nickrvl Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Salut, cum zice si titlul a-si vrea sa fac o rezistenta de putere cu ajutorul careia sa "simulez" un consumator de aproximativ 80A (de fapt ceva intre 40A si 120A) cu ajutorul careia sa incerc/testez invertoare de sudura.E posibil asa ceva? Din ce material? Unde se poate gasi acel material? Foloseste cineva asa ceva?Stima. Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Material: teava de cupru, si treci apa prin el pentru racire. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 E posibil. Din rezistente de incalzire f. groase - fi1-2mm.Faci grupuri serie/paralel functie de ce rezistenta de intereseaza.Pentru a avea o rezistenta constanta (fct. de caldura) ar trebui sa folosesti nichelina sau manganina.Poti folosi niste suporti ceramici de la rezistentele de resou (cilindrice aprox fi 15-20mm). Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2009 Material: teava de cupru, si treci apa prin el pentru racire.Vorbesti serios sau glumesti, rezistenta 0? poti da detalii?E posibil. Din rezistente de incalzire f. groase - fi1-2mm.Faci grupuri serie/paralel functie de ce rezistenta de intereseaza.Pentru a avea o rezistenta constanta (fct. de caldura) ar trebui sa folosesti nichelina sau manganina.Poti folosi niste suporti ceramici de la rezistentele de resou (cilindrice aprox fi 15-20mm).Sa zicem rezistente de resou, m-asi descurca cu asa ceva? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Poti face o cutie mare (eventual pe roti) si cu pereti perforati pt racire.Si la faza cu teava....cam asa e. Tie pt 80A iti trebuie o rezistenta mica nu Kohmi. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2009 Poti face o cutie mare (eventual pe roti) si cu pereti perforati pt racire.Si la faza cu teava....cam asa e. Tie pt 80A iti trebuie o rezistenta mica nu Kohmi.I-mi suride idea cu teava, daca cumva ati facut asa ceva i-mi puteti spune lungimea si diametrul? Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Eu lucrez la o firma care face invertoare pentru incalzire prin inductie, sarcinile de test sunt din teava de cupru si racite cu apa.Diametrul/grosimea/lungimea trebuie sa calculezi, daca iti iese prea lung, sau nu gasesti teava poti sa pui si ceva fir de cupru ca-i mai simplu sa-l infasori si racesti cu un ventilator zdravan.Ce tensiune de iesire ai? Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Laci, e vorba de invertoare de sudare, astea se testeaza pe sarcina rezistiva, invertoarele pt incalzire inductva sunt altceva, ele merg pe inductorul la care te referi. Invertoarele lui nick sunt de fapt surse de putere DC. Rezistenta de sarcina se alege in functie de caracteristica invertorului, la cele cu car. cazatoare proba se poate face in scurt, scurtul insemnand un cablu de o anumita sectiune si lungime. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Eu lucrez la o firma care face invertoare pentru incalzire prin inductie, sarcinile de test sunt din teava de cupru si racite cu apa.Diametrul/grosimea/lungimea trebuie sa calculezi, daca iti iese prea lung, sau nu gasesti teava poti sa pui si ceva fir de cupru ca-i mai simplu sa-l infasori si racesti cu un ventilator zdravan.Ce tensiune de iesire ai?Acum inteleg, am lucrat si eu pe o instalatie de incalzire prin inductie deci ce vreau eu nu e acelasi lucru, la un invertor de sudura tensiunea nu e stabila in timpul sudurii, numai curentul e stabil, tensiune are 40V cu aproximatie in gol iar in timpul sudurii face ca "girofarul"....Laci, e vorba de invertoare de sudare, astea se testeaza pe sarcina rezistiva, invertoarele pt incalzire inductva sunt altceva, ele merg pe inductorul la care te referi. Invertoarele lui nick sunt de fapt surse de putere DC. Rezistenta de sarcina se alege in functie de caracteristica invertorului, la cele cu car. cazatoare proba se poate face in scurt, scurtul insemnand un cablu de o anumita sectiune si lungime. Cea ce vreau eu e ca dupa ce repar un invertor sa nu mai fie nevoie sa sudez cu el ca sa-mi dau seama daca e inregula sau nu, fiind demontat si insirat pe banc sa-i leg la iesire o rezistenta sa-l alimentez si cu acea rezistenta sa simulez sudura. Oricum la final se face proba cu sudura insa faza cu rezistenta ar fi binevenita...Eu nici nu stiu de unde sa iau materialul pentru rezistenta, nu cred ca ar merge rezistenta de resou in paralel, cred ca rezistenta ar trebui sa nu fluctueze in functie de temperatura....Postez o poza dintr-o fabrica de undeva din Europa unde se vad citeva cutii special concepute pentru probat instalatii de sudura, in cazul asta instalatii Mig/Mag, unde mi-am aruncat si eu un ochi si in care am vazut grupuri de rezistente bara cu diametrul de 5mm, cu aproximatie. Cred ca asa ceva mi-ar trebui. Insa eu a-si vrea o singura rezistenta, nu ceva complex.[attachment=0]DSC00350a.jpg[/attachment] Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 he,he,he.....poza aia e facuta in fabrica LINCOLN-ELECTRIC din polonia........nu-i asa? Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 he,he,he.....poza aia e facuta in fabrica LINCOLN-ELECTRIC din polonia........nu-i asa?Cam asa, cu ce ocazie pe acolo? si cind? Link spre comentariu
stereomaster Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 ai PM...Daca ai tensiune suficienta (din cate stiu eu, e vorba de vreo 60V) poti incerca niste electrozi fixati pe un material izolator la distanta mica cufundati variabil ( controlat ) intr-un vas cu apa sau solutie salina, s-ar putea sa mearga. Link spre comentariu
blue Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Salut, masoara tensiunea invertorului in timpul sudurii, calculezi valoarea rezistentei functie de curentul dorit si din sirma zincata de 2-3 mm executi grupuri de rezistente bobinate cu un diametru de 30-50mm si grupeaza-le serie sau paralel. Ar fi bine sa le bobinezi cu sensuri diferite si sa le dispui alternativ pt anularea inductantei rezultate iar conectarea intre ele prin cositorire, eventual un ventilator pt racire ! Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Daca ai tensiune suficienta (din cate stiu eu, e vorba de vreo 60V) poti incerca niste electrozi fixati pe un material izolator la distanta mica cufundati variabil ( controlat ) intr-un vas cu apa sau solutie salina, s-ar putea sa mearga.E o varianta, insa e totusi cel putin ciudat sa ai pe linga tine un vas cu apa...Salut, masoara tensiunea invertorului in timpul sudurii, calculezi valoarea rezistentei functie de curentul dorit si din sirma zincata de 2-3 mm executi grupuri de rezistente bobinate cu un diametru de 30-50mm si grupeaza-le serie sau paralel. Ar fi bine sa le bobinezi cu sensuri diferite si sa le dispui alternativ pt anularea inductantei rezultate iar conectarea intre ele prin cositorire, eventual un ventilator pt racire !Materialul nefiind prea rezistiv asta nu inseamna prea multi metri de sirma? Sau daca ai vreun dispozitiv de genul acesta facut si testat sint dispus sa incerc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum