de banda preferata. Cristalele sunt de 10MHz , tranzistoarele 2N2222A, restul ce se vede. 50RON+taxe postale (cca 8-10 RON).Relatii PM.Cu stima,radioman_yo Link spre comentariu
mosu20 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Placile sunt excelente. In plus, sistemul de gaurire este excelent gindit, gaurile fiind la dimensiune standard pentru diferite tipuri de componente nefiind necesar decit sa se largeasca unele dintre ele functie de componentele disponibile. Cumparati cu incredere si bafta la construit!NOTA: Se monteaza cam intr-o saptamana, daca trageti tare. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Nu mai spune nimeni nimic despre BITX?Poate imi spune si mie cineva unde se gaseste documentatia despre filtrul cu banda de trecere variabila folosit de YO6PIR. As fi curios sa vad cum se realizeaza asa ceva si cum iese. Am gasit intr-o cutie un filtru rusesc cu o gramada de pini, undeva la 8,8 Mhz care ar putea fi configutat pentru 2 valori ale benzii de tecere dar parca nu l-as strica pentru un BITX pina nu ma conving ca este un proiect viabil. Link spre comentariu
yo6pir Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Salut mosu, Filtrul cu banda variabila a fost inspirat dintr-un transceiver nemtesc. Documentatia acestuia poti sa o vezi aici: http://yo6pir.files.wordpress.com/2011/ ... ceiver.pdf Un alt filtru, pe care nu l-am incercat inca, dar este foarte atragator d.p.d.v. al conceptiei si pentru faptul ca pot fi folosite cristale de quartz cu 3 picioare, selectate, recuperate din filtre MF10,7 este prezentat aici: http://yu1lm.qrpradio.com/XTAL-VAR%20FILTER-YU1LM.pdf Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Multumesc pentru informatie. Am vazut despre ce este vorba. Referitor la filtrul pe 10,7, cred ca mai util este sa vezi http://blog.jointelecom.com/wp-content/uploads/tehnium/almanahuri/al82.pdf. La paginile 40-45 este publicat un tcvr al lui YO3AVE. Paginile 43-45 se refera la modul de realizare a filtrului SSB cu cristale din filtrele FM. Cred ca merita sa arunci o privire. Este expusa si o procedura de realizare a filtrelor. Daca imi amintesc bine, mult mai complex este un articol referitor la tcvr-ul pe 144 MHz UNIREA realizat de un colectiv din Cluj. A fost publicat tot in Tehnium, in revista, mai precis. Voi cauta sa vad pe unde este si iti voi spune. Multumesc din nou si spor la treaba. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Cum si pe ce miezuri ati realizat bobinele L1, L2 si L3 din FTBul de pe intrare? Link spre comentariu
yo6pir Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Pentru BITX80, eu, am folosit miezuri de ferita tip "oala", folosite la FI in aparatele de radio pentru 10,7MHz. Am scos sarma afara si am bobinat in primar 20sp CuEm 0,2mm, apoi peste aceasta am bobinat 6sp CuEm 0,2mm. Bobina simpla din mijlocul filtrului este identica dar nu mai are infasurarea de 6sp in secundar ci numai infasurarea de 20sp. Condensatoarele de acord sunt de 316pF stiro. valoare tipizata in vechile radiouri cu tranzistoare. Cine doreste poate sa faca si alte combinatii de condensatoare si bobine, cu conditia sa rezoneze circuitul acordat in banda de frecv. dorita. Cel mai simplu se poate construi un oscilator Lambda (http://py2rlm.sites.uol.com.br/Lambdaegl.HTM) si se masoara frecventa de rezonanta a circuitului LC, apoi se planteaza pe cablaj si nu mai trebuie ajustat decat f.putin. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Gata, de acum cred ca pot sa trec la finalizarea BITX-ului pe 80m. M-am cam invirtit in jurul cozii pina am facut filtrul cu cristale dar in final a iesit binisor. La -3dB are 1,8 KHz iar la -6dB are 2,4 KHz cu o curba relaiv simetrica. Filtrul de banda l-am facut pe niste bobine care nu am habar de unde provin (din lipsa de TOKO pe 10,7MHz) si, la numarul de spire discutat, (20+6) au iesit undeva la 10 microH fapt ce m-a facut sa folosesc condensatori de acord de 220pF si pentru cuplaj condensatori de 33pF. Cert este ca in varianta aceasta circuitul se comporta destul de bine fiind relativ liniar. Vad ca nici nu lasa sa treaca frecventa imagine si nici nu scapa ciocuri de la oscilatorul folosit pentru teste. Mai am de facut VFO-ul si voi face testele pe curat .Dupa masuratorile facute mi se pare ca amplificarile sunt impinse cam prea mult si apar cam multe limitari la semnale mari asa ca AGC-ul este aproape obligatoriu daca nu pun un atenuator la intrare. In rest, chiar daca nu pare a fi cel mai grozav tcvr, se comporta foarte bine tinind cont de simplitatea lui. Cred ca s-ar imbunatati simtitor receptia daca s-ar separa calea de emisie de calea de receptie si s-ar folosi niste bf199 sau ceva similar, cu zgomot mic in calea de receptie. Nu cred ca asta ar creste prea mult pretul jucariei. Sa vedem ce iese mai departe Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Consulta pagina 15 a acestui subiect, si vei vedea o solutie eficienta de limitare a amplificarii la semnale puternice aplicata concomitent pe calea de FI si AF solutie propusa de userul YO4YOU, Feri. Are mare experienta in BITX deoarece transceiverul sau este construit tocmai pe aceasta idee si a experimentat mult in acest domeniu. Deci merita incredere. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Cum sortati diodele pentru mixer? Le masurati doar cu multimetrul sau folositi vreun montaj electronic? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum