Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare podea beton

bogdan_luben

Postări Recomandate

Va salut,

Trebuie sa reconditionez o podea din beton in atelier. In momentul de fata e plina de ulei si resturi petroliere. Saptamana ce urmeaza voi primi o masina de frezat beton micuta similara cu cele ce curata asfaltul. Dupa indreptare si curatare va fi facuta planare cu alta freza pt beton.

Abia acum urmeaza intrebarea. ce solutie mai ieftina decat podeaua epoxidica pot folosi astfel incat sa obtin o suprafata dreapta rezistenta industrial si care sa nu mai faca praf. Am tot cautat pe net, sunt mii de solutii si de materiale dar habar nu am ce sa folosesc.

Orice ajutor e binevenit.

Link spre comentariu
Vizitator karpen

O variant ar fi  sapa  din beton autonivelant iar la suprafata o mana de rasina de genul sikafloor. Eu peste aceasta rasina am aplicat si un strat de nisip fin pt. o aderenta mai buna. Alte solutii mai ieftine si durabile nu vad...

Editat de karpen
Link spre comentariu

Problema cu betonul este timpul mare de uscare.  Eu stiu ca rasina se poate da doar pe suprafete uscate. Ori betonul sau sapa autonivelanta normala se usuca in muuuulte zile. Asta daca nu cumva ma insel

Link spre comentariu

Autonivelanta se da in strat subtire si se usuca in 24 ore, dar presupune sa ai deja placa relativ dreapta altfel o sa alunece toata acolo.

Ca rezistenta nu as folosi-o la utilaje grele.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Dai un strat de vopsea... Mai ieftin de atat nu cred ca gasesti. 

Vezi pe undeva un bidon de grund si cu asta basta,scapi de praf intr-o oarecare masura, dar cu rezistenta industriala este mai greu. Rezistenta la abraziune nu poate fi obtinuta decat cu materiale dedicate.

Candva am facut acelasi lucru dar cu un tip de vopsea pentru partile carosabile.

Link spre comentariu

Fur putin topicul in directie similara. Cum e sikafloor-ul respectiv, curge si el unde e zona cea mai joasa ca o autonivelanta sau se comporta ca o vopsea si ramane pe pozitie in panta daca e stratul subtire ? M-ar tenta sa scap si eu de praf in garaj dar am panta catre canalizare.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Credeam ca exista beton sau ciment cu polimeri sau epoxi/poliuretan care sa nu fie monstruos de scump si care sa nu faca praf precum betonul. Vopseaua, chiar si epoxidica nu rezista timp indelungat. 

Link spre comentariu

Am lucrat odată la instalațiile dintr-o parcare și îi amintesc că au folosit acolo o vopsea pe bază de rășină epoxidică, cred că era ceva asemănator cu Sikafloor, e vorba de parcarea subterană de la Sun Platza (Piața Sudului) din București.

30-01-10_1310.jpg

Link spre comentariu

Vopseaua nu e o idee viabila, are viata scurta. Cautam o solutie mai ieftina decat podelele epoxidice/poliuretanice nu ma intereseaza sa arata farmacie, vreau doar sa reziste si sa nu faca praf

Link spre comentariu

Si vopseaua de marcaj rutier(clor-cauciuc) rezista foarte bine. Acum cat de ieftin sa fie? 

Sub solutiile epoxidice/poliuretanice nu gasesti decat sape autonivelante si vopseluri.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări