doru3160 Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 (editat) Quote ...cum naiba de nu sintem macar egali cu nemtii? Daca am avea banii lor, in mod sigur i-am intrece.Ne limitam si noi la cat avem... Editat Iunie 20, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 31 minutes ago, Marele Savant said: Si la noi e coruptie cit cuprinde, cum naiba de nu sintem macar egali cu nemtii? Pentru ca nu cuprinde pe cine trebuie. sau Coruptia noastra este mai mica decat a nemtilor deci si nivelul de trai este mai mic decat al lor.Barometrul pentru nivelul de trai este coruptia! glumesc desigur Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 21 minutes ago, doru3160 said: Daca am avea banii lor, in mod sigur i-am intrece.Ne limitam si noi la cat avem... Nimeni nu le-a dat bani de pomana! Cand au fost puternici s-au dus si au cules de la cei slabi! Nimeni nu ne-a impiedicat si pe noi sa facem la fel. Dau un exemplu ca sa nu crezi ca noi nu ne ocupam cu asa ceva: si Fanica cel Mare mai traversa Carpatii ca sa mai jefuiasca ce gasea, basca ca i-a calcat si pe cei din Tara Romaneasca deci .... Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 Niciun om nu este perfect. Nicio natiune nu este perfecta. Ar trebui sa stiti in ce lume traim. Dupa WW2 au primit bani de pomana in special de la americani, pe care acum ii denigreaza parsiv. Dupa ce au revenit pe cai mari iar au inceput sa fie obraznici peste masura. Din cand in cand le mai trebuie cate o smeche peste bot, ca o merita. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 12 minutes ago, C.D. said: Dupa WW2 au primit bani de pomana in special de la americani, pe care acum ii denigreaza parsiv. Eterna legenda a planului Marshall. Puteti afla usor cine si, mai ales, cât a primit. Si cum i-a folosit. Si daca cititi ziarele americane din primii ani de dupa razboi, veti afla ce si cât au luat americanii din Germania. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 1 oră în urmă, franzm a spus: Eterna legenda a planului Marshall. Puteti afla usor cine si, mai ales, cât a primit. Si cum i-a folosit. Si daca cititi ziarele americane din primii ani de dupa razboi, veti afla ce si cât au luat americanii din Germania. Americanii au luat armele secrete pe care au reușit să puna mâna plus savanții și specialiștii care le-au făcut, rușii din RDG au demontat fabrici întregi și le-au dus în Rusia în contul dezpăgubirilor de război. Planul Marshall al americanilor nu a fost chiar un cadou dezinteresat, americanii au reconstruit Germania deoarece trebuia să vadă toată lumea o Germanie capitalistă prosperă lângă cealaltă Germanie comunistă săracă, deci a fost o "investiție de imagine" pentru sistemul capitalist. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 On 6/20/2018 at 6:56 AM, adrian_pic said: Nimeni nu le-a dat bani de pomana! Si cine a pretins ca au fost de pomana? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 (editat) Eu asa am dedus. Daca era scris: noi nu am fost in stare sa ajungem sa avem banii lor .... ar fi fost clar dar asa lasa loc de interpretare ca cineva le-ar fi dat si noua nu ne-a dat. Chiar daca am fi avut bani tot nu i-am fi intrecut pentru ca noi avem un mod pagubos de a gandi. Nu trebuie uitat si aportul conducatorilor - vezi pozitia lui Trudeau si Macron la G7 (si Franta si Canada sunt sub Germania dar liderii acestor doua tari au "des couilles"). Trump a recunoscut ca este greu sa castigi in fata lui Macron. Editat Iunie 20, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 (editat) Păi așa e la noi ...suntem ai dracului cu ai noștrii...ceilalți, de afară, poate să ne fure, ”e o onoare să fim furați de către stăpâni”...NU!? Dacă nu ne-am mai comporta ca niște cozi de topor... folosite de dușmanii noștrii,am avea și noi o șansă! Editat Iunie 20, 2018 de elmar Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 (editat) On 6/20/2018 at 11:03 AM, adrian_pic said: Eu asa am dedus. Ai prea mult timp liber.Poti deduce ce vrei, dar nu-mi rastalmaci cele scrise, ca nu te ajuta la nimic. Editat Iunie 20, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 elmar stiu ca esti rupt de lume datorita statului de bugetar. Uite aici: DACIA Nu-i obliga nimeni pe cei de la Dacia Pitesti sa nu ceara salarii ca in Franta insa te intreb: ce sanse au sa le si primeasca? Tu nu prea intelegi cum sta treaba cu concurenta. Cei din Maroc lucreaza de 3 ori mai ieftin decat cei de la Dacia Pitesti si de 10 ori mai ieftin decat cei din Franta. Deci repet: cum naiba faci (ca angajat la Dacia Pitesti) sa obtii o marire de salar??? Nici un angajat roman de la Dacia Pitesti nu-i luat cu arcanul de francezi si dus la uzina sa lucreze. Fiecare este liber sa se duca de a doua zi la un loc de munca mai bine platit. Dar unde gaseste acest loc de munca??? Ti-am mai zis: nu toti putem sa fim bugetari .... desi visam la asta! 8 minutes ago, doru3160 said: Ai prea mult timp liber. De unde stii? Ai scos radacina patrata din integrala tripa de volum si ti-a dat cu virgula? Nu stiu care dintre noi sta mai mult pe elforum. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 On 6/20/2018 at 11:59 AM, adrian_pic said: Nu stiu care dintre noi sta mai mult pe elforum. Si care e problema ta? Vrei sa-ti cer voie? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 4 minutes ago, doru3160 said: Si care e problema ta? Ai prea mult timp liber. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 20, 2018 Partajează Postat Iunie 20, 2018 E clar ca ai postat doar ca sa provoci scandal...o sa te las in durerea ta, cu deducerile tale. Poate daca stai linistit iti trece. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Acum 9 ore, adrian_pic a spus: Deci repet: cum naiba faci (ca angajat la Dacia Pitesti) sa obtii o marire de salar??? Soluția este să pleci de la ei, de fapt mobilitatea forței de muncă este soluția la măririle de salarii, este uzual pentru un neamț să facă 50 km pe zi naveta la serviciu, americanii fac și 70 km, la noi infrastructura proastă, aglomerația, sistemul de transporturi prost gestionat fac ca și 5 km de navetă la servici să fie un coșmar. Un alt factor care reduce mobilitatea este creditul imobiliar, inclusiv cel de la prima casă, îl leagă pe iobag de pământ, cumperi o casă și următorii 20 de ani ești forțat să cauți soluții de job doar în apropierea ei la o distanță convenabilă de navetă. Din acest motiv și ajung mulți români să părăsească țara, deoarece dacă nu ai alternative de job plătite decent în apropierea casei unde poți face naveta iei decizia ca dacă tot faci efortul să îți părăsești casa vrei ca să merite, decizi să faci acest efort pentru un salariu substanțial mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate