Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru analogic

mac01

Postări Recomandate

Stie cineva unde gasesc sa cumpar un ampermetru analogic la curent continuu iar acul ampermetrului sta la mijloc si masoara acelasi curent si in stanga si in dreapta scalei?

Adica.... daca inversez polaritatea din greseala sa nu se strice instrumentul...sa-mi indice spre stanga curentul absorbit. Daca polarizez normal sa-mi indice spre dreapta scalei.

De preferat ampermetru sa fie la curenti cat mai mari.

Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, thunderer a spus:

Se numeste galvanometru ce vrei tu.

N-are nicio treaba galvanometru...am specificat ca vreau la curenti foarte mari...sa nu duc grija respectarii polaritatii.

Exact asa ceva vreau...din foto pus de @orgasmo si @alcon.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

Sau in talcioc.

Eu am vazut acum vreo cateva saptamani, dar in Iasi. Cerea 20 de lei pe el, cred ca-l luam cu 5. Daca-mi amintesc bine, avea +/- 50A capete de scala, dar asta nu conteaza, poti sa-ti iei si galvanometru, are exact aceeasi treaba, curentii mari pe care ii vrei tu ii dicteaza shuntul pe care il pui tu pe exterior.

Daca tot vrei ca-n poze, si ca sa definim mai bine termenii, despre asta ce zici?

image.png.0d912918be666af65fe6b999c2bae2e9.png

Editat de Adrian Andrei
edificare termeni
Link spre comentariu

Exact asa ceva imi trebuie...cel din dreapta este perfect pentru mine....are si scala potrivita.

Dar unde gasesc sa cumpar asa ceva?

Link spre comentariu

Sunt instrumente vechi dinainte de revolutie....poate prin targ la la dvs. acolo...macar aveti poza ca sa stiti ce cereti...

Link spre comentariu

Da stiu...multumesc @Real Minitehnicus.

Le cunosc...dar eu vreau unul cu scala la 200A si shuntul de rigoare. Sa nu stau sa confectionez shunt-uri si sa inmultesc.

Sau macar unul 20-0-20 si cu shuntul de 200A...sa inmultesc cu 10...adica ceva cat mai simplu.

Caut...cred ca o sa pun anunt la rubrica Cumparari. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări