Blacksmith Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Edit: gata am rezolvat merge impecabil totul era de la mixer pusesem sarma prea groasa pe inelul de ferita "zis binoculara inlocuita"De cit pusesei si de cit trebuie pusa ?Chiar sa conteze asa de mult grosimea sirmei ? Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Pusesem de 0,4mm acu are de 0,25mm. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Cit de departate trebuie sa fie cele 2 toruri de la mixer ca sa nu se influenteze intre ele ?Trebuie asejate intr-un anume fel ? Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Nu se influenteaza diodele se va ecrana cu ajutorul unei carcase mici de tabla recuperata de la o bobina de FI 10,7. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Maaaaaaama, ce-mi plac montajele mele ! :crazy: Asta e ce-am facut pina acu ... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Semireglabilul ala de 100 ohmi din Modulator ce face ? :crazy:Cam rara asemenea valoare de semireglabil.... :sparge:Vad ca mai e si un trimer de 22p. Asta ce mai regleaza ? Link spre comentariu
Eugenn Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Semireglabilul ala de 100 ohmi din Modulator ce face ? :crazy:Vad ca mai e si un trimer de 22p. Asta ce mai regleaza ?Din semireglabil si trimmer se regleaza atenuarea purtatoarei, adica se echilibreaza modulatorul pentru semnal minim in absenta modulatiei. Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Sa legi la masa carcasele cristalelor pentru a reduce efectul lui Co. Link spre comentariu
Vizitator yo8rxw Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Buna ziua .Incerc de cateva zile sa gasesc pe net date ceva mai precise despre bitx varianta 3 pentru banda de 80m(3,5Mhz).Mai precis ma intereseaza daca cineva ma poate ajuta cu bobinele de la intrare de la ftb ,ce constructie ar trebui sa aiba ,tip de carcasa ,sarma nr. de spire ,capacitari aferente etc.Am realizat cablajul imprimat cel de la adresa http://golddredgervideo.com/kc0wox/bitx ... rsion3.htm .si sper cumva sa rezolv problema ftb-ului. Multumesc anticipat .73. Link spre comentariu
yo9how Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Salut, Vezi, aici pe forum, putin mai jos de BITX, este o tema intitulata "bobine, bobinute, bobinele", unde vei gasi mai multe articole scanate din Radioamatorul, toate legate de modul de construire al ftb-urilor, articol semnat de domnul Sorin Nimara.73 si spor la construit Link spre comentariu
Vizitator yo8rxw Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Salut, Vezi, aici pe forum, putin mai jos de BITX, este o tema intitulata "bobine, bobinute, bobinele", unde vei gasi mai multe articole scanate din Radioamatorul, toate legate de modul de construire al ftb-urilor, articol semnat de domnul Sorin Nimara.73 si spor la construitAm vazut acel subiect mai demult si sincer sa fiu m-am cam pierdut printre tabele si tabelase .Voiam sa stiu daca a mai facut cineva un bitx pe 80m si ce a folosit la ftb si inca ceva daca e alabil un filtru facut pe 10.7 cu cuarturi recuperate din filtrele alea de 10.7 Mhz cu banda de 7Khz.Ideea e ca as vrea sa fac un filtru cu acele cuarturi dar mai ingust cam de 3Kz cum ar fi si acceptabil defapt.Trebuie ceva modificat inafara de frecventa de lucru a vfo-ului si bfo-ului .Multumesc.73 ,yo8rxw Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Ce coincidenta, si eu tot pentru 3,5MHz il fac si tot la front-end sint. Link spre comentariu
Vizitator yo8rxw Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Ai putea sa imi spui ce bobine ai folosit pentru ftb?(detalii)Asta daca se poate!\Multumesc.73.yo8rxw Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Pai inca nustiu, acum cercetez si eu... Link spre comentariu
Vizitator yo8rxw Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Aha bun pai nu sunt singurul,hi.Daca mai descoperi ceva te rog mult sa ma ti si pe mine la curent ,eventual poti sa imi dai un mail pe [email protected]. 73 si bafta . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum