Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce se umfla windovs-ul

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

Daca tot sunteti nevoit sa reinstalati sistemul de operare, atunci dupa ce il reinstalati opriti actualizarile automate si tot ce tine de ele, si instalati programul ccleaner.

Link spre comentariu

Abține-te să mai dai sfaturi daca ești în necunoștință de cauză. Update-urile sunt patch-uri de securitate și pentru remedierea problemelor pe care Microsoft le constata în cursul exploatării respectivei versiuni de OS.

Daca nu are și nu  instaleaza un antivirus o să aibă veșnic aceasta problema căci umple sistemul cu malware de la primele vizite pe net. Cred că nu știi ce poate să faca un troian într-o singură zi prin Windows.

@Gorgi tv

După reinstalarea Windows-ului folosește antivirusul de la Microsoft

https://www.microsoft.com/ro-ro/download/details.aspx?id=5201

Nu consumă multe resurse și este eficient. Fără antivirus nu se poate, o să tot o pățești.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Daca eram in necunostinta de cauza nu mai raspundeam! Daca aveti impresia ca toate update-urile pentru win7 sunt patch-uri pentru securitate sau utile atunci va inselati. Si ba da, stiu ce poate face un troian prin windows, si un worm, si un malware, mai continui lista? Se pot experimenta multe intr-o masina virtuala sau pe un laptop de sacrificiu; vreti sa incercati? Daca se limiteaza la elforum, youtube etc si nu navigheaza pe site-uri dubioase si nu instaleaza tot ce se gaseste pe internetul asta dragalas, atunci de unde virusi si alte asemenea? Un troian vine sub forma de fisier executabil, care trebuie deschis sa se apuce de treaba, nu iti intra direct in sistem cand deschizi google.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Locuiești cam departe căci altfel te invitam la mine, la service-ul de calculatoare, ca să putem discuta pe îndelete despre acest subiect.

LE

Ești cel puțin naiv. Un troian poate veni și intr-un fișier imagine, de exemplu, și nu are nevoie să-i acorzi tu niciun fel de drepturi pentru a-ți infecta calculatorul. Este suficient sa deschizi respectivul fișier sau, câteodata este injectat doar prin accesarea unei pagini de site (doar acu' vreo trei zile am atenționat asta privitor la poze99.ro)

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Un progrămel dăunător pc-ului îl poți lua ușor...numai când nu intrii pe net și nu folosești  nici un device de memorie ...poți să zici că n-ai de unde lua ”viruși”...

Vorba e că antivirușii sunt făcuți pentru hardware de ultimă generație ...cu memorie RAM în trend crescător...cu procesor cu multe ”inimi” ...procesor video HD s.a.m.d

Antivirusul nu prea ține seama că PC-ul a rămas în urmă cu tehnologia ...el  se actualizează cu ultima versiune ...”că asa e mai sigur”!

Editat de elmar
Link spre comentariu
5 hours ago, DjLeco said:

Omul are placa video onboard, un sistem foarte slab.

Acesta nu este capabil sa playeze filmele de pe YT mai ales cele HD sau full HD. Mai sus nici nu incape discutie.

I-am facut putina curatenie in sistem si i-am recomandat o placa video ieftina, Nvidia GT 6xxx.

Pentru a rula un video pe YT macar la 720p, trebuie in primul rand un procesor core 2 duo ceva E7xxx de la intel sau vreun echivalent AMD. S-ar putea sa mearga si ceva core 2 duo E6xxx

Placa video intra si ea in discutie de pe la 1080p in sus adica pe la 4k. Astea din ce am testat eu.

Editat de maxente
Link spre comentariu

calculatorul nu al folosesc decat pentru(elforum)si youtube pentru muzica si tutoriale.de fapt incepe din prima zi de la instalare sa mearga greu.

Nu aveti nevoiepentru astea de mizeria de Windows, ci de sistemul asta de operare, mult mai simplu, mai intuitiv si gratuit din start, in plus nu ocupa decat vreo 5GB pe HDD/SSD:

https://lubuntu.net/downloads/

Link spre comentariu
11 hours ago, M.Adrian said:

Daca eram in necunostinta de cauza nu mai raspundeam! Daca aveti impresia ca toate update-urile pentru win7 sunt patch-uri pentru securitate sau utile atunci va inselati. Si ba da, stiu ce poate face un troian prin windows, si un worm, si un malware, mai continui lista? Se pot experimenta multe intr-o masina virtuala sau pe un laptop de sacrificiu; vreti sa incercati? Daca se limiteaza la elforum, youtube etc si nu navigheaza pe site-uri dubioase si nu instaleaza tot ce se gaseste pe internetul asta dragalas, atunci de unde virusi si alte asemenea? Un troian vine sub forma de fisier executabil, care trebuie deschis sa se apuce de treaba, nu iti intra direct in sistem cand deschizi google.

Nu se pune problema de virusi pentru ca am invatat sa ma feresc,tot de aici de pe elforum am inteles de la un domn user ca cel mai bun antivirus esti tu ca utilizator,adica sa se evite intrarea pe tot felul de porcari,lucru pe care nu al fac,la mine este problema ca se incarca windovsul cu timpul,daca ma tine 3saptamani sa zic bogdaproste doamne.

Link spre comentariu

De aici am windovs-ul luat,nu mi la recomandat nimeni,pur si simplu am cautat pe net si am dat de acesta,dar este al naibi de bun,credeti-ma ca nu mai imi trebuie nici un driver instalat,inclusiv driverul de sunet il are,bineinteles ca nu la toate unitatile este valabil,https://webforpc.com/software/operating-systems/windows-7-ultimate-download-iso-32-64-bit-free/

Link spre comentariu

Pentru a rula bine un pc.trebuie avut grija de urmatoarele:

Partitia C,

- numai pentru sistemul de operare

- numai pentru programele necesare de lucrari

- pe desktop vor fi neaparat numai scurtaturi

Partitia D,

- aici vor fi stocate toate fisierele ,cu muzica,filme,scheme ....etc, etc, la care daca se doreste li se fac scurtaturi pe desktop.

daca se respecta acesta procedura pc-ul se va misca bine.

Link spre comentariu
34 minutes ago, NOSTALGIC said:

Pentru a rula bine un pc.trebuie avut grija de urmatoarele:

Partitia C,

- numai pentru sistemul de operare

- numai pentru programele necesare de lucrari

- pe desktop vor fi neaparat numai scurtaturi

Partitia D,

- aici vor fi stocate toate fisierele ,cu muzica,filme,scheme ....etc, etc, la care daca se doreste li se fac scurtaturi pe desktop.

daca se respecta acesta procedura pc-ul se va misca bine.

asta o stie orisicine are calculator,de fapt este lege,si este batuta in cuie.:rade:

credeti ca sunt incepator?lucrez depanare tv din 89 de cand aveam 14ani,am reparat tv-uri pe lampi fara numar,bineinteles la acele vremuri.

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu
Acum 15 ore, Real Minitehnicus a spus:

Locuiești cam departe căci altfel te invitam la mine, la service-ul de calculatoare, ca să putem discuta pe îndelete despre acest subiect.

LE

Ești cel puțin naiv. Un troian poate veni și intr-un fișier imagine

Uite ca de treaba asta cu imaginile nu stiam, ca sunt troieni si ca imagine. O sa incerc si eu o varianta cand mai am timp liber. M-ati facut curios. Si cine stie, poate chiar ajungem odata sa discutam, mi-ar face placere. 

Acum revenind la subiect, discutam despre un pc la care nu puteti avea pretentii, vad ca nu sunt singurul care s-a gandit la treaba cu noile versiuni ale softurilor, ca nu le prea intereseaza de cat de e bun pc-ul, pana la o limita. La fel e si cu actualizarile windows, oricat de mare grija ar avea baietii de la microsoft, nu prea au ce sa ofere in cazul asta, si actualizarile devin inutile. Tocmai de asta am spus ca merge instalat odata win si dupa oprite actualizarile, ca nu moare nimeni, e putin mai nestresat pc-ul. Nici eu nu sustin ideea de pc fara antivirus, dar daca asta e situatia ce sa facem? ne adaptam.

Sper sa nu luati ce am scris in nume de rau. 

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu
10 minutes ago, M.Adrian said:

Uite ca de treaba asta cu imaginile nu stiam, ca sunt troieni si ca imagine. O sa incerc si eu o varianta cand mai am timp liber. M-ati facut curios. Si cine stie, poate chiar ajungem odata sa discutam, mi-ar face placere. 

Acum revenind la subiect, discutam despre un pc la care nu puteti avea pretentii, vad ca nu sunt singurul care s-a gandit la treaba cu noile versiuni ale softurilor, ca nu le prea intereseaza de cat de e bun pc-ul, pana la o limita. La fel e si cu actualizarile windows, oricat de mare grija ar avea baietii de la microsoft, nu prea au ce sa ofere in cazul asta, si actualizarile devin inutile. Tocmai de asta am spus ca merge instalat odata win si dupa oprite actualizarile, ca nu moare nimeni, e putin mai nestresat pc-ul. Nici eu nu sustin ideea de pc fara antivirus, dar daca asta e situatia ce sa facem? ne adaptam.

Sper sa nu luati ce am scris in nume de rau. 

Ma repet,am avut antivirus (NORTON)de la telekom pe care il plateam in fiecare luna odata cu factura de internet si am observat dealungul timpului ca nu are nici un efect pozitiv si pana la urma am renuntat la el,nu am nici un antivirus instalat si nici nu mai vreau sa aud de asa ceva,prefer ca la 3saptamani sa-mi reinstalez windovs-ul,dar stiu ca imi merge perfect aceasta perioada,am 6 calculatoare pe care le-am cumparat de aici de pe elforum si sunt foarte multumit de ele raportand la cat am dat pe ele,doar nu o sa ma apuc sa cumpar un calculator de 2000lei acum,pentru ce?pe cand sunt altele mult mai importante.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări