em2006 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Indiferent ce material folosesti, bagi 20A prin impricinat si vezi cat se incalzeste... Link spre comentariu
blue Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Va multumesc pentru detaliile oferite, dar cred ca am gasit ceva mai simplu, o formula de calcul cu tabele in care sunt date despre diferite dimensiuni ale sarmei de cupru si otel (depinde din ce vrei sa faci shutul) cu rezistenta calculata pe lungime, in functie de grosime si materialul folosit poti sa iti faci exact shutul de care ai nevoie, doar ca datele sunt in inch si nu in cm, dar le-am convertit si am aflat ce am vrut . Pentru o rezistenta de 0.005 am nevoie de sarma de cupru cu diametru de 1mm si lungime de 25,4 cm (10 inch). Singura problema este ca nu stiu cati wati are Sarma de Cu de 1mm suporta un curent de 1,8 A fara incalzire deci pt 20A trebuie sa maresti diametrul si bineinteles si lungimea conductorului ! Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Am pus mai jos tabeleul convertit de mine din inch in mm, a durat putin dar a meritat Si apropo de sarma de 1mm, modulul pe care il confectionez are 20A consumu maxim eu am un motor de 24V si 250W deci folosesc un pic peste 10A ,cam ce grosime mi-ar trebui la sarma ca sa nu se incalzeasca? Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 @costyy86 am si eu o sugestie la adresa semnaturii tale (vezi litera boldata si inverzita): Sistem 7.1 proIect in desfasurare, orice pareri si indicati sunt mai mult decat BINEVENITE Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Mersi de avertizare Blind blue.... am recalculat shutu si am gasit as fac din sarma de 2mm de otel din 15 cm imi iese o rezistenta de 0,00495. dar nu stiu daca e de ajuns si 2mm Link spre comentariu
blue Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Trebuie sa intelegi ca o rezistenta i-si pastreaza valoarea doar daca incalzirea ei nu depaseste temperatura ambianta, si aceasta doar teoretic, daca ai nevoie de precizie incearca o metoda de minimalizare a incalzirii prin marirea capacitatii de disipatie, cam acest lucru l-am propus eu, dar ma rog sant metode si metode...Sarma de fier de 2mm se comporta ca si cea de nichelina , daca trece 20 A prin ea, in mod sigur se v-a incalzi, repet , depinde de ce precizie ai nevoie ! Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Sa incerc sa fac rost de manganina ca e mai buna, desi nu stiu de unde sa iau, sau in ultima faza leg in paralel 20 de rezistente de 0.1 si 1w si obtin o rezistenta shunt de 0.005 si 20w Link spre comentariu
blue Postat Iunie 24, 2009 Partajează Postat Iunie 24, 2009 Pai cam asta ti-am propus si eu de la inceput ! Link spre comentariu
one Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 http://www.pewa.de/DATENBLATT/DBL_EA_EA ... EUTSCH.pdf http://www.elektroautomatik.de/ au si in engleza. Au mai multe moduri de functionare: tensiune constanta, curent constant, rezistenta constanta. Am la serviciu, este adevarat ca le folosesc pentru altceva. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Fratilor dar greu se mai gasesc rezistentele astea de 0.1 ohm, in resita nicunde nu am gasit , nici pe comanda nu aduc asa mici decat de la 5W in sus si ma ajunge , asa ca am cautat pe net si simguru unde am gasit a fost conexelectronic are de 0.1R/1w, am comandat 100 de bucati sa am ca la pretu asta nu stiu daca mai gasesc, toate 100 la 5 ron,mai ramana sa fac cablajul si sa astept piesele Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 In sfarsit am gasit rezistente si am facut shuntul meu de 0.005 ohm, este cam urat dar important este sa functioneze Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Apropiindu-le atat de mult nu o sa mai poti degaja aceeasi cantitate de caldura, te-ai gandit la asta? Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Crezi ca se vor incalzi prea tare? Are 20w si din calculele facute imi trebuia sa fie minim 2w cred ca nu e nici o problema, sau? Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2018 Partajează Postat Mai 27, 2018 (editat) Există o problemă cu acest topic, deşi nu e blocat, nu se mai poate posta pe el.... Editat Mai 27, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum