raducioiu Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Salut!mașina este electrolux ewf10240w,la care este ars lnk304gn.va rog,as vrea sa mai stiu valoarea lui r93,si a piesei de deasupra lnk-ului,din poză(stânga sus) Link spre comentariu
raducioiu Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 Macar o schema? Link spre comentariu
validae Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Piesa de deasupra e uzual o bobină care poate fi ștrapată pentru teste, iar rezistența are câteva zeci de Ohmi (10-47), nu e chiar critică valoarea, având de altfel și rol de siguranță.Atenție, rezistorul original e unul fuzibil, adică făcut să se întrerupă fără flacără sau descărcări.Dacă le-ai găsit arse, LNK-ul trebuie sigur schimbat. Vezi că sunt topicuri în care se prezintă și schema sursei de alimentare.Poți găsi de altfel schema recomandată de fabricant în datasheet-ul LNK-ului... Bobina miniatură pare să aibă 100uH dacă am interpretat bine culorile (maro-negru-maro). Editat Mai 30, 2018 de validae Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) nu-mi dau seama , dar cred ca este vorba de rez. de pe alim.LNK. Azi am schimbat doua LNK-uri, unu pe placa Whirlpool am pus rez.27R/2w si unul pe Gorjenie si acolo era 33R. Am pus si 10R si nu s-au intors masini,sa fie de 2w. Bafta! da, este posibil sa fie bobina, nu m-am uitat cu atentie Editat Mai 30, 2018 de cornel1962 Link spre comentariu
raducioiu Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 Da,rezistența si bobina sunt pe alimentarea LNK-ului si sunt arse! Poate functiona modulul programator cu bobina strapata? Link spre comentariu
validae Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Se poate recupera ușor o astfel de bobină de prin lămpi fluorescente ,,economice,, arse, sau se poate chiar rebobina, deși are o sârmă destul de subțire, care se găsește uzual prin relee miniatură.În principiu se poate și ștrapa acea bobină, dar e bine să fie montată totuși.... Editat Mai 30, 2018 de validae Link spre comentariu
raducioiu Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Am înțeles!voi căuta un bec economic,să iau o bobină din el.ar mai trebui să schimb ceva,preventiv? Să nu ardă iar integratul? Editat Mai 30, 2018 de raducioiu Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 ...preventiv, dupa ce se monteaza rez., in locul bobinei se pune un bec de 60-75w. Nu trebuie sa ramana aprins !!! Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Asta cu becul e o probă după înlocuirea componentelor arse, ca nu cumva un eventual defect (scurtcircuit) aflat după sursă să ardă iar integratul. Dacă becul nu se aprinde tare, sau pîlpîie puţin şi apoi rămâne doar înroşit filamentul, atunci e OK şi se poate monta placa fără grijă.Dacă becul luminează puternic şi continuu, există şi alt defect, cel mai probabil un scurtcircuit undeva după sursă.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum