Vizitator Ionut7 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Salutare! Am și eu un boiler de 100 de litri marca hit-herm cred... Și curge apa pe la rezistenta pe unde sunt firele de curent și reglajul pentru temperatura.... Sunt ca niște picături ce se preling de la interior în jos Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Vezi că ori s-a corodat corpul boilerului din interior (pori foarte mici, ca o gaură de ac), fie s-a deteriorat garnitura rezistenței și trebuie schimbată. Înclin spre prima versiune, trebuie golit, scoasă rezistența și văzut cu o lanternă puternică starea peretelui bolierului.Chiar acum câteva săptămâni am pățit același lucru cu un boiler de 10 Litri de la un nepot, avea un por minuscul pe unde pierdea apă.Boilerul era un Ariston Mini de vreo patru ani vechime... Editat Mai 29, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Ionut7 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Al nu are nici doi ani dar nu mai găsesc factura ci doar certificatul de garanție! Ma gândesc ca poate e garnitura? Dacă da găsesc în comerț sa o înlocuiesc? Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Fără să-l desfaci nu poți ști sigur.Se desface simplu, de obicei o singură piuliță fixează o bridă ce ține ,,contră,, la capacul rezistenței, care e fixată ca un dop conic pe gaura de acces a boilerului. Atenție mare, să scoți siguranțele de pe prize înainte de a demonta boilerul....și să golești apa din boiler înainte de toate. Editat Mai 30, 2018 de validae Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Pune poze sa te ajutam Nu vorbim ca alti din burta Link spre comentariu
Vizitator Ionut7 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 https://ibb.co/kyjwNd Link spre comentariu
validae Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Se pare că nu-i chiar la fel de simplu de scos ca la Ariston, unde o singură piuliță ține rezistența. Ar trebui să scoți șurubul care fixează termostatul, scoți termostatul cu tot cu cablu și-l pui deoparte.Vezi că termostatul are o sondă tubulară care intră cam 10-20cm într-o țeavă ce ajunge în interiorul boilerului, se scoate prin tragere și eventual ușoară răsucire. Apoi golești apa din boiler, demontând supapa de sens de pe conducta pe care vine apa rece în boiler. Scoți șuruburile care fixează rezistența și scoți rezistența afară. Cureți bine depozitele de calcar care s-au strâns pe rezistență și pe fundul boilerului și inspectezi atent suprafața interioară, care trebuie să fie foarte alunecoasă (e acoperit cu email sticlos pe interior) și complet lipsită de asperități. Dacă observi urme de coroziune sau asperități, introduci o lanternă în boiler și vezi dacă se văd pori prin care trece lumina, semn că s-a străpuns stratul de email și au apărut găuri prin care trece apa. E posibil ca o cale de acces a apei să fie chiar prin garnitura rezistenței, caz în care aceasta trebuie de obicei schimbată.S-ar putea încerca și etanșarea cu silicon termorezistent, dacă garnitura nu e total compromisă, dar numai după uscarea perfectă a suprafețelor aflate în contact.Piese de schimb ar trebui să găsești la service-urile autorizate ale firmei, se găsesc adresele pe fișa de garanție.Dar se găsesc piese de schimb și în magazine online, cauți după modelul boilerului... Editat Mai 30, 2018 de validae Link spre comentariu
geomx Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 poate ca n-ar fi rau ca inainte sa faci ce ti-a sugerat @validae asa cum e cu capacul desfacut sa stergi acele picaturi de apa si poate ca ai sa observi cam de unde apare apa ..... daca picatura nu pare vizibila poti incerca prin tamponare cu un servetel, eventual colorat, de exemplu pe un servetel roz sau albastru o picatura iese foarte bine in evidenta ..... bineanteles ca toate operatiunile de stergere, tamponare se vor face cu boilerul deconectat de la retea ! .... daca ar fi garnitura defecta (putin probabil asta) si nu gasesti sa cumperi alta garnitura si esti nevoit s-o "carpesti' asa cum ti s-a sugerat inainte se gaseste silicon auto rezistent la temperatura (2-300 grade) la magazinele de bricolaj la tub gen celor de pasta de dinti la un pret de 6-7 lei Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 poate gresesc, dar picaturile alea de apa .... cam seamana a condens ! L-ati avut scos de sub tensiune o perioada ??? Link spre comentariu
Vizitator Ionut7 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Când am întrat acolo ieri mirosea a ars. L am scos din priza am desfăcut capacul și am văzut picăturile. L am lăsat vreo 3 ore sa se usuce după care l am băgat în priza și a început aproape instantaneu sa se prelinga apa reglajul de temperatura cel cu firele de curent Link spre comentariu
validae Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Decuplează boilerul de la rețea, scoate apa din el și fie îl desfaci dacă ai înțeles cum se face, ori chemi un instalator care are experiență cu astea....altceva nu prea mai e de zis. Link spre comentariu
Vizitator Ionut7 Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Am găsit problema. E garnitura rupta unde vine rezistenta pe ea. Rămâne sa vad unde găsesc sa cumpar Link spre comentariu
adydep Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 Curățați bine și aplicați silicon auto marca 2+2,apoi străngeți acea flanșă. Nu cumpărați Victor Reinz că e cam prost...și scump. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum