Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse in comutatie LLC

Postări Recomandate

Am terminat circa 80% acum astept rigidizarea trafo pe placa.

Intrebare:

De ce "asteptam" si nu "astept"?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Poate este util http://schmidt-walter-schaltnetzteile.de/smps_e/pfc_smps_e.html (calculator online pfc activ, variatia tensiunii de iesire in functie de curent si condensatorul de pe Vbus)

Sa tineti cont si ca, la un amplificator audio, consumul instantaneu cand reproduce o frecventa foarte joasa poate ajunge pana la dublul puterii sinusoidale de iesire, chiar in momentul scurt cand sinusoida ajunge la maximul tensiunii de iesire. La frecvente medii si inalte acele varfuri de consum sunt suportate de condensatoarele de filtraj.

Link spre comentariu

Da si nu prea.

Daca pentru acele valori clasice de PFC incercuite, pui 50uH, elementul comutator la prima sarcina mai mare de 1kW explodeaza, testat de mine.

Cum am pus bobina mai mare (circa 350uH), a  functionat perfect.

Bobinat pe miez R63 -60, incercat si pe alte miezuri special scoase din PFC de putere mare, acelasi rezultat, sub valoarea de 300uH, elementul comutator face POC!

Crown la 62,5kHz are bobina de 500uH in PFC.

Niciodata niciun CE4000 nu a avut trosnita partea de PFC sau SMPS.

Crapa circuitul Viper 100 din flyback auxiliary supply.

Untitled.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Variaza ceva din cauza PFC cam +/- 10V parca.

Schema nu este rea, insa se putea mai bine, ma refer la partea de alimentare in general.

Dar in acele vremuri in care s-a produs, limitarile erau mai mari in ceea ce priveste controllerele, semiconductoarele de putere.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări