Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor ERGUS C201 CDI

adfl

Postări Recomandate

Buna seara ,

Am si eu la reparat un astfel de invertor si  m-am impotmolit cumva ...deci , la verificare am constatat ca toate 12 MOSFET-uri  STW20NB50  sunt puscate , deasemeni unul din cele 2 tz driver tip D45H8 ( crapata carcasa ) ,  cele 2 Zener de 20 V , 4 diode Schottky 1A /40 V  si una din diodele  MUR 1560 ( snuber ) .  Am eliminat tot ce era defect si am montat  din nou tot exceptand  tanzistoarele de putere. Am alimentat partea electronica separat ( are un trafo 230/17 V )  deci fara partea de forta si surpriza e ca nu am pulsuri de comanda . Am verificat si inlocuit SG3525 dar ..la fel .

Afisorul imi arata curentul si frecventa , asa e construit invertorul asta  , desigur ca in feleul asta de test  imi arata o frecventa mica  , fixa . Nu inteleg de ce nu am impulsuri . Am facut un divizor rezistiv din pin 16 CI SG3525  la pin 2 si imi apar pulsuri la iesire , dar de ce nu imi apar cu placuta logica cuplata ? Asta e construita cu un PIC CM.04.03 ( eticheta lipita ) , un LM327 si ...mai are un soclu cu 2 x 8 pini fara nimic in el !  Intreb si eu daca acolo a mai avut un CI ? Aparatul a mai fost pe la cineva si ..cine -stie , poate  l-o fi luat ?!

Rog si eu vreun coleg daca are ceva informatii legat de un astfel de model ?! Multumesc

C201CDILongArc.jpg

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Salutare !, stiu ca e cam tarziu pentru un raspuns la problema ta, insa ieri m-am  "pricopsit" si eu cu unul din asta.

La mine traful de citire a curentului a luat foc, carbonizand si ceva componente de prin imprejur.

Se aprinde display-ul, comuta functiile, tranzistorii de putere par ok, insa nu stiu ce componente au pocnit acolo, plus ca mai am si traful acela carbonizat.

Schema pot sa caut mult si bine pentru ca nu o sa gasesc, asa ca daca nu este prea tarziu poate colaboram si le dam de cap, numai sa vrea si propietarul invertorului sa astepte...

Rog si eu la randul meu colegii de forum, care au mai intalnit modelul asta, sa-si spuna parerea.

La modelul meu nu are nici macar soclu acolo unde te intereseaza :

20190503-074655.jpg

20190502-212908.jpg

20190503-073753.jpg

Link spre comentariu

Jhn asa cum am discutat  am verificat placa de ERGUS  pe care o am si pare identica cu a dvs.Incerc sa fac niste poze clare cu fata plantata si daca este nevoie si cu spatele placii daca are cablajul afectat .Cred ca am si un traf de curent recuperat de la un ERGUS (dar trebuie sa-l caut).Pot sa trimit placa de baza pentru inspiratie cu conditia sa suporti transportul tur retur.

Link spre comentariu

Sunt de acord !, numai ca propietarul si-a luat invertorul acasa invocand vorba aceea : "ma duc si cumpar altul ".

Nu cunosc starea financiara a clientului (si nici nu ma intereseaza ) dar ori omul este "pe bani", ori habar nu are , s-au poate cine stie la cumparat din talcioc, invertorul asta de nou costa o gramada de bani.

Trimite-ti pozele alea si daca sunt identice cu ce am avut eu...poate am sa-l intorc din "drum", multumesc de raspuns !

Link spre comentariu

Majoritatea ăstora care zic ca -mai bine cumpăr altul- sunt niște dobitoci care pun botul la chinezăriile rusești cu 300...350 amperi scris mare pe ele, de zice omul ca taie șina de cale ferată cu el. Și după un pic de forjă crapă ruso-chinezul și vine cu el la reparat. După ce ii zici dobitocului ce aparat a avut și sa îl aducă la reparat el deja zice ca aparatul e la Remat făcut zob.  Asta e, nu poți cere prea mult de la unii... 

zic asta pentru ca am pățit-o eu cu d-ăștia ....și nu o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări