GEO 53 BN Postat Iunie 6, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2018 31 minutes ago, doru3160 said: Din ce-am inteles, astia care au belit tara asta in ultimii zeci de ani, si au fost omeniti cu ''specialitati'' de pensii si salarii, vor fi in linia I in caz de nevoie.Cica asa isi vor arata recunostiinta si isi vor demonstra patriotismul. Stai linistit,ca la primul foc de arma(in aer) se vor preda cu arme si bagaje. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 Eu sunt curios dacă îți poți " găsi " dreptatea în lumea asta . Pe lume cealaltă ar putea exista dreptate , dar aici NU există dreptate . Nu are cum , ar fi un nonsens care ar pune in pericol statul ca organ de represiune al celor puțini privilegiați , față de cei mulți , din punct de vedere al constrângerilor și umilințelor . Dacă cetățenii nu ar fi constrânși și umiliți , ar fi oameni liberi , deci cu drepturi și libertăți native . Dreptatea ar fi ceva firesc , nu te-ai putea gândi că se poate " altfel " . A , ai drepturi ( la nivel declarativ ) inscrise în Constituție , dar nu poți avea dreptate , legile și regulile sunt făcute astfel încât să te zbați fără folos . Sper să nu faci confuzie între cuvinte sforăitoare gen " drepturi " și " dreptate " . Asemănarea e doar semantică . Sper să îți folosească : Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 (editat) Raspuns pentru domnul eugenius : La implinirea varstei de 65 de ani puteti sa cereti pensionarea in Romania (la pilonul 1 de pensii) si dupa obtinerea deciziei de pensionare puteti opta pentru trimiterea lunara a banilor in Germania (atat cat va reiesi din decizia de pensionare) Pentru pilonul 2 puteti cere toti banii odata (tot la 65 de ani). Solutia pentru Romania este cu forta de munca de import - asiatici, indieni, si ce s-o mai gasi. Doar acestia pot sa mai contribuie la cresterea PIB-ului Romaniei peste nivelul actual care este deja plafonat din cauza crizei de forta de munca in Romania. Teoria cu asteptarea romanilor plecati afara ca sa se intoarca este deja desueta. Acestia trebuie sa gaseasca la intoarcerea in Romania o concurenta serioasa pe piata fortei de munca din partea strainilor non UE. In curand se va da drumul si in Romania la robinetul fortei de munca straine, asa cum au facut-o de mult timp Germania, Franta, Anglia si altii care au inteles deja avantajele fortei de munca de import. P.S. Decat sa cautati dreptatea in justitia din Romania, mai bine va lasati pagubasi. Si asa veti fi mai castigati (bilantul plati/castiguri) Editat Iunie 6, 2018 de C.D. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 Acum 2 ore, C.D. a spus: Teoria cu asteptarea romanilor plecati afara ca sa se intoarca este deja desueta. Acestia trebuie sa gaseasca la intoarcerea in Romania o concurenta serioasa pe piata fortei de munca din partea strainilor non UE. In curand se va da drumul si in Romania la robinetul fortei de munca straine, asa cum au facut-o de mult timp Germania, Franta, Anglia si altii care au inteles deja avantajele fortei de munca de import. Or să se mai întoarcă eventual cei care ies la pensie și încă mai au familie și propietăți în România, restul pe măsura ce se "integrează" aici (achiziționează propietați aici, își fac familie aici, prieteni, cariere) or să mai vină eventual în concedii. Ce "robinet" să deschidă România ? Mai țineți minte cum ia apucat plânsul pe imigranții ăia ilegali când au aflat unde sunt ? Încearcă guvernanții noștrii să aducă moldoveni dar și ăia după ce se văd cu buletin românesc vin cu maximă viteză tot aici, ce vor să aducă chinezi ? Soluția este să treacă la euro și abia atunci or să crească încet salariile reale și evident nivelul de trai. Guvernanții deocamdată încă mai încearcă să ne mintă, toată povestea asta cu creșterile de salarii la bugetari părea să ducă la forțarea creșterii salariale generale, dar bang vine nenea ăla de la BNR și ne dă cu inflația în cap, inițial am crezut că nea Isărescu vrea să saboteze guvernul dar am realizat repede că e "teatru", dacă guvernul dorea să "taie" butoanele lui Isărescu era simplu să dea o ordonanță prin care să impună ca toate salariile să fie negociate în euro și să fie plătite la cursul zilei din ziua plății, la ora actuală cam toate facturile la utilități sunt negociate în euro de ce nu ar fi și salariile ? Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 8, 2018 Partajează Postat Iunie 8, 2018 (editat) In privinta "teatrului" cu Isarescu si cu inflatia aveti perfecta dreptate. Cresterile de pensii si salarii sunt doar o spoiala foarte subtire (oricum o crestere mica fata de "nimicul" guvernarii tehnocrate) Se pare ca din 2020 vom trece la moneda euro (mai devreme chiar decat ne-am fi asteptat) Astfel i se va lua jucaria lui Isarescu (inflatia) si vom vedea (sau nu) in mod real cresteri de salarii direct in euro. In privinta fortei de munca din afara UE adusa in Romania - sunt foarte multe firme din Romania care cer insistent deschiderea "robinetului" la forta de munca straina - si NU la moldoveni sau ucrainieni, ci la indieni, si asiatici. Nu la arabi, turci, sirieni, sau alti afaceristi cu ifose pentru care munca nu este de ei. Forta de munca straina nu inseamna hoarde de puturosi abonati la ajutoare sociale, ci inseamna oameni care vor sa munceasca pe bani mai multi decat in tarile lor de origine. Avantajul este ca acesti cetateni non UE vor avea permis de munca doar pentru Romania si nu vor putea sa munceasca in alte tari UE asa cum o pot face moldovenii, de exemplu. Imigrantii aia ilegali plangeau pe bune cand au ajuns in Romania deoarece ajutoarele banesti de aici nu sunt nici pe departe fata de cele acordate in Germania imigrantilor sirieni - de fapt a acestia nici nu vor sa munceasca, ei vor doar ajutoarele sociale pe care Germania le da cu mare generozitate (la mai mare - sa ajunga Germania la peste 100 de milioane de locuitori cu tot cu imigranti) Editat Iunie 8, 2018 de C.D. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 La 08.06.2018 la 18:05, C.D. a spus: In privinta fortei de munca din afara UE adusa in Romania - sunt foarte multe firme din Romania care cer insistent deschiderea "robinetului" la forta de munca straina - si NU la moldoveni sau ucrainieni, ci la indieni, si asiatici. Nu la arabi, turci, sirieni, sau alti afaceristi cu ifose pentru care munca nu este de ei. Teoretic se poate practic este altceva, eu văd aici în Frankfurt destui indieni și asiatici și nu mă refer la turiști, deci presupun că există posibilități să vină să muncească în Germania ori în condițiile astea pun întrebarea dacă tot vin în Europa la ce ar veni în România când pot să muncească pe bani mai mulți în Germania ? Referitor la "presiunea" care ar fi creată pe piața muncii aveți parțial dreptate, așa se întâmplă și aici, acum câțiva ani erau la modă grevele în Germania acum sau redus puternic, dar nu pot fi folosiți imigranți peste tot, există și un protecționism, locurile de muncă "bune" sunt pentru localnici iar alea mai prost plătite evident pentru "auslanderi", este interesant și că există o "rezistență" la venirea noilor imigranți chiar din partea altor imigranți mai vechi. P.S. Campioni la statul acasă pe ajutoare sociale nu sunt imigranții ci sunt chiar nemții, în special foștii "RDG-iști", și evident că tot ei măcăne cel mai tare că vin "auslanderii" la ajutoarele lor. Germania atrage fiindcă a învățat de la americani cum se construiește iluzia "visului american", și așa a atras resursa umană a altor state vecine, pe măsură ce se face o "nivelare" între veniturile oamenilor și în alte state se va opri "exodul", deja văd semne de inversare, știu câteva cazuri de italieni și spanioli care au plecat înapoi în țările lor după mulți ani de muncă de aici, ei sunt "vechii auslanderi" care nu au reușit să se integreze complet aici și eventual să prindă joburi precum nemții iar "noii auslanderi" adică est europenii ca mine, le-au luat joburile. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 16, 2018 Partajează Postat Iunie 16, 2018 Hei , singura resursă reală este resursa umană , vezi managementul resursei umane în Japonia versus Arabia Saudită . Noi ? Păi la noi e altfel . Trăim cam de 30 de ani în epoca post industrială a României . Gata , deja a dispărut o întreagă generație de meseriași ( cu bune și cu rele ) iar din spate ... nu vine nimeni competent . Alegerea este la nivel pur contabil : ori plătești valoarea umană , ori te folosești temporar de sclavi din import . Nu mai e o ghicitoare , contează doar banu' . Cine va pierde ? Investitorii mari în niciun caz , ei au afaceri " globalizate " și se mută in alta colonie , unde sclavii nu mârâie ca vor o cana de apa in plus . Jigodiile umane ( ? ) locale , care se cred mari " manageri " , cei cu așa zis " spirit antreprenorial " , care în epoca ceaușistă se numeau bișnițari . Ăștia vor fi perdanții epocii capitalismului sălbatic din România . De ce ? E vizibil deja . Fiecare nou sosit pe " piață " nu mai vrea sclavie la patron , ci doreste să-și câștige singur pâinea , doar cu propriile mijloace , fara intermediari de genul patronilor din Romania ( de orice neam ar fi : români , țigani , arabi etc ) . Acum 25 de ani populimea închidea balcoane cu cornier sau vindea ziare , acum 15 ani închidea balcoane cu termopan sau instala aere condiționate ( ! ) iar acum face taximetrie până strange banii pentru a pleaca definitiv in Spania sau Austria etc , țări unde munca lor e apreciată și plătită mult peste frimiturile din România . Cei cu abilitați profesionale în domeniul construcțiilor sunt favorizați . Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 Acum 11 ore, Victor a spus: Investitorii mari în niciun caz , ei au afaceri " globalizate " și se mută in alta colonie , unde sclavii nu mârâie ca vor o cana de apa in plus . Fiecare nou sosit pe " piață " nu mai vrea sclavie la patron , ci doreste să-și câștige singur pâinea , doar cu propriile mijloace , fara intermediari de genul patronilor din Romania ( de orice neam ar fi : români , țigani , arabi etc ) . Cei cu abilitați profesionale în domeniul construcțiilor sunt favorizați . Referitor la investitorii mari cu afaceri globalizate, ei bine nu în toate domeniile este posibil sistemul ăsta, de exemplu în industria grea, fabricarea de materiale de construcții, industria extractivă, construcțiile în general, etc astea sunt activități care sunt bine legate de o poziționare geografică anume. Genul de activități pe linie de producție care se pot face cu muncă slab calificată gen asamblări de electronice sau confecții "merg" și așa cum ai spus dar procentul în marea masă de activități economice este infim, dacă ar fi fost posibil nu se mai dădeau peste cap țările dezvoltate europene să atragă forța de muncă de la alții ci trimiteau "investitori" care să le dea de lucru la sclavi direct la locul de baștină. Al doilea paragraf cu "micul întreprinzător" funcționează bine și aici îi zice "gewerbe" doar că este o formă mai rafinată de a îi prosti pe sclavi, au impresia că "primesc" mai mulți bani dar este doar o iluzie, era una rea la școală și o chema matematica, mulți rămâneau cu vânătăi când se întâlneau cu ea, și acum mulți nu prea știu să facă diferența dintre brut și net, poate până la urmă toată agitația aia cu trecerea contribuțiilor la angajat a fost bună, se vede mai bine cu ochiul liber cum se duc banii. Și aici în construcții sunt favoruri, sunt favorizați în special "auslanderii", localnicii preferă joburi mai călduțe Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 Strainii sunt favorizati pentru ca accepta salarii mai mici si nu sunt angajatii firmelor nemtesti ci vin adusi de firme din strainatate. Iar în ceea ce priveste "Gewerbe", am câtiva fosti ucenici de-ai mei care actualmente sunt milionari. Din munca cinstita si iscusinta entreprenoriala. Înainte sa va dati cu parerea despre realitatile din Germania, ati face bine sa le cunoasteti cu adevarat. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 17, 2018 Partajează Postat Iunie 17, 2018 (editat) Acum 8 ore, franzm a spus: Strainii sunt favorizati pentru ca accepta salarii mai mici si nu sunt angajatii firmelor nemtesti ci vin adusi de firme din strainatate. Iar în ceea ce priveste "Gewerbe", am câtiva fosti ucenici de-ai mei care actualmente sunt milionari. Din munca cinstita si iscusinta entreprenoriala. Înainte sa va dati cu parerea despre realitatile din Germania, ati face bine sa le cunoasteti cu adevarat. Să ști că am văzut pe aici "patroni" din ăștia cu gewerbe, care li sa părut că se umplu de bani până au primit înștiințarea de la finanzamt cu ce au de plată, îi venise la unu de plată 8000 de E și el săracu primise de la un "antreprenor" un rahat de lucrare pe care primise 2000 E dar prostul îi lăsase "antreprenorului" chitanțierul că el era cam prost și nu știa să îl completeze, și a avut ăla grijă să își dea singur chitanțe. Vrei realități ? Vezi aici realități, http://ziarulromanesc.de/munca/munca-fara-bani-muncitorii-romani-ramasi-fara-salarii-pe-santierul-de-la-aeroportul-din-frankfurt-vor-da-firma-judecata/ nu prea sunt câini cu covrigi în coadă pe aici. Sau uite aici cum se lucrează cu gewerbe http://ziarulromanesc.de/actualitate/intreprinzatori-fara-scrupule-condamnati-germania-au-inselat-15-muncitori-romani/ Editat Iunie 17, 2018 de eugenius Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Din link-ul al doilea: "Muncitorii români exploatați în domeniul construcțiilor au câștigat procesul intentat împotriva unui cuplu de români fără scrupule, însă pedepsele primite de aceștia sunt modeste.Fostul întreprinzător român a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare, însă pedeapsa i-a fost redusă cu două luni din cauza procedurilor care au durat excesiv de mult." Deci cine a înselat pe cine? Nu cumva tot român pe român? Asta-i realitate nemteasca sau româneasca? Sublinierea de mai sus nu-mi apartine. La cine au fost angajati cei de la aeroport? Ia sa vedem si noi cine-s vinovatii. Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Acum 10 ore, franzm a spus: Din link-ul al doilea: "Muncitorii români exploatați în domeniul construcțiilor au câștigat procesul intentat împotriva unui cuplu de români fără scrupule, însă pedepsele primite de aceștia sunt modeste.Fostul întreprinzător român a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare, însă pedeapsa i-a fost redusă cu două luni din cauza procedurilor care au durat excesiv de mult." Deci cine a înselat pe cine? Nu cumva tot român pe român? Asta-i realitate nemteasca sau româneasca? Sublinierea de mai sus nu-mi apartine. La cine au fost angajati cei de la aeroport? Ia sa vedem si noi cine-s vinovatii. Nu știu ce rechizitoriu a fost prezentat la procesul ăla dar cred că știu și de ce pedeapsa a fost blândă, păi cei "înșelați" au avut practic o formă de organizare economică, o "firmă" și nu poți să justifici că nu ai știut că trebuie să plătești asigurari medicale, asigurări de pensie, de șomaj, taxa de solidaritate și impozitul, pe motiv că nu ai știut limba, pentru simplul motiv că la fel este și la tine în țară iar dacă soliciți la finanzamt sau AOK ți se pun la dispoziție formulare în limba maternă. Mulți din "patronii de gewerbe" merg pe ideea că dau și ei un tun și datorită faptului că finanzamt-ul îi lasă în pace ei cred că se șterge cu buretele, în realitate te lasă în pace ca să vadă cam ce intenții ai, ei știu și că atât timp cât te chinui cu "gewerbele" ăla nici nu te duci să soliciți ajutoare dar odată ce ai reușit să găsești un job bun real unde primești bani în cont începe să te ardă. Deci vina este oarecum împărțită, și victima are partea ei de vină, în drept se numește "victimologie" știința care studiază acest aspect. Apropo de întrebarea la cine au fost angajați, eu am pentru toată lumea o sugestie, feriți-vă de firme românești și turcești în special ca să nu luați țeapă dacă veniți să lucrați în Germania. Munca prin "gewerbe" avea o justificare pe vremuri când românii nu aveau drept de muncă în Germania și asta era o "soluție" de ocolire, alte soluții proaste de muncă este "zeitarbeit", la noi în Muntenia se numește acest gen de muncă "măgar închiriat" Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 "Zeitarbeit" este ultima solutie pentru anumite categorii ce-si gasesc greu de lucru: începatori, oameni în pragul pensionarii, someri cu vechime, etc. Practic ai ocazia sa te afirmi la firmele unde esti trimis sa lucrezi si, cu putin noroc, ai sanse sa fii angajat acolo. Depinde si de situatia pe piata fortei de munca. Daca esti necalificat, somer cu experienta îndelungata si cu pofta de lucru ca magaru de fuga, e clar ca n-ai sanse. Actualmente, situatia pe piata fortei de munca este relativ buna. Link spre comentariu
alcon Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Sa fim sinceri totusi, avem o problema, nimeni nu vrea sa munceasca, nici in occident, nici in rasarit, cum facem? Link spre comentariu
eugenius Postat Iunie 19, 2018 Partajează Postat Iunie 19, 2018 (editat) Acum 7 ore, alcon a spus: Sa fim sinceri totusi, avem o problema, nimeni nu vrea sa munceasca, nici in occident, nici in rasarit, cum facem? Eu nu cred asta, asta e o poveste scoasă "intreprinzătorii" hrăpăreți care nu vor să plătească salarii decente. Celebrul "vis american" a existat de dinaintea descoperirii Americii, marile migrații de popoare în căutarea unui trai mai bun (așa au venit și ungurii în câmpiile Panoniei), asta nu înseamnă că fugeau de muncă. Au fost și abordări diferite ale problemei, de exemplu America sa populat datorită unei serii de vise americane, celebra "goană după aur" prin care au fost populate teritoriile nordice, apoi goana după petrol prin care au fost populate teritoriile sudice (Texas) dar au avut și strămutări forțate de populație, cum ar fi negoțul cu sclavi pentru plantații (Virginia), la comuniști sau folosit mai mult de a doua metodă, rușii au populat Siberia prin deportări, și la noi toată lumea a auzit de deportările din Bărăgan sau munca forțată "la canal", totuși și în zona comunistă a fost folosit "visul american", de exemplu salariile mari ale minerilor care aveau ca scop popularea Văii Jiului, sau la ruși nivelul ridicat de trai din "orașele închise" unde se făceau cercetările de top tehnologice și care aveau ca scop atragerea specialiștilor în acele zone. La noi se trezește câte un șmecher de patron că vai nu vor oamenii să muncească dar la toții ăia care se vaită nu o să vezi salarii mai mari decât minimul pe economie, și pe alea le dau pentru că îi forțează legea. P.S. Până acum nu am văzut în România să se plângă de lipsă de forță de muncă managerii de companii IT unde se plătesc salarii decente, doar ăia care plătesc salarii proaste se plâng pe tema asta (confecții, mai nou și ăia din industria hotelieră). Editat Iunie 19, 2018 de eugenius Link spre comentariu
Postări Recomandate