Vizitator Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 12 hours ago, RST said: BaoFeng e brand chinezesc...adica o "chinezarie originala". Sansele sa cumparam o statie piratata ( module originale Baofeng asamblate pe aiurea, inclusiv in Europa ) exista doar in magazinele reale, romanesti in cazul de fata. Pai daca-i asa, o sa ma risc sa comand de pe ebay, oricum intre timp am mai aflat cite ceva, adica daca vamesul nu vrea sa-mi dea statiile pe motiv ca nu am autorizatie, atunci voi primi bani inapoi de la PayPal, cam asa ceva am inteles eu..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 26 minutes ago, Costica LCD said: Pai daca-i asa, o sa ma risc sa comand de pe ebay, oricum intre timp am mai aflat cite ceva, adica daca vamesul nu vrea sa-mi dea statiile pe motiv ca nu am autorizatie, atunci voi primi bani inapoi de la PayPal, cam asa ceva am inteles eu..... Nici vorba de asa ceva. Este datoria ta sa fii in legalitate cu orice, sa te informezi si sa cunosti in prealabil toate aspectele legale legate de achizitiile si importurile pe care le faci, altfel paypalul nu-ti plateste nici statia radio pentru care nu ai autorizatie, nici munitia si nici armamentul pentru care nu ai autorizatie, nici precursorii ori 3 tone de morfina oprite in vama pentru ca tu nu ai autorizatie. Aici functioneaza zicala "capul face, capul trage!" Parerea mea personala este ca iti faci prea multe probleme. Ori iei taurul de coarne, comanzi statiile si te prezinti cu actele doveditoare platind TVA in vama daca statiile provin din spatiul extracomunitar, ori cumperi din UE sau Ro. Eu personal niciodata nu am avut probleme legate de "autorizatii" si alte acte, ci cu actele de achizitie (sceenshot ebay si factura paypal) aratate vamesului, am platit TVA la suma totala (produs + transport), si am adus destule statii radio serioase, nu din acestea de tipul zece la suta de dolari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 (editat) Multumesc la toti colegii pentru raspunsurii, acum sunt total lamurit gratie ultimului raspuns venit din partea colegului Traian B, drept pentru care ii dau un mare Like Editat Iunie 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 (editat) La 29.05.2018 la 21:48, RST a spus: Statiile sunt foarte bune, iar cu legalitatea e exact cum scrie in raspunsul de mai sus. Principala problema e la vama, depinde cat de "intelegator" e vamesul...stiti Odata trecute de vama pot fi folosite fara probleme si nimic nu va impiedica sa evitati acele 2 frecvente, care chiar sunt de evitat. La fel interferentele cu taximetristii sau alte servicii, dar, data fiind bataia destul de redusa, nu e greu de gasit canale libere. Vamesul poate cel mult sa cera TVA, detinerea statiilor radio nu mai este interzisa de lege de peste doua decenii. Utilizarea in schimb este reglementata, ca persoana fizica nu le poate utiliza! Si nici nu poti obtine ''autorizatie de radiofonist''! nici nu exista asa ceva. Canale radio din banda IV pot solicita numai persoanele juridice si se primeste numai daca se dovedeste ca nu se poate asigura legatura prin alte mijloace, gen telefoane fixe sau mobile! Poate folosi doar canalele pmr din UIF! Editat Iunie 1, 2018 de Marele Savant Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 (editat) 6 hours ago, Marele Savant said: Vamesul poate cel mult sa cera TVA, detinerea statiilor radio nu mai este interzisa de lege de peste doua decenii. Utilizarea in schimb este reglementata, ca persoana fizica nu le poate utiliza! Si nici nu poti obtine ''autorizatie de radiofonist''! nici nu exista asa ceva. Canale radio din banda IV pot solicita numai persoanele juridice si se primeste numai daca se dovedeste ca nu se poate asigura legatura prin alte mijloace, gen telefoane fixe sau mobile! Poate folosi doar canalele pmr din UIF! Exista legal posibilitatea ca o persoana fizica sa solicite si sa obtina pentru uz propriu frecvente disponibile, in conditii egale cu persoanele juridice. Utilizarea se va face apoi conform acelorasi reguli. Care e practica ANCOM e alta poveste. Depinde de cat esti de determinat sa rezolvi problema. Vamesul te intreaba, pentru a stabili daca iti factureaza doar tva sau si taxa vamala - pe mine m-a scutit de taxa, fiind radioamator. Si uneori iti mai aminteste prevederile legale. Folosirea canalelor PMR cu alte echipamente decat cele dedicate trebuie, legal, autorizata. Formularul e pe situl ANCOM. Editat Iunie 1, 2018 de yo7lhe eroare scriere Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 (editat) Intr-adevar, nu stiam ca se poate obtine licenta pentru frecventa si de persoanele fizice. Concret, m-am ocupat de treaba asta pentru servici si cunosc procedura si cerintele, oricum nu cred ca este ceea ce-i trebuia colegului nostru. la vama ati fost intrebat de autorizatie pentru ca probabil a fost vorba de ceva mai scump. Pina la 150 de euro nu se platesc taxe vamale indiferent de felul achizitiei si de existenta unei autorizatii de radioamator, doar tva. Valabil pentru persoane fizice, deci pentru un baofeng nu va fi cazul de vama, doar tva care nu va fi mare. -poate mai sint si altii interesati: pentru produse cu valoare sub 10 euro nu veţi plăti nimic în plus; pentru produse cu valoarea cuprinsă între 10 euro şi 150 euro veţi plăti TVA 19%; pentru produse cu valoarea de peste 150 euro veţi plăti TVA 19% şi taxe vamale conform tarifului vamal comun (teoretic, pentru electronice şi electrocasnice ar trebui să plătiţi 3.3%). Editat Iunie 1, 2018 de Marele Savant Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1, 2018 Partajează Postat Iunie 1, 2018 Dar dacă în colet sint mai multe produse de 3E, sa zicem 10 produse în valoare totala de 30E? Se calculează la valoarea pe produs sau la valoarea pe colet? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 (editat) Se ia valoarea per colet. Se poate splita coletul in mai multe la intelegere cu expeditorul. Mai bine faceti mai multe comenzi la interval de 2-3 zile. Asta o sa va cam fataie pe la Posta... In ultima vreme insa, am vazut ca vin acasa coletele ieftine. Nu stiu daca e regula. Editat Iunie 2, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 (editat) Aparatele de emisie-receptie au taxa vamala zero. Se plateste TVA in vama. Atat. Nu mai generalizati lucruri doar pentru ca vi se intampla voua acum. Coletele nu vin neaparat acasa, daca o sa aveti un pachet de 100 litri sau de 5 kilograme, n-o sa vi-l aduca acasa postasul chiar daca are valoare declarata 1USD, o sa-l ridicati de la posta. In ultimul timp am fost la sediul postei chiar si pentru pachete de 100 grame. Editat Iunie 2, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Coletele nu vin deloc acasa, dar foarte multe trimiteri postale, au regim de scrisoare simpla sau recomandata, este perfect legal, iar scrisorile trebuiesc aduse de postas acasa! Daca nu o face, e vina lui sau sint intr-adevar colete si acestea trebuie ridicate de la posta! Serviciul postal nu este obligat sa creada ca valoarea unui colet de 5 kg este sub 10 dolari si acesta va fi dirijat spre oficiul cu asistenta vamala. De asemenea, aleator, un numar de colete -nu se stie cite si pe ce criterii- ajung tot acolo! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Eu am avut parte aici de perioade CONTINUE cand TOATE pachetele imi erau aduse de postas (inclusiv unele care in niciun caz nu puteau avea regim de scrisoare), si de perioade continue -cum este cazul acum de vreo luna si jumatate- cand trebuie sa le ridic de la posta aproape pe toate. Nu am reusit sa identific vreo logica clara in asta, cu atat mai putin cu cat inclusiv tracking numberul semnificau in ambele cazuri atat scrisori cat si colete (mereu pachete mici). Singurul lucru evident este acela ca la sediul postei (OP76 aici) exista de ceva vreme permanent afisat un anunt cu "angajam factori postali". Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 Eu am cumpărat de la vecini din est,pe site-ul cu doi de g și doi de o...am luat de exemplu un multimetru care a costat 45 $...a venit direct la poștă...fara vama...dar nu este o regula. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 (editat) Ai avut noroc. Nu stiu cum se face dar in ultima perioada tot ce este peste 10$ ajunge la vama si ce e sub ajunge la OP cartier. Nu e valabila chestia cu valoarea trecute pe colet deoarece chinezul mereu a scria valori sub 10$. Nici nu ma mai stresez cu incercari de a fenta TVA-ul, ma duc umil cu dovada platii si aia mereu ma ard cu 19% plus 8 lei. Editat Octombrie 29, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 (editat) Acum 2 ore, Stefan. a spus: Ai avut noroc. Nu stiu cum se face dar in ultima perioada tot ce este peste 10$ ajunge la vama si ce e sub ajunge la OP cartier. Nu e valabila chestia cu caloarea trecute pe colet deoarece chinezul mereu a scria calori sub 10$. Nici nu ma mai stresez cu incercari de a fenta TVA-ul, ma duc umil cu dovada platii si aia mereu ma ard cu 19% plus 8 lei. Curat noroc.... cineva îmi spunea că poate a fost trimis din Europa...ntt...era direct din tara celor care mănâncă orez.. Editat Octombrie 29, 2018 de yo2mhj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum