Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 (editat) Nu stiu cat e de veche, ucc3895 (phase shift) nu este foarte vechi, l-am studiat anul trecut. Editat Mai 24, 2018 de Akos Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Vezi controllerul PFC. Initial acel UCC 3895 a fost realizat prin 1999 si revizuit in 2013. Sintem in 2018 totusi. Voi testa curind un PFC digital, dar sa termin intii "obligtiile" fata de clienti. Yamaha vreau sa fie gata astazi. Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 (editat) De ce digital?Ce este mai simplu decit cu uc28019 sau uc28180 ? Editat Mai 24, 2018 de Akos Link spre comentariu
cristi7521 Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Cu o singura iesire puterea e limitata, bobina imensa... cu interleaved sunt multe avantaje ... http://www.st.com/en/power-management/stnrgpf01.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Digital power factor correction (dPFC) controllers designed to deliver the lowest PFC system cost in electronic PFC applications. The controller operates in a variable frequency discontinuous conduction mode (VFDCM) with zero-current switching optimized to deliver best-inclass THD and minimize the size and cost of magnetic components. The VF-DCM control algorithm varies both duty cycle and frequency. This spreads the EMI frequency spectrum, thus reducing conducted EMI filtering requirements. In addition, the maximum switching frequency is reached at the peak of the AC input, which allows the use of a smaller, more cost-effective boost inductor. The feedback loop is closed through an integrated digital compensation network within the controller, eliminating the need for additional external components. Protection features such as overvoltage, overcurrent, open and short-circuit protection, overtemperature, and brownout protect the system during abnormal transient conditions. Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Da, dar ca si gabarit tot acolo esti ! Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 (editat) Si pentru ca veni vorba si topologia HB s-a ales din motive de simplitate, pentru FB se dubleaza componentele de putere si-n plus cand iti face bum face simultan la 4 mos-uri (igbt-uri) cu driver cu tot - un aspect deloc de neglijat pentru hoby-sti. Editat Mai 24, 2018 de Akos Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 (editat) Driverele se pot proteja, in experimentele mele nu am trosnit niciodata driverul, chiar daca elementul comutator s-a facut "sirma" sau a explodat. Topologia HB are avantaje si dezavantaje precum si cea FB Cum IGBT si mosfeturile s-au dezvoltat logaritmic in ultimii ani, si costurile au inceput sa scada simtitor, multi prefera HB. Printre care si eu. Poate pe viitor voi face o schema de HB interleaved (am ideea in cap deja) prin care sa exclud (in caz de necesitate) si diodele interne din IGBT/Mosfet si sa le inlocuiesc cu niste SIC diodes, externe Pierderile si frecventa vor fi la jumate pe fiecare element comutator, permitind componente mai putin pretentioase si dublarea puterii (teoretic). Editat Mai 24, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
cristi7521 Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 (editat) 30 minutes ago, Akos said: Da, dar ca si gabarit tot acolo esti ! Mai informeaza-te!!! Vezi volum si greutate la pag 4 din documentul de mai jos http://www.st.com/content/ccc/resource/corporate/company/divisional_presentation/group0/77/cc/93/c0/03/f7/4a/b9/APEC2017_3kW_Interleaved_Digital_PFC_Final/files/APEC2017_3kW_Interleaved_Digital_PFC_Final.pdf/_jcr_content/translations/en.APEC2017_3kW_Interleaved_Digital_PFC_Final.pdf Edit: Mai adaug un link https://www.businesswire.com/news/home/20140331005151/en/World’s-Three-Channel-Interleaved-CCM-PFC-Controller-Designers Editat Mai 24, 2018 de cristi7521 Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Cum le-ati protejat ? Ca eu am pus un transil de 18v inainte de rezistenta de 2,2ohmi din poarta si tot a luat driverul cu el. Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Aveti dreptate d-le Cristi, imaginile sunt elocvente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Depinde si de driver, depinde ce mai folosesti pe linga transil. 2,2 ohmi in poarta (baza) este prea mica. Link spre comentariu
Akos Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 Inainte de 2,2ohmi este 6,8ohmi in paralel cu o dioda care vin de la driver. Am crezut ca va ceda cea de 2,2 dar nu, ea nu a cedat, nici transilul, nici 6,8-ul ci numai driverul ! N-as fi crezut ca transilul nu se va deschide suficient de repede ca sa arda 2,2 dar uite ca nu s-a deschis. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2018 Partajează Postat Mai 24, 2018 IGBT sau Mosfet? Ce driver? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum