Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DARCLEE 5 S 643 A 2

vranceanu

Postări Recomandate

Multumesc de sfat.o sa incerc cu un spray de curatat contacte la claviatura. la altceva nu umblu.

va salut din nou! partea de radio pare sa functioneze, doar pe s si us. am pus la antena fire mult mai lungi scoase pe balcon.

o sa incerc sa curat claviatura cu spray de contacte. am unul de la wd40. poate asa rezolv si partea de pickup.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Are cineva o schema cu rezolutie mare pentru acest model de Darclee (5 S-643 A2) ?

Am descarcat toate schemele gasite pe net(cele mai multe, evident, de aici de pe forum) insa toate au o rezolutie mica iar la printare nu se intelege mai nimic.

Caietul de service de pe topicul dedicat, in mod surprinzator, nu contine o schema a radioului.

Link spre comentariu
La 04.04.2021 la 16:11, +_Florin_+ a spus:

Din cele descrise se poate constata că redresorul livrează tensiuni de alimentare și (cel puțin) amplificatorul audio funcționează.

Mai multe păreri se pot emite după măsurători și teste cu schema în față.

În prima fază înlocuiți toți condensatorii cilindrici maronii sau verzi, cei cu capacități de ordinul nF /zeci de nF. Dați cu un spray de curățare contacte pe contactele claviaturii (comutatorul de game) și apăsați butoanele claviaturii în mod repetat. 

După toate acestea mai faceți o probă apoI vedem mai departe, funcție de rezultat.

L.E. Nu umblat sub nicio formă la reglajele bobinelor, trimerilor sau al bobinelor din circuitele de FI.

Cine stie, cunoaste...:)

Absolut toti condensatorii aia cu hartie uleiata sunt praf, unii au devenit simple rezistoare de 3-4 Mohmi...

Pentru tuburi ideal ar fi un catometru, poate are un coleg din zona...in lipsa, verificate prin substitutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări