Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisaj (casa marcat?)

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, am pus la incepatori pt ca acest tip de afisaj nu m-a interesat niciodata si nu mai stau pe G sa caut.

Au avut invertoarele arse, unul s-a aprins si unul nu. Am mai gasit la cel defect un traseu intrerupt si ma si gandeam ca sunt destept. Insa nu s-a aprins, toate semnalele sunt identice la pinii afisajelor.

Intrebarea este; are cumva un filament cara sa fie intrerupt sau cand s-a defectat invertorul a cedat ceva?

002-8.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kosmin

3

• validae

1

• cimitavita

1

• orgasmo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, si VFD_urile au un filament micut si foarte subtire insa nu lumineaza prea tare (ca la un tub tv de exemplu). Uzual functioneaza cu vreo 3V fiind conectat la extremitatile tubului (primul si ultimul pin al unei laturi).

Link spre comentariu

Salut, nu am scris dar asta am facut intai, m-am uitat din mai multe unghiuri sa vad o diferenta de luminite intre ele. La extremitati este o tensiune alternativa cu frecventa invertorului. O sa masor cu ohmetrul daca este la masa un pin. O zi buna!

Link spre comentariu

Se vad la cel care nu se aprinde .Sunt firele foarte subtir prinse intre cei doi electrozi din stanga si din drepata tubului.

Nu vor ajunge niciodata la incandescenta , dar daca sunt alimentate corect ajung la limita inrosirii si se pot vedea doar la intuneric ca sunt "aprinse".

Link spre comentariu

Pai daca tensiunea de filament e prezenta si in prealabil exista "o rezistenta" intre cei 2 pini atunci mai departe tensiunea de grila trebuie verificata si apoi comanda pe anozi.

Link spre comentariu

Cum se vede si in poza, le-am alimentat in paralel si am pus sonda pe toti pinii si la unul si la celalalt si nu am observat diferente. Eu luni am suferit un atac ciudat de la o enervare la telefon si nu mai pot lucra in parametrii de proaspat pensionar, trebuie sa o iau incetisor. Poate fac cate o poza cu fiecare pin A si B dar si 2 ore pe zi de munca ma obosesc. Multumesc pt ajutor.

Link spre comentariu

Daca enervarea dvs. are legatura cu forumul/forumistii tot ce va pot spune este sa nu mai puneti asa mult la suflet fiindca sunt lucruri mai importante in viata pe langa forum.

Ce model este VFD-ul?

Link spre comentariu

Afisajele de tipul asta nu au un filament. Cel mai mic care l-am vazut avea 5 filamente dar la unele mai mari pot trece de 20 filamente. Toate filamentele sunt legate in paralel iar intr-o margine fiecare filament e prins separat de un suport elastic care tine filamentul intins atunci cand se incalzeste. De obicei pinii de pe margini sunt alimentarile filamentului si e nevoie de 2,5 pana la 5V in functie de lungimea afisajului (sau a filamentelor). In timpul functionarii, filamentele se inrosesc foarte putin si sunt vizibile doar la intuneric.

Ala din poza pare sa aiba 8 sau 9 filamente. Daca un filament e intrerupt, se vede foarte usor cu ochiul liber deoarece filamentele sunt chiar deasupra.

Pe placa aia este si driverul afisajului? Fara driver e greu de folosit deoarece afisajul e multiplexat si merge la tensiuni destul de mari (24 - 35V)

Link spre comentariu

Am luat cu incetinitorul pin cu pin cele 2 afisoare, nu este nicio diferenta. Am masurat si tensiunea pe filament care este flotanta, aprox 15Vvv la ambele. Trecut la defecte!

Link spre comentariu

O fi scăpat gazul din afișaj, vedeți că astea se mai fisurează insesizabil uneori, din cauza șocurilor mecanice și atunci sunt compromise definitiv...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări