barbulescuorlando Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Buna ziua. Vă rog, dacă știe cineva ce tip de tranzistor este acesta W08607. Este folosit în electronica unui încărcător QI pt. telefon. În drain este bobina. Bănuiesc că este un mos-fet dar nu am găsit nimic pe .net. Mulțumesc mult pentru amabilitate. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 28, 2018 Autor Partajează Postat Mai 28, 2018 WS08607 Link spre comentariu
pinky Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Vad ca mai ai 3 tranzistori neexplodati cu acelasi marcaj. Vezi care nu iti da scurt intre pini, da-l jos si vezi daca e bipolar sau unipolar. Bipolar - cu multimetrul pe dioda sau buzzer iti arata 2 jonctiuni tip dioda ( 600-700 pe ecran ). Daca e unipolar cu dioda ( MOS-FET ) iti arata doar o jonctiune tip dioda intre S si D. Vezi ca daca polarizezi MOSFET-ul o sa-ti arate valoare 0 intre S si D. Dupa ce il depolarizezi o sa-ti arate valoare de dioda, depinde ce dioda este in capsula. Dupa ce afli ce tip de tranzistor este, poti sa incerci cu tranzistori THT ( adica cu picioare lungi ). Vad ca fiecare pereche de tranzistori e comandata de un IC. Masoara intre pini sa vezi daca nu a crapat si acela. Faci comparatie cu IC-ul cu perechea de tranzistori neexplodati. Editat Mai 29, 2018 de pinky Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 29, 2018 Autor Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Mulțumesc pentru răspuns. Sincer sunt atât de mici că e foarte greu pentru mine de umblat cu ei. Încerc, după circuitul de comandă , să îmi dau seama dacă sunt comandați în curent ( fet) sau în tensiune.... Măsurați în montaj, pe piciorul din mijloc ( Drain--mosfet) -ohmetrului si Gate am 1200ohm si D- Source am 450ohm. Dacă e bipolar, ar fi C-B 1200 și C-E 450ohm. Dacă mut pe piciorușul lateral unde ar fi baza nu am decât o singură valoare. Dar montajul ma încurcă. Am să scot unul. Editat Mai 29, 2018 de barbulescuorlando Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Posibil 2SK322WS fabricat in 2008. Link spre comentariu
pinky Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Da-mi voie sa te corectez: cand multimetrul este pus pe scala Dioda si masori un semiconductor, ceea ce citesti pe ecran reprezinta caderea de tensiune pe jonctiune, exprimata in mV ( milivolti ). Mie nu mi-a zis nimeni si mi-au trebuit cativa ani sa ma prind. Ar fi bine sa te inveti sa masori semiconductorii cu ajutorul multimetrului. Iei cativa tranzistori diferiti, PNP, NPN, MOSFET-P, MOSFET-N, si te joci cu masuratorile pe pini. Pe multimetrul meu am marcat cu N-B in dreptul bornei rosii si P-B in dreptul bornei negre. Asta inseamna ca un tranzistor NPN imi va arata "dioda" daca pun borna rosie la Baza si borna neagra la Colector sau Emitor. La fel daca pun borna neagra pe Baza la un PNP. In dreptul ambelor borne am marcat si un S adica Sursa MOSFET. o sa vezi mai jos ce inseamna. Pe borna rosie ai tensiune pozitiva, adica este plusul multimetrului iar pe borna neagra ai minusul multimetrului. Atentie: exista tranzistori bipolari mai speciali care au o rezistenta in Baza sau dioda intre C-E sau tranzistori Darlington, care se masoara altfel. MOSFET-N ( canal N ) - rosu-S ( Sursa ) <-> negru-D (Drena ) - valoare de dioda - in functie de dioda valori intre 100-700. Atentie sa nu fie polarizat ( activat ) tranzistorul. Daca tranzistorul este polarizat o sa-ti arate D-S in scurt sau valoare mica. Cu cat tensiunea de lucru a tranzistorului este mai mare, cu atat valoarea D-S este mai mare putand ajunge la cateva sute mV. - Depolarizare ( dezactivare ) tranzistor MOSFET-N - negru-G <-> rosu-S - Dupa ce depolarizezi tranzistorul poti sa vezi ce valoare ai pe D-S - Polarizare ( activare ) tranzistor MOSFET-N - negru-D <-> rosu-G - acum o sa-ti arate ca ai scurt intre D-S Intr-un circuit nealimentat, un MOSFET este intotdeauna depolarizat. In afara circuitului poate ramane polarizat o vreme. Intre G-D si G-S nu trebuie sa-ti arate vreo valoare. Daca iti arata o valoare, nu e bine. Masuratorile de mai sus le faci cu tranzistorul scos din circuit. Un MOSFET in circuit nu prea poti sa-l identifici dupa instructiunile de mai sus. Vei putea dupa ce te vei invata cu masuratorile. Sunt si MOSFET-i care nu se pot identifica dupa instructiuni. In timp o sa-ti dai seama. Spor la invatat cum se identifica tranzistorii. Sper sa te ajute. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 29, 2018 Autor Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Mulțumesc pentru raspunsuri. Editat Mai 29, 2018 de barbulescuorlando Link spre comentariu
pinky Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 2 minutes ago, orgasmo said: Posibil 2SK322WS fabricat in 2008. Nu prea se potriveste. Am gasit ca 2SK322 este "HF wide band amplifier". Nu are ce cauta in montajul in discutie. Link spre comentariu
pinky Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Piesa se numeste WS08 sau WSo8. Marcajul 607 este data fabricatiei. Nu cred ca WS08 este un tranzistor de putere. Cred ca are rol in controlul puterii. Vad acolo altceva care ar putea sa fie de putere: capsulele cu 2x4 pini de deasupra, marcate cu WSP****. Vezi daca alea sunt intregi. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) Am probat cu două bss138 ( ce am avut prin casă și funcționează. Fără încărcare montajul e rece, la încărcare se încing. Bss-urile merg la 220mA, telefonul meu consuma 2 A în timpul încărcării. Am probat la o singură bobină. Caut alții și mai scriu ce se întâmplă. Mulțumesc. Credeți că va funcționa cu IRLML2502? Are 4,2A și e tot SOT 23. Editat Mai 30, 2018 de barbulescuorlando Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) RDS(on)(ordinul miliohm) si Qg trebuie alesi dupa configuratie, frecventa(Higher switching frequency) si impedanta sarcinii la frecventa de comutatie ne poate oferi Idm(Pulsed drain current). Posibil IRLML0030 sa fie mai indicat. Era interesant de masurat frecventa comenzii din G si Id la un tranzistor mosfet. Editat Mai 30, 2018 de orgasmo Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 Mă depășesc măsurătorile respective. Mulțumesc pt răspuns. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2018 Am cumpărat și instalat, la toate trei bobinele cei 6 tranzistori de tip IRLML0030. Fuctioneaza perfect. Am instalat pe rând pt fiecare bobină si măsurat curentul de incarcare. Deja de la a doua bobină, s8-ul meu a început sa consume 1,5A la încărcarea QI. Sunt super mulțumit. Vă mulțumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum