adrian_pic Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Se da una bucata Fein FSN 400 E achizitionata SH. Fein FSN 400 E La schimbarea unui rulment din interior a curs ceva ulei din baie. Stie cineva ce fel de ulei se foloseste in asemenea scule? Multumesc Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 domnilor am două tractoare,un Fendt şi un Valtra la cel din urma am facut schimbu la motor de ulei dar cei de la Valtra nu au avut ulei de motor valtra si miau dat de motor fend au spus ca merge si de la fent la valtra am venit acasa am pus uleiul de fend la motoru de valtra si surpriza a fost ca dupa o noapte la semanat a aruncat motoru de valtra ulei peste tot,deci este tot acelasi ulei 15w30 dar cred ca are alte proprietati nu? dumneavoastra ce spuneti Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Cred ca s-a bulit ceva...uleiul 15W30 ar trebui sa aiba proprietatile de baza identice, indiferent de producator sau ce nume scrie pe bidon. Masina mea cere 5W30 si nu e mofturoasa daca pe bidon scrie Mobil sau Castrol.Pot fi diferente de finete, dar in nici un caz nu duc la avarierea motorului, cel putin nu asa repede, de la primul schimb. Ghinionul tau ca a coincis momentul cu schimbul de ulei, sau nu merg amandoua cu 15W30. Editat Octombrie 3, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 domnule Doru ,mă gândeam ca o fi scriind 15w30 pe ambele uleiuri de la ambele tractoare dar unele pot fi minerale altele sintetice altele semisintetice aceste propietati nu conteaza? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Vezi ce cere fiecare motor in parte...eu n-am de unde sa stiu ce ulei ai folosit la fiecare si ce diferenta e intre cel folosit acum si cel cerut la carte(n-ai dat nici un fel de amanunt, in afara de acel indicativ).Cat ma pricep eu la motoare, ca sa se buleasca un motor din prima zi de munca dupa ce ai bagat un ulei diferit (acceptand ideea ca ai bagat altceva decat trebuia) e cam mult pe intelesul meu. Si apoi, ce inseamna a aruncat ulei peste tot? Pe unde l-a aruncat?Ai urmarit sa vezi pe unde a iesit? Poate s-a spart un racord ceva, a pocnit un oring sau mai stiu eu ce dracovenie. Mai bine cheama si tu un mecanic si te lamuresti, ca aici n-ai suficiente date ca sa poata cineva sa-ti spuna exact ce-ai patit. Nici macar nu te-ai obosit sa spui cu ce fel de ulei a mers fiecare motor in parte pana acum. Editat Octombrie 3, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate