Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent tranzistoare

neluelectron

Postări Recomandate

Rog  daca cineva poate sa ma indrume  unde pot sa gasesc  tranzistoarele regulator  KA7812   SI  KA   79  12  SUNT DE LA O BOXA ACTIVA  fac  tensiunia de 12 v +   si 12 v_   nu stiu unde se pot gasi   sau cu ce ar  merge inlocuite ca  echivalent

Link spre comentariu

nu sunt tranzistoare, sunt stabilizatoare de tensiune de +12v, respectiv -12v/1A. echivalente pentru ele sunt destule. gasiti in orice sursa de calculator.

Link spre comentariu
1 hour ago, daniel1972 said:

nu sunt tranzistoare, sunt stabilizatoare de tensiune de +12v, respectiv -12v/1A. echivalente pentru ele sunt destule. gasiti in orice sursa de calculator.

Cam mici la capsula cele din surse pc,lui ai trebuie la capsula TO220,de gasit gasesti pe orice sasiu vechi color,si nu numai.

Link spre comentariu

Eu am reparat multe boxe si niciodata nu am gasit stabilizatorii astia defecti , cum ai dedus ca sunt arsi?

tensiune de intrare este?

Link spre comentariu

Eu am gasit si carbonizar cablajul sub ele,nu numai ca au fost si arse,in fond ce au in ele:un amarat de tranzistor o rezistenta si o amarata de dioda stabilizatoare (zener),ce sa mai pun la socoteala ca nici nu sunt montate pe radiatoare.

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu
Acum 6 minute, Giorgi tv a spus:

Eu am gasit si carbonizar cablacul sub ele,nu numai ca au fost si arse,in fond ce au in ele:un amarat de tranzistor o rezistenta si o amarata de dioda stabilizatoare (zener),ce sa mai pun la socoteala ca nici nu sunt montate pe radiatoare.

Sanatate permanenta ! Asta numesti "un amarat de tranzistor......bla , bla " ? De acord cu sfatul lui Florin 

7812.jpg

Link spre comentariu
1 hour ago, surubarila said:

Sanatate permanenta ! Asta numesti "un amarat de tranzistor......bla , bla " ? De acord cu sfatul lui Florin 

7812.jpg

asta o gaseam si eu pe domnul gogu,o fi el mult mai complicat dar nu face nimic mai mult de ceea ce am enuntat mai sus,tot un simplu stabilizator de tensiune ramane,restul este umplutura......

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu

Totuși ... să se ardă amândouă ? Ceva este in neregulă cu aceste două ''tranzistoare''  :) 

Nu au fost puse pe radiatoare deoarece nu este nevoie . Operaționalele dintr-o boxă activă , de obicei consumă mult sub limita maximă admisibilă a stabilizatoarelor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări