neluelectron Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Rog daca cineva poate sa ma indrume unde pot sa gasesc tranzistoarele regulator KA7812 SI KA 79 12 SUNT DE LA O BOXA ACTIVA fac tensiunia de 12 v + si 12 v_ nu stiu unde se pot gasi sau cu ce ar merge inlocuite ca echivalent Link spre comentariu
daniel1972 Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 nu sunt tranzistoare, sunt stabilizatoare de tensiune de +12v, respectiv -12v/1A. echivalente pentru ele sunt destule. gasiti in orice sursa de calculator. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 lm7812/lm7912-an7812/an7912 ua7812/ua7912 daca te intereseaza sa cumperi i-ti dau adresa pe privat sa nu se considere reclama! Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 1 hour ago, daniel1972 said: nu sunt tranzistoare, sunt stabilizatoare de tensiune de +12v, respectiv -12v/1A. echivalente pentru ele sunt destule. gasiti in orice sursa de calculator. Cam mici la capsula cele din surse pc,lui ai trebuie la capsula TO220,de gasit gasesti pe orice sasiu vechi color,si nu numai. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Eu am reparat multe boxe si niciodata nu am gasit stabilizatorii astia defecti , cum ai dedus ca sunt arsi? tensiune de intrare este? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 (editat) Eu am gasit si carbonizar cablajul sub ele,nu numai ca au fost si arse,in fond ce au in ele:un amarat de tranzistor o rezistenta si o amarata de dioda stabilizatoare (zener),ce sa mai pun la socoteala ca nici nu sunt montate pe radiatoare. Editat Mai 23, 2018 de Giorgi tv 1 Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Acum 6 minute, Giorgi tv a spus: Eu am gasit si carbonizar cablacul sub ele,nu numai ca au fost si arse,in fond ce au in ele:un amarat de tranzistor o rezistenta si o amarata de dioda stabilizatoare (zener),ce sa mai pun la socoteala ca nici nu sunt montate pe radiatoare. Sanatate permanenta ! Asta numesti "un amarat de tranzistor......bla , bla " ? De acord cu sfatul lui Florin Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 (editat) 1 hour ago, surubarila said: Sanatate permanenta ! Asta numesti "un amarat de tranzistor......bla , bla " ? De acord cu sfatul lui Florin asta o gaseam si eu pe domnul gogu,o fi el mult mai complicat dar nu face nimic mai mult de ceea ce am enuntat mai sus,tot un simplu stabilizator de tensiune ramane,restul este umplutura...... Editat Mai 23, 2018 de Giorgi tv Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Atunci un sfat pt Nelu : cauta doua BD-uri amarate (npn si pnp) , doua zennere de 12V , doua rezistente.....si gata ! Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 23, 2018 Partajează Postat Mai 23, 2018 Totuși ... să se ardă amândouă ? Ceva este in neregulă cu aceste două ''tranzistoare'' Nu au fost puse pe radiatoare deoarece nu este nevoie . Operaționalele dintr-o boxă activă , de obicei consumă mult sub limita maximă admisibilă a stabilizatoarelor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum