Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiristor, Triac

Nucleu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

18

• miron1947

9

• validae

7

• Mircea

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

domnilor mati ametit de tot , eu va rog sami spuneti cum se leaga la iesirea unui transformator si care este acea poarta a piesei , cand conduce curentu , ce fire si cum se leaga asta va rog sami spuneti

Link spre comentariu

Trebuie să înţelegi că pentru a lucra ca diodă, trebuie să-i dai tiristorului o comandă în poartă, comanda trebuie să fie pozitivă, adică îi dai un plus în poartă ca să conducă. La prima trecere prin zero, el se va bloca. Încearcă să legi o rezistenţă de 100 Ohmi/1W între Poartă şi Anod. Valoarea exactă a rezistenţei depinde de curentul cerut în poartă de tiristor, eu am dat o valoare a rezistenţei să zicem aşa ,,din burtă,, fără calcule, nu am timp de asta acum, dar ca idee....

Link spre comentariu

sa traiți domnule Validae dar care este acea poarta prin care se da impulsu ? sunt acele fire subtiri sau cum se face poate daca va rog frumos imi aratati pe o foaie un desen va rog mult

Link spre comentariu

E unul din firele subţiri. Alimentează dintr-o baterie auto un bec auto înseriat cu tiristorul, plusul bateriei să fie la papucul tiristorului şi minusul la filetul capsulei. Apoi pune rezistenţa scurt timp între unul dintre firele subţiri şi plus şi ar trebui să se aprindă becul dacă nimereşti poarta tiristorului.Pe baterie va rămâne deschis şi becul stă aprins continuu, dacă întrerupi puţin alimentarea, se blochează la loc.

Link spre comentariu

domnule Validae nu pot intelege va rog sa ma credeti deci va rog poate ma ajutati cu un desen simplu pe o foaie ati fi foarte bun cu mine , sau nustiu cum sa fac sa inteleg imi doresc foarte mult, va rog sa ma credeti ca ieri ma durut capu cat am citit de pe net dar nu am gasit ceva pe intelesu meu va rog fff mult

Link spre comentariu

Aici ţi-am desenat un circuit de test. 12V sunt de la bateria auto. Becul e unul auto de poziţii. Butonul e unul de sonerie, fără reţinere, poţi să nu-l pui, doar atingi cu un capăt al rezistenţei de firul subţire şi alb care vine de la tiristor.Dacă nici acum nu pricepi, atunci consider că tu faci mişto de noi şi nu mai răspund de consecinţe....

post-179973-0-39523400-1478108376_thumb.jpg

Link spre comentariu

da domnule Validae am inteles si va multumesc acum va intreb ceva , pot folosi ca dioda la un redresor deci poate da plus sau minus ! si acea rezistenta pot pune mai mare ca valoare este vreo formula ceva ?

Link spre comentariu

Daca citeai ce ti-am postat vedeai ca firul alb este pentru comanda. Are nevoie de 150mA. Daca comanda o dai cu 15V continuu, ai nevoie de 100 ohmi.Pune poza cu tiristoarele. Sau mai bine da cativa lei si cumpara o punte patrata pentru redresorul tau.LE: A zis si Validae acelasi lucru cu firul alb.

Link spre comentariu

adica tensiunea alternativa e bine asa?

Nu, se aplca o tensiune continua intre poarta si catod cu + pe poarta, pentru aprindere.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Dacă citeşti şi nu înţelegi, poate că n-ar trebui să faci electronică. Rar merge cu încercări reuşite.

Florine, zice bine omul asta. E spre binele tau, atat fizic cat si financiar.
Link spre comentariu

Florin, ca sa faci un redresor, pe langa tiristoare iti trebuie un "circuit de comanda" adica un montaj electronic prea complicat pentru cunostintele tale.Mai bine incearca sa schimbi tiristoarele pe niste diode, da un anunt la "Bazar">

Link spre comentariu

pai daca le leg la iesirea unui transformator si vreau sa le transform in diode acea deschidere o fac cu o tensiune continua ? pai trebuie sa am alt transformator care scoate tensiune continua sa pot alimenta poarta ? sau spunetimi va rog cum le pun pe iesirea unui transformator ca sa scoata plus si minus

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări