Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung CK-5061AT

balasmihail

Postări Recomandate

Nu va mai agitați atit cu măsurătoarea asta! 

In domeniul acesta de valori erorile de măsură sint mari, chiar și cu aparate serioase. Acum o luna și ceva eram sa fac bucăți un Fluke care îmi făcea probleme la măsurarea rezistente or mici. S-a dovedit pina la urma ca unul din cablurile de măsură era pârtia întrerupt și în funcție de poziție putea sa adauge o rezistenta suplimentara variabila de citeva sute de miliohmi. 

Și la urma urmei nici cu cea mai tare scula de măsurat rezistente foarte mici (am la servici una care măsoară cu rezoluție de 1micro-ohm) nu poți sa găsești dacă are scurt între 2 spire consecutive pt ca variatia de rezistenta este mai mica decit toleranta rezistentei. 

In cazul în care se suspectează blocul de deflexie cu probleme, se înlocuiește pt teste cu un altul bun, dat jos de pe un tub defect sau chiar aflat pe girul unui tub bun. Asa te lămurești imediat dacă sint bobinele sau e altceva defect. 

Cind făceam depanare eu nici măcar nu măsuram bobinele decit orientativ sa vad dacă nu-s întrerupte. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• balasmihail

17

• dan cod

6

• sesebe

4

• naebv

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Multumesc colegilor pentru ajutor.

Abia azi am inlocuit bobinele de deflexie si totul este ok, aici a fost ,,buba".

Atasez trei poze cu bobina defecta, sper ca pozele sa fie edificatoare fiindca a trebuit sa le micsorez pentru a ma incadra in capacitatea permisa.

IMGA0287.JPG

IMGA0288.JPG

IMGA0289.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări