mac01 Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 Am trimis email-uri la diferite firme si astept raspunsul lor....in legatura cu pretul. Azi fiind sarbatoare am zis sa nu dau telefoane...foarte multi sunt liberi....dar maine ii pistonez cu telefoanele. Am gasit rezistente de 1,2-1,8 kw, la diferite valori care rezista la temperaturi de pana la 500grc. Sa vad maine pretul...oricum ma astept sa nu fie tocmai ieftine. Am stat si am perpelit situatia pe toate partile. Cred ca ar merge si cu bujii incandescente...o bujie are valoarea tipica de 0,7ohmi la un curent maxim de 25A. Numai ca trebuie asigurata racire...si parca n-ar fi o problema...un bazin cu apa in care sunt imersate corpurile bujiilor. Fac ce fac si de apa-ulei nu scap...pentru racire. Ma mai gandesc...nu ma grabesc...vreau sa aleg varianta cea mai buna...in niciun caz cea mai ieftina! @ validae; Va trimit un mp acum. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 (editat) Rezistentele din cuptoare cu microunde le-ati luat in calcul? Masurasem o varietate de rezistente si au undeva la 24 ohmi daca nu ma inseala memoria.. Lungimea uneia nu am masurat-o... Dar cateva rezistente din astea ar face treaba. Deocamdata sunt prins cu amenajarea noii camere pentru reparat si exeprimentat si nu am timp pentru testari si masuratori. Daca se doreste bobinarea unei rezistente obisnuite pentru resou, se pot folosi si suporturile de la rezistentele din cuptoare. Solutii sunt destule... Editat Mai 28, 2018 de dj_ando_83 Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 28, 2018 Partajează Postat Mai 28, 2018 (editat) Da...am incercat cu doua bucati...sunt la 110v cu rezistenta de 33ohmi. Puse la paralel aparatul mi-a aratat 18ohmi...curent vreo 4A. Nu e treaba buna...trebuie foarte multe si sunt scumpe..undeva la 40-50 lei bucata noi. Second hand n-ai de unde sa iei multe. Nu merita deranjul. Editat Mai 28, 2018 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) E o problema. Majoritatea invertoarelor care le-am reparat au tensiunea de iesire de 50-80v...in gol, fara sarcina si fara elemente de filtrare. Voi spuneti ceva de 20-25v. Asa de mult cade tensiunea in timpul sudarii? Pentru ca daca tensiunea se mentine la 40-50v altfel sta datele problemei. Am sa verific azi la aparatele mele de sudura...nu stiu de ce cred ca nu scade tensiunea la jumatate de la 50v la 25. O sa leg voltmetru la iesire si o sa topesc cativa eletrozi de 2 si 2,5....sa vad ce se intampla. Editat Mai 29, 2018 de mac01 Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Invertorul de sudura e o sursa cu caracteristica cazatoare adica curentul-l va mentine constant indiferent cum e miscat electrodul (sau cel putin incearca ) iar tensiunea fluctueaza astfel daca nu ai o mana "stanca" nu prea ai ce tensiune masura, decat eventual orientativ. Pe un stand rezistiv de probe (dummy load) se schimba datele problemei, neexistand variatii ale lungimii arcului electric tensiunea e fixa si astfel poate fi determinata cu formula: U = (0.04 * I) + 20 Personal am o rezistenta de cuptor electric "de demult" cu diametrul sarmei de 3.5mm unde la 200A folosesc primele borne max 10sec..... Editat Mai 29, 2018 de nickrvl 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Scrie și pe unele invertoare curentul și tensiunea la respectivul curent. De exemplu 140A-27V. Sa presupunem ca tensiunea variază foarte puțin astfel incit are cel puțin 50V la un curent de 150A. Ce putere trebuie sa tragă din priza considerind și un randament de 80%? Vreo 9Kw? Cite prize ar rezista la puterea asta? Peste 40A? Vrei sa te apuci de reparat invertoare dar încă nu te-ai apucat de învățat despre ele, nu-i asa? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Asa este...la treaba asta nu m-am gandit! Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) La 140A inseamna o tensiune in timpul lucrului de 25.6V adica 3,500W + 20% pierderi (80% randament) = 4,300W : 230V retea alimentare rezula o siguranta de 18.7A adica o siguranta de 24A asigura necesitatile chiar si pentru 160A....... Editat Mai 29, 2018 de nickrvl 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Asa este... am facut si eu socotelile acum...nu-mi terminasem cafeaua....sunt inca dupa somn! Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 (editat) Acum 14 ore, sesebe a spus: Scrie și pe unele invertoare curentul și tensiunea la respectivul curent. De exemplu 140A-27V. Sa presupunem ca tensiunea variază foarte puțin astfel incit are cel puțin 50V la un curent de 150A. Ce putere trebuie sa tragă din priza considerind și un randament de 80%? Vreo 9Kw? Cite prize ar rezista la puterea asta? Peste 40A? @ Sesebe...uite un invertor de sudura care trage 9,4 kw din reteaua de 230v. Si asta nu-i singurul...sunt multe care au nevoie de 7-10kw. De cele trifazice n-are rost sa mai vorbim....10-20kw! La procedeul MMA (si vorbim strict numai de procedeul MMA) tensiunea maxima continua poate ajunge pana la 110v....in caz ca nu stiai! https://www.depozitudescule.ro/arc-200-vrd--aparat-de-sudura-invertor-intensiv_2022/ Editat Mai 29, 2018 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29, 2018 Partajează Postat Mai 29, 2018 Tu ai pus vreodata un osciloscop pe iesirea unui invertor in timp ce este arc format? Ai masurat vreodata cu osciloscopul intr-un invertor? Ai masurat macar cu un multimetru TrueRMS tensiunea de iesire de la un invertor cu arcul format? Vrei sa-ti arat si eu amplificator audio care scoate 2 x 2500W dar consuma din priza numai 1,5Kw? Stii care-i diferenta intre 9.4Kw si 9.4kVA? Am explicat si eu dar si altii cum sta treaba cu tensiunea de arc, curentul consumat si altele. Indiferent ce scriu incultii de la marketing ce ar fi in stare sa scrie orice numai sa vinda, standardele nu permit alimentarea de pe o singura faza cu un current de 40A. Nu ar trebui sa gasesti in magazine aparate care sa nu respecte standardele sau macar nu se vor lauda cu asta ci vor merge "inchis" Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul incercind sa explic. Da, ai dreptate pamintul e plat. Pt cine vrea sa mai citeasca: http://www.esabna.com/euweb/awtc/lesson1_30.htm http://nptel.ac.in/courses/112107144/31 http://nptel.ac.in/courses/112107090/module3/lecture1/lecture1.pdf Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Daca luam in calcul doar datele din link-ul oferit de colegul mac01 , puterea aparenta =9,4KVA si factorul de putere 0,7 deja avem doar 6,58KW trasi din retea pe un timp de utilizare 35% la curentul maxim de 200A asa cum scrie acolo...desi ,ma indoiesc foarte tare ca aparatul e capabil sa ofere acest curent! PS. Scuze de off-topic ,de la rezistenta pt teste am ajuns la aparatele care trebuie testate... Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Curentul tras din retea este dat de puterea aparenta nu activa... la 9.4kVA ar fi 40.8A pt. 230V. Ca puterea activa e mult mai mica e alta discutie... tocmai din acest motiv se utilizeaza PFC, pentru a reduce curentul tras din retea pentru o putere activa data cu avantaje legate cel putin de pierderi si distrosiuni armonice. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Eu stiu un lucru-contorul de energie electrica monofazat,asa cum avem cu totii,contorizeaza energia activa...watii nu volt-amperii....din acest motiv imi sustin afirmatia de mai sus! Acum 6 ore, iop95 a spus: Ca puterea activa e mult mai mica e alta discutie... tocmai din acest motiv se utilizeaza PFC, pentru a reduce curentul tras din retea pentru o putere activa data cu avantaje legate cel putin de pierderi si distrosiuni armonice. De acord! Inca o data,scuze de off-topic,promit sa nu mai intervin in acest topic!...spor! Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Da, inregistreaza ce e programat sa inregistreze... la aparatele noi, atat activa cat si reactiva; la pers fizice se factureaza doar activa. Problema e ca valoarea curentului este data de puterea aparenta nu de cea activa iar instalatia si aparatajul trebuie sa suporte acest curent... nu doar cel activ. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum