Vizitator Mihai Pascu Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Am si eu o problema cu cablu de la firma de cablu,un meserias a spus ca radiaza si din cauza asta am probleme cu receptia pe antena.Se duce semnalul de la cablu in antena de pe casa si bruiaza digitalele.Cine ma poate ajuta si pe mine cum sa rezolv problema,eventual unde sa caut documentatie care sa explice in detaliu ce trebuie facut.Va multumesc de ajutor. Link spre comentariu
validae Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Greu de crezut că semnalul radiat de cablu chiar poate bruia posturile digitale terestre.Ai încercat să scanezi canalele analogice cu antena de pe casă îndreptată spre reţeaua de cablu ? Dacă prinzi cu antena canalele de pe cablu, înseamnă că radiaţia reziduală chiar e mare, dar acolo trebuie să umble cei de la cablu, să-şi rezolve ecranarea pe unde e cazul.... Link spre comentariu
modoran Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Rezolvarea-i simpla, te abonezi la firma de cablu si gata ... Greu de crezut sa rezolve aia problemele cu radiatia parazita Link spre comentariu
puriu Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Orice cablu coaxial radiaza deoarece curentul semnalului se intoarce prin tresa. Semnalul radiat de cablul ce ajunge la TV este foarte slab. Cu un radioreceptor bun se aude (sunetul si cadrele canalelor analogice) de la 1 - 2 m de cablu. Pe cablul ce vine de la firma semnalul are nivel mult mai mare si poate ajunge la o antena exterioara. Nu stiu daca e normal sa deranjeze semnalele digitale. Link spre comentariu
valangjed Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Mihai Pascu, ce distanta este intre antena dumneavoastra si cablul "firmei de cablu"? Link spre comentariu
Vizitator Mihai Pascu Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Va multumesc pentru intentia de-a ajuta,am discutat cu cineva care se pricepe si este o problema complexa care nu se poate rezolva decit de un profesionist. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Adica in traducere libera, aici sint neprofesionisti care nu se pricep si ai intrebat asa la misto! P.S. Te-a aburit, sau se pricepe si el de nu mai poate! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 Deoarece pe tv cablu se transmite semnal de inalta frecventa orice proasta ecranare se transforma in antena de emisie si daca mai si oscileaza amlificatoarele ce se monteaza pe linie va fi dezastru cu receptia din antena.Am intilnit cazuri cind la 100 de metri de ampliful de cablu se receptiona cu antena semnalul de cablu foarte bine.Nu mereu bineinteles. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 23 hours ago, puriu said: Orice cablu coaxial radiaza deoarece curentul semnalului se intoarce prin tresa. Semnalul radiat de cablul ce ajunge la TV este foarte slab. Cu un radioreceptor bun se aude (sunetul si cadrele canalelor analogice) de la 1 - 2 m de cablu. Pe cablul ce vine de la firma semnalul are nivel mult mai mare si poate ajunge la o antena exterioara. Nu stiu daca e normal sa deranjeze semnalele digitale. Curentul semnalului?! Ce e aia? Printr-un cablu coaxial nu circula nici un fel de curent, doar se propaga o unda electromagnetica in spatiul dintre conductorul central si tresa, practic cablul coaxial e un ghid de unda de banda larga. Cand radiaza in exterior, radiaza fiindca tresa e slab calitativa, nu ecraneaza suficient, sau raportul dintre unda calatoare si unda stationara e deosebit de slab, caz in care unda stationara scapa in exterior datorita gradientului imens si al aparitiei ventrelor suplimentare pe parcursul geometric al undei. https://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_cable 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 (editat) Interesant, mai invata omul cate ceva. Aveam o parere gresita si eu despre propagarea prin cablul coaxial. Editat Mai 31, 2018 de Vizitator completare Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 (editat) Recomand urmatoarea carte pentru aprofundarea problemelor legate de cabluri coaxiale, ghiduri de unda, circulatoare, cavitati rezonante, magnetroane, clistroane, antene dielectrice, etc- o lucrare excelenta, foarte eclectica si bine inchegata, fara prea multe palavre si formule matematice, direct la obiect si extrem de utila in practica: https://www.anticariatplus.ro/introducere-in-radiotehnica-undelor-decimetrice-si-centimetrice Editat Mai 31, 2018 de Spitfire Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2018 Partajează Postat Mai 31, 2018 2 hours ago, Spitfire said: Printr-un cablu coaxial nu circula nici un fel de curent, doar se propaga o unda electromagnetica in spatiul dintre conductorul central si tresa, practic cablul coaxial e un ghid de unda de banda larga. Cand radiaza in exterior, radiaza fiindca tresa e slab calitativa, nu ecraneaza suficient, sau raportul dintre unda calatoare si unda stationara e deosebit de slab, caz in care unda stationara scapa in exterior datorita gradientului imens si al aparitiei ventrelor suplimentare pe parcursul geometric al undei. https://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_cable http://www.iz2uuf.net/wp/index.php/2016/01/30/the-myth-of-swr-causing-coax-radiation/ Link spre comentariu
tiovidiu Postat Iunie 4, 2018 Partajează Postat Iunie 4, 2018 Eu cu o portabila ieftina prind cateva canale de pe cablul tv care trece cam la 10 m de poarta mea, Kanal D se aude perfect. Intruna din zile chiar ma gandeam ca daca as avea un amplificator de putere in 2 m, si as emite cand e Soliman Magnificul as starni o revolutie a babelor pe strada mea. Link spre comentariu
valangjed Postat Iunie 4, 2018 Partajează Postat Iunie 4, 2018 Pe langa proasta calitate a cablurilor coaxiale, intr-o retea de cablu coaxial mai avem "imbinari" si "derivatii"(cablul trebuie sectionat pentru a lega un "abonat" in retea).Daca aceste conexiuni nu sunt facute conform unor standarde ... vorba domnului profesor Florea Hantila:"Orice varf metalic poate fi emitator sau receptor de unde electromagnetice." Cei mai varstnici isi amintesc, probabil, primele distribuitoare si splitere din anii '90.Ecranate cu o "tabla" care nu avea capete chiar in dreptul legaturilor.Astfel, vecinul prindea canale de cablu "cu tigaia de aluminiu" si abonatul avea parte de "zgomot pe imagine si sunet". Link spre comentariu
Vizitator Mihai Pascu Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 Imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu asta am intentionat,mi s-a explicat ca este o problema foarte complexa.Daca pot sa-i gasesc rezolvarea ar fi foarte bine.Am observat doua poze postate mai sus,o sa incerc sa fac si eu la fel, daca imi puteti spune ce piesa este aceea si de unde poate fi cumparata in Bucuresti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum