Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Arctic Sasiu e1 ajutor

Postări Recomandate

Salutari tuturor!am un arctic cu șasiu e1!functioneza bine dar se înfierbânta prea tare zic eu tranzistorul final linii!nu prea pot tine mâna pe radiator după aproximativ 30-40 min.de funcționare!asa se înfierbânta de obicei?ce tranzistor este cel original?pe schema lipsește!

pe tv-ul in cauza cred ca a fost schimbat pt.ca se vad lipiturile!tensiunile sunt B+ 110v reglata de mine după manual,tensiunea de 12,5v este11,6,cea de 6v este 5,2!

L-am lăsat sa meargă continuu vreo 4ore și nu a crăpat dar totuși parca e prea fierbinte!De asemenea ce face parametrul protection din meniul de service?la mine e setat la 4!

Multumesc!

Link spre comentariu

Ce tranzistor ai gasit montat?Verifica (schimba) C510-100uF si vezi daca mai incinge.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Sunt de acord cu NOSTALGIC,o sa gasesti un condesator de 10mf la 50v,iti recomand sal schimbi cu unul de 20-22mf la 50v. Temperatura masurata cu un aparat care reda corect nu trebuie sa depaseasca 50-55 grade in functionare corecta.Daca faceti un control palpabil (cu degetul) va puteti pacali. BU808D-F-I-H ar fi ideal ca final putere pentru inalte,C5380 sant cu semnul ?.

Link spre comentariu

Ma scuzati de intrebare d-le modoran,care ar fi tr ? ca nu detin scheme de modele vechi.Am ceva dar nu despre acest sasiu.Pentru mine ca sa stiu,puteti sa ma luminati.Multumesc!!

Link spre comentariu

Orice final de linii obisnuit cu rezistenta si dioda incorporata.  BU808 este Darlington, originalul la acest sasiu nu este.

Link spre comentariu

C510 l-am pus nou înainte sa scriu aici!

Trz.final linii găsit este D2586 Toshiba!

C503 e de 10nF și l-am măsurat cu un capacimetru fără sa-l dezlipesc,și pare bun,dar o sa-l schimb cu unul nou și revin cu detalii! Tranzistorul are in baza un traf driver și nu este nici un cond.de ordinul uF (sau nu l-am găsit eu)in afara de C510 de 100uF pe care l-am schimbat cum ziceam mai sus!

Nu am osciloscop,neavând atelier de reparații tv.

Tv-ul e al unui vecin mai in  vârsta care nu are posibilitatea sa-l schimbe sau sa-l ducă la un atelier specializat!Defectul era ca "dădea imaginea peste cap",i-am pus o memorie noua 24c16 ca 8 nu am avut in care i-am pus un dump luat de aici de pe forum cu v-Guard dezactivat,i-am reglat tensiunea B+ si screen după manual și merge bine dar trz.linii se încinge prea tare!

Multumesc!

Editat de rslick
Link spre comentariu

Daca finalul linii se incalzeste pina in 60grade merge asa fara probleme , numai sa nu treaca de 60grade , mai poti incerca cu un 2SD2499 daca ai la indemina si daca tot asa se incalzeste atunci asa merge el

Link spre comentariu

Da d-le mdoran asa este,dar daca nu se da mai multe detalii despre acel final.2SD2586 este triplu difused si nu un darlington.Datele complecte de la inceput depaseste discutiile inutile.Imi pare rau...

Link spre comentariu

@Florinel TV avea un prieten un termometru laser,o sa vad daca îl mai are sa pot măsura Temp.O sa caut/cumpăr încerc și un 2sd2499!

Multumesc!

@clement cu tot respectul am întrebat ce trz.ar fi cel original pt.ca pe schema nu l-am găsit iar la cel de pe placa se vedeau lipituri si mai târziu când cineva a întrebat ce trz am găsit am răspuns; atâta tot,iar răspunsul Dvs.cum ca o sa găsesc pe acolo pe undeva un condensator de 10uF la 50v mai mult încurca decât ajuta...in titlu scrie șasiu e1...chiar daca Dvs.sunt convins ca ati vrut sa ma ajutați...dar probabil va gândeați la alt sasiu!

Multumesc tuturor!

Editat de rslick
Link spre comentariu

D2586 TOSHIBA este final original la acest sasiu , acum am desfacut un tv cu acest sasiu si la bu nu sa umblat deloc , o sal tin si eu 30 de minute sa vad daca se incalzeste tare si masor cite grade sunt si revin

Link spre comentariu

Deci dupa 40 de minute se incalzeste 55 , 56grade maxim asa lucreaza el , la mina se cunoaste parca frige dar nu are nimic 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări